Λαχταριστές, εύκολες συνταγές… και των γονέων!
Τι μας προτείνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης
Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/9/2023
Στο υπέροχο ημερολόγιο που επιμελήθηκε το τυπογραφείο της Αντωνίας Σάββα, «Reprographics» για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης θα βρούμε λαχταριστές συνταγές που γίνονται εύκολα και συναρπάζουν τα παιδάκια. Καλό είναι και αυτά να μπουν μαζί σας στην κουζίνα και να γνωρίσουν με διασκεδαστικό τρόπο τη μαγειρική τέχνη!
- Τυρομπαλάκια (τυροκροκέτες)
Υλικά:
1 πατάτα βρασμένη
1 κούπα τυρί γκούντα
1 κούπα τυρί ρεγκάτο
1 κούπα έμενταλ
2 ασπράδια αυγών
3 κουταλιές αλεύρι
Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση: Λιώνουμε την πατάτα και ρίχνουμε τα τυριά. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε. Τέλος βάζουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα. Φτιάχνουμε το μείγμα σε μπαλάκια και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι σε χαμηλή φωτιά.
- Πίτσα σουφλέ
Υλικά:
- 6 φέτες ψωμί του τοστ
- 6 φέτες ζαμπόν
- 2 κούπες τυριά
- 3 φέτες μπέικον
- 1 κούπα γάλα
- 3 αυγά
- Ρίγανη – πιπεριά – ντομάτα
Εκτέλεση: Σε ένα βουτυρωμένο ταψί βάζουμε το ψωμί, το ζαμπόν, το μπέικον σε κομματάκια, το τυρί, την πιπεριά, την ντομάτα σε φέτες και την ρίγανη. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε από πάνω. Ψήνουμε για μισή ώρα στους 180οC.
- Μπάρες με βρώμη και φυστικοβούτυρο
Υλικά
- 300 γρ. φυστικοβούτυρο
- 270 γρ. βρώμη
- 200 γρ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
- 170 γρ. μέλι
Εκτέλεση: Αδειάζουμε σε ένα μπολ τη βρώμη, το μέλι, το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσεως. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο ταψί διαμέτρου 20Χ25 εκ. που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και βάζουμε στο ψυγείο για 10 με 15 λεπτά. Ρίχνουμε τη σοκολάτα από πάνω και το αφήνουμε να κρυώσει για άλλα 20 λεπτά στο ψυγείο. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε και σερβίρουμε.
- Βραχάκια σοκολάτας με μόλις δύο υλικά
Υλικά
- 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50-55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί και στρωμένη
- 400 γρ. ξηροί καρποί, ένα είδος ή ανάμεικτοι (π.χ. φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια κ.λπ.), χοντροκομμένοι
Εκτέλεση: Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς στη στρωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά.
Με δύο μικρά κουτάλια φτιάχνουμε μικρά σοκολατάκια-βραχάκια πάνω σε λαδόκολλα (με το ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το μείγμα και με το άλλο σπρώχνουμε την κουταλιά να πέσει στη λαδόκολλα). Αφήνουμε στην άκρη (εκτός ψυγείου) για περίπου 1 ώρα, μέχρι να σταθεροποιηθούν.
- Τρουφάκια
Υλικά
- 1 πακέτο μπισκότα πτιμπερ
- 400 γρ μερέντα
- 100 γρ γάλα
Εκτέλεση: Τρίβουμε τα πτιμπερ, προσθέτουμε τη μερέντα και το γάλα (αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο κονιάκ), και πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα βουτάμε σε τρούφα και καρύδα και τα βάζουμε στο ψυγείο.