× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Θερμό χειροκρότημα για τους 10 συν έναν άξονες του Πανάγου Κουφέλου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης, επικεφαλής της «Νέας Δράσης- Νέος Δήμος» παρέθεσε το πρόγραμμα του και κάλεσε σε δημόσια αντιπαράθεση προγραμμάτων όλων των υποψηφίων Δημάρχων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/9/2023

Θερμό χειροκρότημα για τους 10 συν έναν άξονες του Πανάγου Κουφέλου
φωτογραφίες - βίντεο Παναγιώτης Μπαλάσκας

Δυνατό χειροκρότημα υποδέχτηκε τον Πανάγο Κουφέλο, υποψήφιο Δήμαρχο Μυτιλήνης από πολύ κόσμο και υποψήφιους του συνδυασμού του «Νέα Δράση- Νέος Δήμος» στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην προκυμαία Μυτιλήνης το βράδυ του Σαββάτου. Τον υποψήφιο Δήμαρχο Μυτιλήνης προλόγισε η Μαρία Χαδεμένου, εκθειάζοντας την εντιμότητα και την εμπειρία του και καλώντας όλους και όλες να δημιουργήσουν έναν νέο Δήμο, καθώς με την πολυπληθή παρουσία δημοτών, τόνισε θεωρείται βέβαιη η νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Κουφέλος ευχαρίστησε από καρδιάς τους παρευρισκόμενους και πέρα από την επίσημη πρώτη παρουσίαση του εκλογικού του κέντρου,  στάθηκε στους 10 συν έναν άξονες του προεκλογικού του προγράμματος: «Μπορούμε να φτιάξουμε έναν Δήμο, όπως τον ονειρευόμαστε, όπως αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας. Είναι στο χέρι μας να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε». 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι δεσμεύσεις του υποψήφιου Δημάρχου Μυτιλήνης περιλαμβάνουν, όπως είπε, σκληρή δουλειά στον τομέα της καθαριότητας, των υποδομών, του πρωτογενούς τομέας και του τουρισμού, λογοδοσία και διάλογο, είναι κοστολογημένες και όχι λόγια του αέρα: «Ολοι μαζί μπορούμε, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα». Επίσης ο κ. Κουφέλος ζήτησε ανοιχτά debate υποψήφιων Δημάρχων: «Εγώ δεν φοβάμαι, να συζητήσουμε τα προγράμματά μας ενώπιον των συνδημοτών μας για να μας κρίνουν».

Εκανε λόγο για καθαρό δήμο και περιβάλλον, οικολογική συνείδηση στα σχολεία, υπογειοποίηση κάδων, προώθηση της ανακύκλωσης και κομποστοποίηση οικιακών απορριμμάτων, και βιολογικό καθαρισμό στους πύργους Θερμής και Γέρας. Στα σχέδιά του είναι η επαναλειτουργία του πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, η χωροθέτηση του πρώην καταυλισμού της Μόριας και η δημιουργία εκεί με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μεγάλου συνεδριακού κέντρου, η Μυτιλήνη να γίνει πιο πράσινη με ανάπλαση κάθε δημόσιου χώρου, φροντίδα στα αλσύλλια, νέα πεζοδρόμια για πεζούς, ΑμεΑ, μητέρες με καρότσια κ.ά. Σημείωσε, μεταξύ άλλων, την κατασκευή προβλήτας για τα κρουαζιερόπλοια, τη συνυπογραφή με άλλους Δημάρχους της Ευρώπης κατά των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, έργα αντιπλημμυρικής εργασίας, σταθμούς ΕΚΑΒ και πυρόσβεσης στις απομακρυσμένες περιοχές.

Δεσμεύτηκε για τη δημιουργία θερινών κατασκηνώσεων με δράσεις για τα παιδιά, για την έκπτωση στο λογαριασμπο νερού 15% για τρίτεκνες, πολύτεκνες οικογένειες, ΑμεΑ, εφάπαξ καταβολή επιδόματος στα ζευγάρια που θέλουν επόμενο παιδί, απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη σε νέες μικρές επιχειρήσεις για τα πρώτα 4 χρόνια, δημιουργία ξανά της δημοτικής αστυνομίας, δημοτικού κτηνιατρείου, την επαναλειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου, ανακαίνιση χώρων αθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεσμεύτηκε ακόμα για τη δημιουργία δύο γραφείων τουρισμού στη Μυτιλήνη και στο Πλωμάρι, αλλά κυριότερα για ένα υγιές περιβάλλον που θα κρατήσει τους νέους και τις επιχειρήσεις στον τόπο μας.

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψε ο  Π. Κουφέλος με τον κυβερνητικό βουλευτή, Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ, Προκόπης Τζιμής και υποψήφιος δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού, και πολλά μέλη της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ας σημειωθεί ότι η ομιλία μεταδίδονταν ταυτόχρονα και στη νοηματική γλώσσα.

Η κεντρική ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Μυτιλήνης, Πανάγου Κουφέλου ανακοίνωσε ότι θα είναι την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και εκεί θα τον προσφωνήσει ο βουλευτής Λέσβου της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ