× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος στη Μαγνησία από την κακοκαιρία

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Βόλο- Ήχησε ξανά το 112 σε πολλές περιοχές - 12.000 κεραυνοί σε δύο ώρες

Δημοσίευση 5/9/2023

Ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος στη Μαγνησία από την κακοκαιρία

Ένας άνθρωπος έχει εντοπιστεί νεκρός και ακόμη ένας αγνοείται στη Μαγνησία εν μέσω της επέλασης της κακοκαιρίας Daniel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, λόγω της κακοκαιρίας Daniel ένας κτηνοτρόφος σκοτώθηκε όταν καταπλακώθηκε από τοίχο του σπιτιού του στον Άγιο Γεώργιο.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ένας 42χρονος, επίσης κτηνοτρόφος, έχει παρασυρθεί από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο και επί του παρόντος αγνοείται. 

Κακοκαιρία Daniel: Μπαράζ μηνυμάτων από το 112

Στο μεταξύ, μηνύματα του 112 έλαβαν το πρωί της Τρίτης κάτοικοι της Θεσσαλονίκης και του Βόλου καθώς η κακοκαιρία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στη Θεσσαλονίκη, το μήνυμα τονίζει ότι η κακοκαιρία Daniel «είναι σε εξέλιξη». Στο πλαίσιο αυτό, καλεί τους πολίτες στα εξής: «Περιορίστε δραστικά τις μετακινήσεις σας. Διευκολύνετε το έργο των αρχών».

Το 112 ήχησε στις 09:45 και για τους κατοίκους του Βόλου και της Μαγνησίας επισημαίνοντας τον αναγκαίο περιορισμό των μετακινήσεων, λόγω της κακοκαιρίας.

Προβλήματα σε Θεσσαλία και Σποράδες λόγω της κακοκαιρίας Daniel

Έντονα ήταν τα φαινόμενα που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel στη Μαγνησία με χειμάρρους στο Πήλιο να έχουν πλημμυρίσει. Επίσης οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους στην πόλη του Βόλου, ενώ η Πυροσβεστική παρεμβαίνει σε όλο τον νομό σε περιπτώσεις εγκλωβισμού ατόμων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παράλληλα, στον δήμο Νοτίου Πηλίου έχουν πέσει και κολώνες της ΔΕΗ και δεν έχει ρεύμα ενώ έχει σπάσει και ο επαρχιακός δρόμος που οδηγεί προς Αγριά. Τα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν όλη την ημέρα. 

«Στον Βόλο και τη Λάρισα μέσα σε δύο ώρες καταγράφηκαν πάνω από 12.000 ηλεκτρικές εκκενώσεις έχουμε δεχθεί πάνω από 150 κλήσεις για παροχή βοήθειας σε πλημμυρισμένους χώρους, είτε πρόκειται για σπίτια, είτε για καταστήματα. Να μην κινείται ο κόσμος στον δρόμο αυτή τη στιγμή, που το φαινόμενο είναι σε έξαρση. Αν εγκλωβιστούμε στον δρόμο, υπάρχουν και οι κεραυνοί. Έντονα ήταν τα φαινόμενα και στις Σποράδες, κυρίως σε Σκόπελο και Αλόννησο, όπου μεταξύ άλλων είχαν συνεχώς διακοπές ρεύματος», δήλωσε ο κ.Αρτοποιός και πρόσθεσε:

«Στο νοσοκομείο του Βόλου κάνουμε άντληση υδάτων στα υπόγεια. Υπάρχουν πλημμυρισμένοι χώροι 150-200 τετραγωνικών μέτρων, με 30-40 πόντους νερού. Οι πάνω όροφοι δεν έχουν πρόβλημα». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έντονα ήταν τα φαινόμενα και στις Σποράδες, κυρίως σε Σκόπελο και Αλόννησο, όπου μεταξύ άλλων είχαν συνεχώς διακοπές ρεύματος. 

Επίσης σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ισχυροί άνεμοι σάρωσαν τον δήμο Αγίας και τα παράλια της Λάρισας. Σημειώθηκε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε πολλά χωριά του δήμου Αγιάς.

Κακοκαιρία Daniel: Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Βόλο

Στο μεταξύ στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου επιβλήθηκε από τις 10:30 και μέχρι νεωτέρας, απαγόρευση κυκλοφορίας με απόφαση της αστυνομίας. 

Μέσω μηνύματος του 112 που εστάλη σε όλα τα κινητά τηλέφωνα αναφέρεται ότι "με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων".

Ήδη στην περιοχή η κακοκαιρία έχει παρουσιάσει επιδείνωση και η συνεχιζόμενη σφοδρή καταιγίδα έγινε εντονότερη από τις 10:30, ενώ η ορατότητα έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

Λήγει η προθεσμία για την επιστολική ψήφο

Εχουν εγγραφεί πάνω από 157.000 πολίτες
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία