× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ποτέ δεν ζήτησα χρίσμα από το Μητσοτάκη, η παράταξή μου είναι ανεξάρτητη»

Για όλους και για όλα μίλησε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Μουτζούρης ο οποίος αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της νέας περιόδου, στο ψηφοδέλτιο του, αλλά και στην πρόταση που έκανε στον Μητσοτάκη για τη Βάστρια

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 31/8/2023

«Ποτέ δεν ζήτησα χρίσμα από το Μητσοτάκη, η παράταξή μου είναι ανεξάρτητη»

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος αναφέρθηκε τόσο στα μελλοντικά σχέδια και στο πρόγραμμα της παράταξής του για την επόμενη πενταετία όσο και σε ζητήματα που αφορούν την τρέχουσα επικαιρότητα όπως το κλείσιμο του ψηφοδελτίου του, η στήριξη που δεν έλαβε ποτέ από τη Νέα Δημοκρατία, η αύξηση των μεταναστευτικών ροών και τα έργα που προχωρούν στη Λέσβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι θα επιθυμούσε τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας με επίσημο ή ανεπίσημο τρόπο, ωστόσο πρόσθεσε ότι ο συνδυασμός του είναι ανεξάρτητος και περιλαμβάνει ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους, επομένως δεν ήθελε κάποιο χρίσμα.

«Πολιτικά ανήκω στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και είναι το κόμμα που ψηφίζω στις εκλογές. Στη συνάντησή που είχα με τον Πρωθυπουργό τον Ιανουάριο του είχα πει ότι θα είμαι και πάλι ανεξάρτητος υποψήφιος. Προφανώς ο ίδιος και το επιτελείο του επέλεξε έναν άνθρωπο πιο κοντά στις θέσεις της κυβέρνησης σε καίρια ζητήματα όπως είναι το μεταναστευτικό και τα Εθνικά θέματα. Γνωρίζω τον κ. Στεφανή είναι έντιμος άνθρωπος και πιστεύω ότι θα κάνουμε έναν σωστό προεκλογικό αγώνα».

Να φυλάσσονται τα σύνορα….

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό ο Κώστας Μουτζούρης, δεν έκρυψε την ανησυχία του για την αύξηση των ροών σημειώνοντας ότι αυτό τοποθετείται χρονικά από τη μέρα που έγινε το ναυάγιο της Πύλου. Ο ίδιος επανέλαβε την πάγια θέση του για την μεταφορά όλων αιτούντων άσυλο στην Ηπειρωτική Ελλάδα και την μη ύπαρξη Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης σε κανένα νησί.

Μάλιστα όπως είπε, πρότεινε στον ίδιο τον Πρωθυπουργό να μετατρέψει τη δομή της Βάστριας που κατασκευάζεται σήμερα σε χώρο κοινωνικών δραστηριοτήτων για την τοπική κοινωνία. «Την περίοδο που έκανα αυτή την πρόταση, οι ροές ήταν πολύ μειωμένες. Τόνισα στον κ. Μητσοτάκη ότι φυλάσσονται σωστά τα σύνορα και ότι μια υπερδομή όπως αυτή είναι αχρείαστη για τη Λέσβο. Δεν μου απάντησε τίποτα».

Η ανάπτυξη και η κοινωνία σε πρώτο πλάνο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι πλέον στη νέα πενταετία που ξεκινά θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη των νησιών μας και στην αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Όπως τόνισε η νέα προγραμματική περίοδο περιλαμβάνει περισσότερο δράσεις που αφορούν την κοινωνία, την οικονομία και τις επιχειρήσεις, ωστόσο πρόσθεσε θα προχωρήσουν και σημαντικά έργα υποδομής και κυρίως οδικά έργα τα οποία είτε δημοπρατούνται είτε θα δημοπρατηθούν το επόμενο διάστημα.

Τουριστική προβολή στραμμένη στην ανατολή

Ειδική αναφορά έκανε ο Κώστας Μουτζούρης και στα ζητήματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διέθεσε μεγάλα ποσά για την τουριστική προβολή των νησιών μας. Όπως είπε αυτοί που του έκαναν κριτική ότι δεν συζήτησε με τους φορείς και δεν άκουσε τις προτάσεις τους δεν έχουν δίκιο διότι ο ίδιος πρόσθεσε και η περιφερειακή αρχή ήταν πάντα ανοιχτός. Μάλιστα πρόσθεσε ότι πλέον τουριστικά το ενδιαφέρον θα πρέπει να στραφεί προς την Τουρκία που είναι μια πολύ μεγάλη αγορά που μπορεί να δώσει επισκέπτες 12 μήνες το χρόνο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για τον υβριδικό σταθμό της Ερεσού

Θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 7.00 το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου, όπου θα συζητηθεί το θέμα. Το κάλεσμα για την παράταση διαμαρτυρίας απευθύνει η Κίνηση «Ελεύθερα Βουνά στη Λέσβο»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Περισσότερες δωρεάν θέσεις παρκαρίσματος στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ τι προβλέπει η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Καθαρίστηκε ο αύλειος χώρος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Ευχαριστίες Καμπούρη στον Δήμο Μυτιλήνης για την άμεση ανταπόκριση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τους φορείς της Λέσβου θα συναντηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης

Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Μυτιλήνη
ΧΩΡΙΑ

Διανομή προϊόντων του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Περιφέρειας

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διανομής
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Eπισκευές στα δημοτικά κτίρια του Δήμου Μυτιλήνης

Με προϋπολογισμό 99.999,99 ευρώ, που χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Δήμου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέο τροχαίο ατύχημα στην Αγία Τριάδα Καλλονής

Σε καρμανιόλα εξελίσσεται ο νέος οδικός κόμβος που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από μια εβδομάδα