× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι πολίτες πήραν στα χέρια τους την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Ουρές στις 11 κάλπες της Λέσβου-Δηλώσεις Αναστασίας Δαούση και Γιάννη Μπουρνού για την μαζική συμμετοχή πολιτών

Γράφει ο ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ Δημοσίευση 17/9/2023

Οι πολίτες πήραν στα χέρια τους την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

«Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» λέει ο σοφός λαός και αυτό ίσχυσε και στην περίπτωση των εσωκομματικών εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ήδη στο πρωινό μας ρεπορτάζ (8:15 π.μ) γράφαμε ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή με το δεδομένο όσων είχαν εκείνη την ώρα ψηφίσει στις 11 κάλπες της Λέσβου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η ουρά φτάνει μέχρι την αυλή των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη Μυτιλήνη (ώρα 13:32)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

240 άτομα αυτή την ώρα (13:35) έχουν ψηφίσει μόνο στην κάλπη της Μυτιλήνης,δηλαδή σε 1 από τα 11 εκλογικά τμήματα, και η προσέλευση συνεχίζεται με πολύ μεγάλους ρυθμούς.Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Μάιο του 2022 στις αντίστοιχες εκλογές για πρόεδρο στο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σε εκλογικό τμήμα της επαρχίας του νησιού η ψηφοφορία είχε κλείσει με 38 μέλη του κόμματος να ψηφίζουν ενώ σήμερα το μεσημέρι είχαν ψηφίσει 47 άτομα εκ των οποίων τα 14 γράφτηκαν για πρώτη φορά.Να σημειωθεί ότι κανένα από τα επιτελεία των υποψηφίων δεν είχε προβλέψει την τόσο εντυπωσιακή συμμετοχή της κοινωνίας.

«Αλλάζει σελίδα το κόμμα μας και στη Λέσβο»

Σε δήλωση της η Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αναστασία Δαούση ανέφερε ότι «ο ελληνικός λαός και ο αριστερός κόσμος διέψευσε τους πάντες. Το ευχάριστο είναι ότι η υπόθεση αυτή δεν είναι πλέον εσωκομματική αλλά υπόθεση όλου του ελληνικού λαού ο οποίος σήμερα θέλει η Αξιωματική Αντιπολίτευση να έχει πρόεδρο από την επόμενη ίσως μέρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Απαντώντας σε ερώτηση του «Ν» για την εικόνα που υπήρχε με τις αποχωρήσεις μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου το προηγούμενο διάστημα η κ.Δαούση τόνισε ότι «οι αποχωρήσαντες από τις θέσεις του κόμματος, γιατί αποχωρήσεις μελών είχαμε ελάχιστες, έχουν έρθει όλοι σήμερα να ψηφίσουν.Δεν υπήρξαν σημεία διάλυσης.Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις συντρόφων που έφυγαν από τις θέσεις ευθύνης του κόμματος πλην όμως παραμένουν μέλη του κόμματος. Σήμερα βλέπουμε ότι αλλάζει το κόμμα αλλάζει σελίδα».


«Μήνυμα ανασυγκρότησης»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρώην βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς στη δήλωση του χαρακτήρισε ευχάριστη έκπληξη την μαζική συμμετοχή πολιτών στις σημερινές εσωκομματικές εκλογές καθώς «ο αριστερός και δημοκρατικός κόσμος ενδιαφέρεται και βάζει πλάτη για την ανασυγκρότηση του πυρήνα της αριστερής και δημοκρατικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για να υπάρξει μια πολύ δυναμική αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της δεξιάς και να διαμορφωθεί για αύριο εκ νέου ένας πόλος που θα διεκδικήσει την διακυβέρνηση του τόπου».


Επίσης ο κ.Μπουρνούς ανέφερε ότι «πανελλαδικά αυτό που θα καταγραφεί το βράδυ είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό μήνυμα ανασυγκρότησης και καλούμε τον κόσμο που μέχρι τώρα δεν έχει έρθει να έρθει στις κάλπες μέχρι τις 8 το βράδυ που κλείνουν και να γίνει συμμέτοχος σήμερα που γράφεται μια ψηφίδα της πολιτικής ιστορίας του τόπου. Να πάρει στα χέρια του την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βγήκαν οι λαμαρίνες από την προκυμαία Μυτιλήνης

Ο υπεύθυνος του έργου μίλησε στην κάμερα του «Ν» για την εξέλιξη των εργασιών οι οποίες το τελευταίο διάστημα όπως είπε έχουν ομαλοποιηθεί αρκετά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ανάσταση με ομπρέλες στη Λέσβο

Μικρή αστάθεια με μπόρες αναμένεται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί ενώ την Κυριακή του Πάσχα μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο καιρός θα κυλήσει χωρίς προβλήματα
ΧΩΡΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή στο Σίγρι

Οι γυναίκες του χωριού τηρώντας το έθιμο των παππούδων τους που ήρθαν πρόσφυγες από το διωγμό του 1922 στολίζουν τον επιτάφιο το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης