× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Με τον Αλκιβιάδη Στεφανή για την ευημερία των νησιών μας»

«Πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό με στελέχη και από άλλους χώρους,» τονίζει ο Προκόπης Τζιμής, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/9/2023

«Με τον Αλκιβιάδη Στεφανή για την ευημερία των νησιών μας»

Έχοντας φέρει σε πέρας δύο πετυχημένες εκλογικές αναμετρήσεις, αυτές των εθνικών εκλογών, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ, Προκόπης Τζιμής, στις αμέσως επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, αυτές της αυτοδιοίκησης, παίρνει έναν ακόμα ρόλο, αυτόν του υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου Μυτιλήνης, στο πλευρό του Πανάγου Κουφέλου. Και όπως τόνισε καλεσμένος στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm, «κατεβαίνω για να στηρίξω την παράταξη, όχι λόγω, αλλά έργω», και μάλιστα στον Δήμο Μυτιλήνης, όπου ζει και νοιάζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρώτιστα όμως εκθείασε την υποψηφιότητα του Αλκιβιάδη Στεφανή, ως υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου: «Η θέση του Περιφερειάρχη είναι εξόχως σημαντική στην οργάνωση ενός σύγχρονου κράτους. Δεν είναι απλώς «ένα σκαλί πάνω από τη δημαρχία», αλλά «έναν πόντο κάτω από την κεντρική διοίκηση, », δηλαδή την κυβέρνηση. Είναι αυτό που είχε πει ο Γιώργος Παπανδρέου ότι οι περιφερειάρχες είναι μικροί πρωθυπουργοί. Αν, τελικά, είχαμε κατανοήσει και κατά τας ευρωπαϊκάς γραφάς και οδηγίες ότι ο Περιφερειάρχης είναι πιο δυνατός από πολλά υφυπουργεία ακόμη και υπουργεία, τότε ο κ. Μουτζούρης δεν θα θεωρείτο η κατάλληλη λύση ως περιφερειάρχης για μια ολόκληρη επόμενη πενταετή θητεία. Το συμπέρασμα επιβάλλεται, από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός για τον ξεχωριστό Αλκιβιάδη Στεφανή: «στο πρόσωπο του Στρατηγού συναντώνται τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου Περιφερειάρχη» δηλαδή «ακεραιότητα, πειθαρχία, εργατικότητα, γνώση, διοικητική εμπειρία».

Οι πολίτες των νησιών του Βορείου Αιγαίου, με δεδομένη την αδιαπραγμάτευτη κυβερνητική σταθερότητα οφείλουν για τους ίδιους και τις επόμενες γεννιές για την ασφάλεια και την ευημερία των νησιών μας να ψηφίσουν τον κ. Στεφανή,  ο οποίος έχει όλες τις αρετές, συνέπεια αγάπη για την πατρίδα, υπευθυνότητα, δυναμική, πάθος και πρωτίστως σχέδιο για την ασφάλεια και ανάπτυξη των νησιών μας.

Θα μου επιτρέψετε να πω με περηφάνεια ότι η ΔΕΕΠ Λέσβου έχει στελεχώσει το ψηφοδέλτιο του κ. Στεφανή με περισσότερα στελέχη σε σχέση με όλες τις άλλες οργανώσεις ανά την Ελλάδα: Γιώργος Καραθάνασης, Φραντζέσκος Παρασκευάς, Προκόπης Σαρρής, Παραδέλλης Δημήτρης η Μπούντου Πένυ, κόρη της προέδρου Δήμτο Λήμνου. Ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό στελέχη και από άλλους χώρος, όπως ένας εκ των εμπειρότερων αυτοδιοικητικών της Λέσβου, ο Γιάννης ο Βατός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τον κ. Στεφανή εμπιστεύονται άνθρωποι που κομματικά μπορεί να ανήκουν ακόμη και στον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ. Διότι Έχει μια ικανότητα ο κ. Αρχηγός να συνθέτει δυνάμεις και πιστεύω ότι είναι ο μόνος που μπορεί να αλλάξει σελίδα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Σε ό,τι αφορά την ανατροπή με τη μη κάθοδο του νυν Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, ο κ. Τζιμής ανέφερε: «Σέβομαι και τιμώ τον Στρατή Κύτελη, ως προσωπικότητα και επιστήμονα, τιμώ την εμπιστοσύνη, που του έδειξαν οι πολίτες της πόλης μας και τον εξέλεξαν δήμαρχο με ένα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της πόλης μας ποσοστό. Θεωρώ, ότι η σημερινή δημοτική αρχή παρήγαγε ένα τεράστιο έργο, ένα έργο ορατό και μετρήσιμο – κάτι άλλωστε, που ομολογούν τόσο ο κ. Χριστόφας όσο φυσικά ο επικεφαλής της Παράταξης μας, ο Πανάγος Κουφέλος. Έγιναν, δε, σημαντικά βήματα σε τομείς που αφορούν στην καθημερινότητα του δημότη όπως ο φωτισμός, η καθαριότητα, τα μικρά πάρκα, το πράσινο, ο πολιτισμός, ενώ δόθηκε έμφαση σε θέματα αλληλεγγύης, αναπλάσεων και ασφαλτοστρώσεων. Έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν; Προφανώς όχι. Μένει να γίνουν ακόμα πολλά. Υπήρξαν αστοχίες; Φυσικά. Άλλωστε αστοχίες δεν έχει μόνο αυτός που δεν κάνει τίποτα. Το ζήτημα είναι να μπορεί να τις διακρίνει ώστε να τις διορθώνει.

Η σημερινή δημοτική αρχή κλήθηκε να αντιμετωπίσει πρωτόγνωρες καταστάσεις, πανδημία, μεταναστευτικό, και κλήθηκε να λάβει γενναίες αποφάσεις, όπως η μεταφορά του ΚΥΤ εκτός αστικού ιστού. Καταστάσεις, οι οποίες αν θέλετε και σε συνδυασμό με κάποια επικοινωνιακά λάθη και αστοχίες στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της παράταξης έφεραν έριδες και διενέξεις. Προσωπικά δεν θέλω να σταθώ σε αυτό, καθότι αποτελεί πλέον παρελθόν, ίσως κάποια στιγμή και όχι εν θερμώ θα πρέπει να αναλυθεί ως case- ως υπόθεση ακόμα και σε κάποιο μάθημα πολιτικής επιστήμης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 Όπως, όμως στη ζωή, έτσι και στην πολιτική, χρειάζεται ανανέωση των δυνάμεων, χρειάζονται εφεδρείες ικανές να αναλάβουν ακόμη και δύσκολες αποστολές για πρώτη φορά και έτσι ο Κουφέλος έλαβε την ορθή απόφαση να κατέλθει ως υποψήφιος.

 Ο Δήμαρχος μας ο κ. Κύτελης, τον οποίο υποστήριζα και υποστηρίζω έλαβε και εκείνος με τη σειρά μια γενναία πολιτική απόφαση, να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του παρά αν θέλετε και τις προσωπικές μου παραινέσεις περί του αντιθέτου».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για την απόφασή του να κατέλθει υποψήφιος με τον κ. Κουφέλο, εξήγησε: «Επειδή στην πολιτική δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ούτε διατηρούνται επί μακρόν κενά δίχως αναπλήρωση, αποφάσισα να ενταχθώ στο συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Πανάγου Κουφέλου, με τον οποίο έχουμε μία κοινή ιδεολογική αφετηρία ως επιστέγασμα της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης την οποία τρέφω προς το πρόσωπό του, μετά από μία πολυετή συνεργασία και συναδελφική πορεία μας. Θα έλεγα και δεδομένης τόσο της φιλίας μου με τον Πανάγο όσο και της κοινής ιδεολογικής μας αφετηρίας ότι ήταν μία φυσική εξέλιξη των πραγμάτων.  Το κοινό μας όραμα για το Δήμο Μυτιλήνης και η επιθυμία μας για προσφορά στα κοινά είναι η πυξίδα με την οποία θα πορευτούμε, ώστε να διαμορφώσουμε το μέλλον με προοπτική για κάθε συμπολίτη μας, ξεκλειδώνοντας νέες δυνατότητες με έργα υποδομής και καλύτερες υπηρεσίες ποιότητας προς τον πολίτη.

Οφείλω να πω ότι ο Πανάγος Κουφέλος έχει συνθέσει έναν εξαιρετικό συνδυασμό και έχει δημιουργήσει ένα όμορφο μωσαϊκό ανθρώπων. Έχει καταφέρει να εμπνεύσει πολλούς νέους που δεν είχαν ασχοληθεί πιο πριν με τα κοινά αλλά και αρκετούς από τους παλιότερους και πιο έμπειρους».

Σε ό,τι αφορά τη στάση του νυν Δημάρχου και το ποιον τελικά θα στηρίξει, ο κ. Τζιμής σχολίασε: «Ο Δήμαρχος μας είναι ένας άνθρωπος, που προέρχεται από τα σπλάχνα της παράταξης, πιστός στις αρχές και τις αξίες του κόμματός μας, έχει τιμήσει και έχει τιμηθεί από την παράταξη με πάρα πολλές θέσεις ευθύνης και κυρίως είναι ένα άτομο ευφυέστατο και πολιτικά έμπειρο και δεν θεωρώ όποια και εάν είναι η πικρία του ότι δεν θα στήριζε ποτέ τον κύριο Χριστόφα- τον οποίο μέχρι πρότινος είχε ως πολιτικό αντίπαλο . Δεν θέλω λοιπόν και δεν έχω καμία ένδειξη να πιστέψω ότι ο Στρατής Κύτελης θα έκανε ένα τέτοιο λάθος και κυρίως ένα τέτοιο για εκείνον πολιτικό έγκλημα.»

Για τη δική του υποψηφιότητα, μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «ο Δήμος είναι η μορφή του κράτους με την οποία ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή. Διότι είναι ο Δήμος, ο «κρατικός μηχανισμός» που είναι συνυφασμένος με την καθημερινότητά μας και είναι υπεύθυνος για την ποιότητα της ζωής μας, για την οργάνωση και αποτελεσματικότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες και για τη μέριμνα και φροντίδα αυτών που έχουν ανάγκη. 

Τοπική συγκοινωνία, καθαριότητα, φωτισμός για ασφάλεια, φροντίδα για τα παιδιά και τα σχολεία, φροντίδα για τους ηλικιωμένους, αλληλεγγύη προς τους άπορους και τις ευπαθείς ομάδες, αποκομιδή των απορριμμάτων, λειτουργία ανακύκλωσης, οδικό δίκτυο, ύδρευση και γενικότερα η επίτευξη μιας υψηλού επιπέδου ποιότητα ζωής. Με δυο λόγια, τα καθήκοντα του δημοτικού συμβούλου αφορούν στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών. Και γιατί όχι ακόμα και την προσέλκυση επενδύσεων που θα δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης, θα βελτιώσουν τις υποδομές και θα προσφέρουν νέες υπηρεσίες ή προϊόντα.

Σ’ αυτήν τη φάση της ζωής μου η έγνοια μου για την πόλη μπορεί να εκφραστεί από τη θέση του απλού δημοτικού συμβούλου. Κατεβαίνω, λοιπόν, για να δείξω ότι στηρίζω την παράταξη όχι μόνο στα λόγια αλλά και με πράξεις.»

Μπορείτε να δείτε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

Σε ό,τι αφορά τα σχόλια που αναρτώνται από τους υποψηφίους στα social media, ο κ. Τζιμής ήταν κατηγορηματικός: «Επειδή συμπεριφορά ορισμένων υποψηφίων ή  αυτόκλητων υποστηρικτών τους με προβληματίζει ιδιαίτερα, θέλω να πω το εξής διότι εν πολλοίς αυτές οι εκλογές γίνονται δια των social media.Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δίνουν, σε όποιον ξέρει να τα χειρίζεται ή έχει αρκετά χρήματα για να πληρώσει τους ειδικούς, τη δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με τους πολίτες. Έχει όμως και κινδύνους αυτή η νέα εποχή της πολιτικής του Ιnstagram. Στα λάθος χέρια, τη λάθος στιγμή μπορεί να φέρει στο προσκήνιο ή και στην εξουσία «Ελληνες Τραμπ» ή κάθε λογής υπερεπικοινωνιακά «φρούτα». Και επειδή δυστυχώς συχνά βιάζονται για εύκολες λύσεις.

Πρέπει, λοιπόν, να αντιληφθούμε ότι τα social media είναι το παλιό καφενείο σε εποχές που η τοξικότητα μεταξύ πράσινων, μπλε και κόκκινων περιοριζότανε σε τέσσερις τοίχους. Στην εποχή του διαδικτύου δεν υπάρχουν τείχη κι έτσι η τοξικότητα διαχέεται ταχύτατα στην ατμόσφαιρα. Το ότι η νοσηρότητα αυτή δεν απομονώνεται και δεν καταγγέλλεται είναι το πρόβλημα. Το θέμα δεν είναι πολιτικό. Πολιτισμικό είναι.

Οφείλουν, λοιπόν ορισμένοι υποψήφιοι Δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι να βγούνε από τον εικονικό τους κόσμο, να μην τους ενδιαφέρουν μόνο οι selfies ή οι επιτηδευμένες δημόσιες σχέσεις, να μην περιορίζονται σε πιασάρικες ατάκες στα social media και προγραμματικές δηλώσεις-  εκθέσεις ιδεών...  

Με απλά λόγια η όποια αντιπαράθεση να μείνει στο πεδίο της πολιτικής και των ιδεών, διότι οφείλουμε και ως Λέσβος κάποια στιγμή να βρούμε το βηματισμό μας με τις υπόλοιπες δυτικές κοινωνίες, τη δική μας θέση και ρόλο και κυρίως να διδάξουμε με τη στάση ζωής μας τις υπόλοιπες γενναίες.

Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά, τα πράγματα θα γίνουν πιο πολιτισμένα και η αντιπαράθεση θα μείνει στο πεδίο της πολιτικής και των ιδεών.»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

«Κάτω τα χέρια από το φράγμα Ερεσού»

Την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού, εκφράζει ο Αγροτικός Σύλλογος της περιοχής
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ας πάμε παντού στη Μυτιλήνη....με ένα ποδήλατο

Δεκάδες δημότες της πόλης πήραν το ποδήλατό τους και συμμετείχαν στην πανελλαδική δράση που διοργάνωσε ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου την Κυριακή 12 Μαΐου στις 5 το απόγευμα
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η ξιμπουμπλήθρα έφερε την άνοιξη στο Μεσότοπο

Μια μουσικοχορευτική παράσταση γεμάτη «αρώματα», μουσικές και νεανικές παρουσίες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει το στολίδι της Μυτιλήνης

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετών προς τιμή του Αγίου Θεράποντα
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Μάης δείχνει το ανοιξιάτικο πρόσωπό του

Με καλό καιρό θα κυλήσουν οι επόμενες ημέρες στη Λέσβο και θερμοκρασίες κοντά στους 27 βαθμούς κελσίου
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επιστημονική διημερίδα προς τιμήν του καθηγητή Ευθύμιου Παπαταξιάρχη

Πραγματοποιείται στις 17 και 18 Μαΐου από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Αμφιθέατρο του κτιρίου Γεωγραφίας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Μανούλες και παιδιά της Μυτιλήνης έτρεξαν για τη ζωή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε δράση που διοργάνωσαν την Κυριακή στις 11 το πρωί στα Τσαμάκια ο Σύλλογος Lesvos Runners με τον Δήμο Μυτιλήνης για την Γιορτή της Μητέρας
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Οι περιπέτειες του γέρο ‑ Πρέβελης στο Βόρειο Αιγαίο

Με αρκετή καθυστέρηση έφτασε το πλοίο που αντικατέστησε προσωρινά το «Νήσος Ρόδος», στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Κάποιοι ενοχλήθηκαν από τα πανό για τις μάνες της Παλαιστίνης»

Η Κίνηση Μνήμη και Δράση καταγγέλλει την απομάκρυνση των πανό που τοποθέτησε στην αρχή του πεζόδρομου στα Τσαμάκια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Νέοι παιδικοί σταθμοί, καλύτερες συνθήκες για Ρομά και ξενώνες αστέγων στη Μυτιλήνη»

Μεγάλες προκλήσεις και σημαντικά ζητήματα καλείται να διαχειριστεί ο νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου, Νίκος Σπανός
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΔΡΑΣΕΙΣ

41 φιάλες αίμα στην αιμοδοσία της Αγιάσου

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μαΐου στο Γυμνάσιο της περιοχής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Ημέρα της Μητέρας είναι ο εορτασμός της ανιδιοτελούς αγάπης

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου στην ανακοίνωση του σημειώνει πως στις 12 Μαΐου έχει την τιμητική του το πιο αγαπημένο πρόσωπο για κάθε άνθρωπο