× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Σε σύσκεψη καλεί τα σωματεία το Εργατικό Κέντρο

Σήμερα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, στην οδό Κομνηνάκη 43

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/9/2023

Σε σύσκεψη καλεί τα σωματεία το Εργατικό Κέντρο

Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, με ανακοίνωση του, καλεί τις διοικήσεις των εργατικών σωματείων, τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, να παραβρεθούν στην σύσκεψη - συζήτηση, την Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη, στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στην οδό Κομνηνάκη 43 (πίσω από το Επιμελητήριο).  Στόχος της σύσκεψης είναι να προγραμματισθούν αγωνιστικές δράσεις ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Για να κλιμακωθεί η απάντηση μας στους χώρους δουλειάς, για να δώσουμε οι εργαζόμενοι μαχητική, αγωνιστική απάντηση ενάντια στο νομοσχέδιο - όλεθρο, που δυναμώνει την ομηρία και τη σύγχρονη σκλαβιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Σύγχρονο δικαίωμα είναι να μπορεί κάθε εργαζόμενος να ζει με αξιοπρέπεια από τη δουλειά και τον μισθό του, να απολαμβάνουν ο ίδιος και η οικογένειά του ό,τι μπορεί να τους προσφέρει η άνοδος της επιστήμης και της παραγωγικότητας της εργασίας αλλά τους το στερούν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κράτος τους.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καμία ανοχή στη σύγχρονη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής σκλαβιάς. Δεν ζούμε για να δουλεύουμε, δουλεύουμε για να ζούμε και να απολαμβάνουμε όλα τα αγαθά της σκέψης και της εργασίας μας.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους σε επιφυλακή, να δώσουμε άμεση, αγωνιστική απάντηση στο νομοσχέδιο που περνάει αλυσίδες στη ζωή μας, για να εμποδίσουμε την κατάθεσή του στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Για να φέρουμε στο προσκήνιο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με σταθερή και μόνιμη εργασία, με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που να προβλέπουν αυξήσεις στους μισθούς και στα μεροκάματα, με σύγχρονα δικαιώματα. Για να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος, για 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, με κατάργηση των συμβάσεων ομηρίας. Για την προστασία και τη διεύρυνση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζομένων. Για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος από τα χαράτσια και την ακρίβεια, για την προστασία της κατοικίας του λαού από τους πλειστηριασμούς».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου