× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Λέσβου (ΠΑΣ Λέσβου)

Νέα σεζόν με τμήματα υποδομής για αγόρια και κορίτσια που αγαπούν το ποδόσφαιρο και θέλουν μέσα από το ταξίδι της εκμάθησης του αθλήματος να αποκτήσουν σημαντικές δεξιότητες για τη ζωή και την προσωπική τους εξέλιξη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/9/2023

Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Λέσβου (ΠΑΣ Λέσβου)

Το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει εξαπλωθεί και στον Νομό Λέσβου τα τελευταία χρόνια, με την συμμετοχή στις εθνικές κατηγορίες δύο ομάδων από τη Μυτιλήνη και μίας από τη Λήμνο, ενώ τη φετινή ποδοσφαιρική σεζόν είναι πολύ πιθανό να δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής περισσότερες ομάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο ΠΑΣ Λέσβου ιδρύθηκε το 2019 με πρωτοβουλία του γυμναστή Σταμάτη Καλαϊτζίδη και της συνεργάτιδας του Ειρήνης Χατζέλλη. Ο σύλλογος εκτός από το τμήμα ποδοσφαίρου γυναικών, έχει τμήμα κολύμβησης πού ενεργοποιείται τα καλοκαίρια με το camp εκμάθησης κολύμβησης και τμήμα στίβου.

Οι προπονήσεις της γυναικείας ομάδας και της ακαδημίας που θα λειτουργήσει ξανά από τη φετινή χρονιά, γίνονται στο ανακαινισμένο γήπεδο «Παναγιώτης Σαλταμάρας». Η έδρα του σωματείου για τους επίσημους αγώνες είναι το γήπεδο Μόριας. Μετά την εξαιρετική περσινή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Γυναικών που διεκδίκησε μέχρι τέλους την πρώτη θέση και την άνοδο στη Β Εθνική, στόχος του Μυτιληνιού σωματείου και φέτος είναι η πορεία πρωταθλητισμού.

Προπονητές στην ακαδημία του ΠΑΣ Λέσβου είναι ο Ξενοφών Χαραλαμπής με εμπειρία πολλών ετών και ως γυμναστής ο Παναγιώτης Βούρος, οι οποίοι είναι πτυχιούχοι ΤΕΦΑΑ και θα αναλάβουν επίσης το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της γυναικείας ομάδας. Τους δύο προπονητές-γυμναστές θα πλαισιώσει ο Βασίλης Νησιώτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τμήματα υποδομών ποδοσφαίρου θα είναι για κορίτσια και αγόρια από 5 έως 14 ετών με έμφαση στις ηλικίες 8 έως 12. Η διάρκεια της προπόνησης είναι εξήντα λεπτά. Τα χρήματα από τις συνδρομές θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την κάλυψη εξόδων, όπως αγορά αθλητικού υλικού (μπάλες, στολές αγώνων, όργανα προπόνησης κ.α) , έξοδα αγώνων, οδοιπορικά προπονητών και γενικά σε ό,τι απαιτείται για την δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την βελτίωση της ποιότητας των προπονήσεων.

Οι υπεύθυνοι του ΠΑΣ Λέσβου αναφέρουν, «υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο γυναικών και μόνο θετικό είναι το γεγονός ότι χρόνο με τον χρόνο οι ομάδες αυξάνονται. Μέσα από τις ακαδημίες επιδιώκουμε να μπουν οι σωστές βάσεις στα νέα παιδιά και να αποκτήσουν τη σωστή φιλοσοφία σε όλα τα αθλήματα που δραστηριοποιούμαστε.

Οι στόχοι τίθενται για να επιτυγχάνονται. Η επίτευξη όμως είναι το τελικό στάδιο. Ο μόχθος, η αγωνιά, η απογοήτευση, η πτώση, η ελπίδα ,το όνειρο αποτελούν τον κόσμο πίσω από ένα στόχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκπαίδευση στα τμήματα υποδομής δεν είναι σήμερα μόνο βελτίωση και καλυτέρευση της αθλητικής υπόστασης του ποδοσφαιριστή (εισαγωγή στη τεχνική του αθλήματος, ανάπτυξη φυσικών ικανοτήτων). Είναι διασκέδαση-ψυχαγωγία, ανατροφή, αγωγή, παιδεία, διαπαιδαγώγηση και κοινωνικοποίηση που επιτυγχάνεται στη σύνθετη δράση θεσμών (σχολείο, ποδοσφαιρική ομάδα, γονείς) και κοινωνικού περίγυρου».

Υπεύθυνος ακαδημίας Σταμάτης Καλαϊτζίδης-6974463239.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση