× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Τρέμε Κουτσούμπα έρχεται...

Ένας πολίτης σκέφτεται: «Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης και τώρα Κασελάκης. Τελικά η κατάληξη «ακης» δεν είναι διόλου αμελητέα ποσότητα στα πολιτικά της χώρας.!» Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Ταξίαρχος σε αποστρατεία

Δημοσίευση 21/9/2023

Τρέμε Κουτσούμπα έρχεται...

Γράφω αυτό το κείμενο πριν από το δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στο ΣΥΡΙΖΑ με τις πιθανότητες για τελική επικράτηση του κ. Κασελάκη να είναι πλέον εξαιρετικά αυξημένες, ωστόσο τα συμπεράσματα θα παραμείνουν τα ίδια ακόμα και αν τελικά νικήσει η κ. Αχτσιόγλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης και τώρα Κασελάκης. Τελικά η κατάληξη «ακης» δεν είναι διόλου αμελητέα ποσότητα στα πολιτικά της χώρας. Δικαιολογημένα αναρωτιέμαι, πως η λεβεντογέννα Κρήτη τα καταφέρνει με τόση μαστοριά να παράγει σωτήρες σωρηδόν; Τι φυτώρια πολιτικής φαιάς ουσίας, όχι φυσικά άλλων ουσιών που πήγε λαθεμένα το μυαλό σας, φύονται στα ορεινά του Ψηλορείτη; Αν παρ’ ελπίδα έχεις επίθετο που καταλήγει σε «ελλης» και κατάγεσαι από το Β. Αιγαίο μετά βίας ανοίγεις minimarket με περιορισμένες πιθανότητες οικονομικής επιβίωσης.

Τώρα, σε πολιτικό επίπεδο Υπουργός η Πρωθυπουργός εκτός Κρητικών και Πελοποννησίων, άντε και Σερραίων να μη τους ξεχνάμε και αυτούς, γίνεσαι μεν αλλά δε ριζώνεις δε, διότι δεν υπάρχει αυτό που λέμε «tradition», παράδοση, τεχνογνωσία.

Η εξήγηση για όσους είναι κάτω από το αυλάκι έχει τις ρίζες της στην επανάσταση πριν 200 χρόνια, μια και οι προύχοντες και προεστοί του τότε δεν έσβησαν τη φωτιά από τα «τζάκια» τους ποτέ και οι λοιποί ραγιάδες τους προσκυνάμε αιωνίως. Τώρα για την Κρήτη και τους πολιτικούς της, δεν έχω λόγια και ερμηνεία, ούτε για τον τεράστιο αριθμό, ούτε για την υποβάθμιση του προϊόντος στην πορεία του χρόνου (από Βενιζέλο έως Μητσοτάκη) που ωστόσο εξακολουθεί να πουλάει τρελά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι μάθαμε μέσα σε 21 μέρες για τον επίδοξο νέο πρωθυπουργό που θα μας σώσει από τη λαίλαπα Μητσοτάκη, μια και όπως ο ίδιος είπε, παίζει στο ίδιο με αυτόν γήπεδο; Θα σας πω όσα μου έρχονται στο μυαλό χωρίς δεύτερη σκέψη και δέχομαι οποιαδήποτε διαφωνία. Είναι gay και δεν ντρέπεται διόλου να το πει. Είναι εμφανίσιμος και μιλά χωρίς ξύλινη πολιτική γλώσσα.

Η σχέση του από το 2019 είναι ένας εξίσου εμφανίσιμος Αμερικανός νοσοκόμος. Έκανε πολλά βίντεο και αυτό που μου έμεινε ήταν στη Μακρόνησο, αγκαλιά με έναν πρώην Ναύαρχο που ως ΑΓΓΕΘΑ διόλου αριστερά δεν διοικούσε αλλά μετέπειτα του βγήκε όλη η αριστερή δημοκρατικότητα.

Παραγγέλνει πίτσες και τις παραλαμβάνει μόνος του, μιλάμε για τόσο παιδί του λαού. Είναι αυτοδημιούργητος εφοπλιστής, σπουδαγμένος στο Yale και εργαζόμενος παλιά στους Lehman Brothers (πριν ή αφού χρεωκόπησαν δεν είμαι σίγουρος), μια ζωή μέσα σε όνειρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για το σκηνοθέτη Νίκο Σούλη που έχει στο ενεργητικό του 2500 βίντεο κλιπ, που έχει σκηνοθετήσει Άννα Βίσυ και Νίκο Καρβέλα στον «Τελευταίο Χορό» και Γιώργο Μαζωνάκη στο «Cucciφόρεμα» η δουλειά της ανάδειξης Κασελάκη πρέπει να ήταν «ευκολάκι».

Δε μπορώ όμως να αφήσω ασχολίαστη τη δήλωση του, πως είναι «επανάσταση που τα Σφακιά ψήφισαν gay». Δηλαδή κατά τον κ. Σούλη εκεί στα Σφακιά είναι τόσο Νεάντερνταλ που μέχρι πρόσφατα τους gay τους έκαιγαν στην πυρά; Είναι το τελευταίο προπύργιο αντρίλας και τώρα το κάστρο έπεσε; Ενώ, ας πούμε για παράδειγμα, η Σητεία που εξέλεξε επίσης Κασελάκη, δεν είναι επανάσταση διότι την είχε κάνει χρόνια πριν με την κ. Τζένη Χειλουδάκη;

Ας με συγχωρήσει ο σκηνοθέτης αλλά πιστεύω πως τέτοιες δηλώσεις αποδεικνύουν ότι ακόμα και άνθρωποι που θα έπρεπε να διακρίνονται για την ευρύτητα του πνεύματος τους διακατέχονται συχνά από στερεότυπα και ταμπού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο εσωκομματικό ντέρμπι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν 146.000 άνθρωποι, σχεδόν το 14% όσων είχαν επιλέξει το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές και οι υποψήφιοι βάλθηκαν να μας τρελάνουν καμαρώνοντας στο σύνολό τους για την ευρεία συμμετοχή. Τον κ. Κασελάκη επέλεξαν περίπου 66.000 την κ. Αχτσιόγλου 53.000 τον κ. Παππά 13.000 τον κ. Τσακαλώτο 11.000 και τον κ. Τζουμάκα 2.000 περίπου, δηλαδή οι τρεις τελευταίοι αμφιβάλλω αν θα ξεπερνούσαν στο Δήμο Μυτιλήνης τους πρώην Αντιδημάρχους Κύτελη.

Συγκριτικά, έτσι για να πάρουμε μια ιδέα της σημασίας που έδωσε το ευρύτερο κοινό, το ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακού την ίδια μέρα παρακολούθησαν πάνω από 1.500.000 θεατές και στοιχηματίζω πως αν ο Αραούχο της ΑΕΚ ή ο Φορτούνης του Ολυμπιακού κατέβαινε για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όλοι μαζί οι υπόλοιποι δε θα συγκέντρωναν ούτε το 10%.

Πέρα από το χιούμορ, που γίνεται καλοπροαίρετα, αξίζει να παρατηρήσει κανείς την ευκολία με την οποία μέσα σε 21 μέρες ένας άγνωστος που χρησιμοποιεί ή τον χρησιμοποιούν καλά τα ΜΜΕ, έχει έναν επαγγελματία σκηνοθέτη και ποντάρει σε μερικά επιτυχημένα κλισέ της εποχής (gay ταυτότητα, όμορφη εμφάνιση, έξυπνη χρήση των social, σκηνοθετημένη ή προβεβλημένη απλότητα κ.α.) σαρώνει με ευκολία τους αντιπάλους και διεκδικεί με πλεονέκτημα την αρχηγία του δεύτερου κόμματος της χώρας.

Αναρωτιέμαι, αν η κ. Αχτσιόγλου δήλωνε λεσβία, ο κ. Παππάς bisexual, οι Τσακαλώτος και Τζουμάκας έκαναν Botox, άλλος πήγαινε στη Γυάρο κι άλλος στον Αγ. Ευστράτιο με σκηνοθέτες το Μπιρσίμ ή το Λάνθιμο, θα άλλαζε το αποτέλεσμα; Με «γαργαλάει» και δεν μπορώ να αντισταθώ να το πω κι αυτό, πως η επίσκεψη σε τόπους αντίστασης και μαρτυρίου είναι trendy για την Αριστερά, αλλά φανταστείτε εσωκομματικές εκλογές στους Σπαρτιάτες και τον Κασιδιάρη να κάνει βίντεο κλιπ στην πηγάδα του Μελιγαλά!

Σε ποιο κοινό απευθύνονται οι επίδοξοι μελλοντικοί πρωθυπουργοί μας; Μα φυσικά στο κοινό που τους εκλέγει, σε αυτό που φτιάχνει πρωθυπουργούς και διαμορφώνει την πολιτική πραγματικότητα της πατρίδας μας, σε όλους εμάς που μας αξίζουν οι ηγέτες μας μια και εμείς τους επιλέγουμε. Αλήθεια, άσχετο με το θέμα, αλλά ο original Πρωθυπουργός γιατί πλέον μετά την εκλογή του εγκατέλειψε τα social; Στην προεκλογική περίοδο που τον έχανες που τον έβρισκες στο TikTok ξημεροβραδιαζόταν.

Κλείνοντας δεν μπορώ να μη σας εκμυστηρευθώ πως έχω μακρινούς συγγενείς τους Διανευτάκηδες στο Μασταμπά του Ηρακλείου και ψιλοσκέφτομαι να το αλλάξω σε Χατζηχαραλαμπάκης, να δηλώσω πρώην bisexual και πλέον asexual, να πλακωθώ στα lifting και να διεκδικήσω την Γενική Γραμματεία του ΚΚΕ από τον κ. Κουτσιούμπα. Λέτε να έχω καμιά πιθανότητα;

* Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ είναι Ταξίαρχος σε αποστρατεία

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Ανάστα ο Θεός…

Η πρώτη Ανάσταση στον Αιβαλιώτη Ταξιάρχη σαν σήμερα πριν από έναν αιώνα
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Στη γειτονιά της Ιστορίας

Γράφει ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΑΛΑΡΓΑΛΗΣ, Συγγραφέας, διδάκτορας Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Ο μοναχικός και αστόλιστος επιτάφιος του Αιβαλιώτη Ταξιάρχη...

Μέρα που ‘ναι, ένα όνειρο, μια ιδέα, μια πρόταση, μια ευχή για το κουβούκλιο του Επιταφίου της Εκκλησίας που εκτίθεται στη σωσμένη εκκλησιά που έχει μετατραπεί σε μουσείο
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Στα σοκάκια της Πέργαμος, «μι του Χριστέλ(ι)που πουνεί»

Ιστορίες της Μεγάλης Εβδομάδας σε εκκλησιές που πια δεν υπάρχουν, με ανθρώπους που έλειψαν, ελπίζοντας σε μιαν Ανάσταση
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις με τα μάτια μαθητών και μαθητριών

Οι ανιχνευτές Μυτιλήνης Ι. Καρναβός, Μ. Αθηνιώτη, Δ. Νείρος, Κ. Γούναρης σε ρόλο δημοσιογράφων
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

«Ώ γλυκύ μου Έαρ γλυκύτατη μου Σάμος...»

Γράφει ο Μανώλης Κάρλας*
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Είναι γνωστός ο αίτιος, είναι γνωστή κι η αιτία

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Σαν είσαι βουλευτής, δυστυχώς σε συμπονώ λιγότερο

Γράφει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Συγγραφέας,Ταξίαρχος σε αποστρατεία
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Το Πασχαλινό μήνυμα του Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιακώβου

«Ό ἀγωνιζόμενος πιστός καί ἀνακαισμένος ἐν Χριστῶ ἄνθρωπος δέν ἀπελπίζεται , γιατί στηρίζεται στό ἀγκωνάρι τῆς πίστεως καί τῆς Ἐκκλησίας» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

21 Απρίλη...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Βιομηχανική κληρονομιά, από την Ξάνθη… στη Μυτιλήνη;

Μιλήσαμε με τη βιομηχανική αρχαιολόγο, Μαρία Πετρά, υπεύθυνη της εταιρείας Παστάλι που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου