× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Βιώσιμη, λειτουργική πόλη και ζωντανά χωριά» το όραμα του Παναγιώτη Χριστόφα

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης, επικεφαλής του «Μπροστά» τόνισε ότι πέρα από το πρόγραμμα, έχει ομάδα που χαρακτηρίζεται από ανανέωση και εμπειρία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/9/2023

«Βιώσιμη, λειτουργική πόλη και ζωντανά χωριά» το όραμα του Παναγιώτη Χριστόφα

Ενάμιση χρόνο πριν με ομάδα του αποτελούμενη από επιστήμονες, επαγγελματίες, μέλη εθελοντικών ομάδων ο Παναγιώτης Χριστόφας ξεκίνησε να διαμορφώνει θέσεις προς ανοιχτή διαβούλευση για τον Δήμο Μυτιλήνης, σχεδιάζοντας σε πέντε εβδομάδες περίπου να βρεθεί στο τιμόνι του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης, επικεφαλής του συνδυασμού «Μπροστά» βρέθηκε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm με αφορμή τη δημοσίευση του προγράμματός του, με όραμά του το απλό αλλά σημαντικό σύνθημα για να αναλάβει τον Δήμο Μυτιλήνης «Βιώσιμη, λειτουργική πόλη και ζωντανά χωριά» ή και «Ζωντανά χωριά και βιώσιμη και λειτουργική πόλη». Μάλιστα για το πρόγραμμά του, χρειάστηκε να προχωρήσει σε εννιάμηνη διαβούλευση με φορείς της κοινωνίας της Μυτιλήνης και των χωριών μια λογική «από τα κάτω προς τα πάνω», παρουσιάζοντας 75 δράσεις και παρεμβάσεις, ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές.

Επέλεξε από την εκκίνηση του σχεδίου του να αναλάβει τον Δήμο Μυτιλήνης να είναι υποψήφιος, να είναι ανεξάρτητος γιατί «έτσι πιστεύω ότι πρέπει να είναι η αυτοδιοίκηση. Από την πολυσυλλεκτικότητα του συνδυασμού αποδεικνύεται αυτό και πιστεύω ότι θα το εκτιμήσει ο κόσμος στις 8 Οκτωβρίου».

Προτεραιότητά του, εξηγεί ότι είναι η καθημερινότητα και τα έργα πνοής. Από την καθαριότητα, τις παιδικές χαρές, τους αθλητικούς χώρους σε πόλη και οικισμούς, έως έργα που θα γίνουν αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά εργαλεία, «τα οποία είναι πολλά και μεγάλα»: «Καθετί που θα προτείνουμε δεν θα είναι φωτοβολίδα, αλλά θα δρομολογηθούν και θα υλοποιηθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημαντικό στοιχείο της «συνταγής» που είναι αισιόδοξος ότι θα πετύχει, είναι, πέρα από το πρόγραμμά του, η ομάδα του και ειδικότερα οι υποψήφιοι με τον συνδυασμό «Μπροστά»- ομάδα που χαρακτηρίζεται από «ανανέωση και εμπειρία»: «Έχουμε ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες, επαγγελματίες που για πρώτη φορά κατέρχονται υποψήφιοι, αλλά και ανθρώπους που έχουν κάνει χιλιόμετρα στην αυτοδιοίκηση». Μάλιστα πρόσθεσε ότι όλοι οι υποψήφιοι, είτε εκλεγούν είτε όχι, θα εξακολουθούν να αποτελούν την ομάδα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ