× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Συναντήσεις του Στρατή Ζαφείρη με ποτοποιούς της Λέσβου

«Με συνεργασία ποτοποιών και Περιφέρειας μπορούμε να υποστηρίξουμε τις παραγωγικές μονάδες, ενισχύοντάς τες μέσω του ΕΣΠΑ» τόνισε ο κ. Ζαφείρης κατά την διάρκεια των συναντήσεων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/9/2023

Συναντήσεις του Στρατή Ζαφείρη με ποτοποιούς της Λέσβου

Συναντήσεις με την πλειοψηφία των ποτοποιών της Λέσβου, είχε το τελευταίο διήμερο, κατ’ εξουσιοδότηση του επικεφαλής του συνδυασμού «Άλμα Ανάπτυξης», Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Στρατής Ζαφείρης, ο οποίος κι επισκέφτηκε τις μονάδες τους, σε Μυτιλήνη, Πλωμάρι και Γέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Γενική διαπίστωση, που προκύπτει απ’ τις επαφές αυτές, όπως επισήμανε ο κ. Ζαφείρης, είναι πως ο κλάδος παραμένει ενωμένος και δυναμικός, διατυπώνοντας -μικρές, μεσαίες, μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις- κοινά αιτήματα.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το κυρίαρχο ζήτημα που τέθηκε, είναι το υψηλό μεταφορικό κόστος των πρώτων υλών, το οποίο και επιβαρύνει δυσανάλογα το κόστος του παραγόμενου και ξεχωριστού ντόπιου προϊόντος. Ομοίως, επισημάνθηκε απ’ τους ποτοποιούς η ανάγκη, να μειωθεί σημαντικά ο ειδικός φόρος, που εξακολουθεί να παραμένει ιδιαίτερα αυξημένος, ενώ διατύπωσαν και την ανάγκη να υπάρξει απευθείας σύνδεσή τους με τους αγρότες παραγωγούς γλυκάνισου. 

 

Κατά τις συναντήσεις, ο κ. Ζαφείρης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους ποτοποιούς για τις δυνατότητες,  οι οποίες προκύπτουν μέσω του ΕΣΠΑ και του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Βορείου Αιγαίου 2021- 2027, για τη στήριξη της ποτοποιίας, και κυρίως για το πώς θα ενισχυθούν οι εξαγωγές, βασικό θέμα που απασχολεί έντονα τον κλάδο. Άλλωστε, όπως εξήγησε ο κ. Ζαφείρης, η προώθηση των εξαγωγών, περιλαμβάνεται στις επιλέξιμες δράσεις του ΠΕΠ.  Ομοίως επιλέξιμες δε, είναι και οι επενδύσεις εκσυγχρονισμού των υποδομών και του μηχανολογικού εξοπλισμού βιομηχανικών εγκαταστάσεων, και κατά συνέπεια και των ποτοποιείων, αφού αρκετοί ποτοποιοί εξέφρασαν στις ίδιες συναντήσεις, την πρόθεσή τους να ανακαινίσουν – επεκτείνουν τις μονάδες τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

«Με συνεργασία» – ανέφερε ο κ. Ζαφείρης – «ποτοποιών και Περιφέρειας μπορούμε να υποστηρίξουμε τις παραγωγικές μονάδες, ενισχύοντάς τες μέσω του ΕΣΠΑ. Σ’ ό,τι αφορά δε, στα γενικότερα θέματα που θέτουν, η διεκδίκησή τους απ’ το κεντρικό κράτος, θα αποτελέσει προτεραιότητα της Περιφέρειας, η οποία και θα θέσει την προσπάθεια ικανοποίησης των αιτημάτων τους (θεσμικά, φορολογικά, κλπ.), υπό τη σκέπη της. Γιατί πιστεύουμε πως βοηθώντας την ποτοποιία, βοηθάμε την τοπική οικονομία της Λέσβου». 

 

Καταλήγοντας τις επαφές του ο κ. Ζαφείρης, ο οποίος, και ως Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, είχε επιδείξει ειδικό ενδιαφέρον κι επιδίωξε την αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούσαν στην ποτοποιία, αλλά και ως Αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου, είχε ταχθεί υπέρ των θέσεων των ποτοποιών, μετέφερε και επιβεβαίωσε τη βούληση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, να είναι πάντα στο πλευρό του κλάδου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ξεκίνημα μετ’ εμποδίων για τις φορολογικές δηλώσεις

Σωρεία προβλημάτων διαπιστώνουν οι λογιστές
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Εκθεση φωτογραφίας του Μιχάλη Μπάκα

Στη ΦΕΜ, με θέμα τα ζώα, τα φυτά και τους οικοτόπους των προστατευόμενων περιοχών της Λέσβου
ΧΩΡΙΑ

Θλίψη Βέρρου για το Πνευματικό Κέντρο της Καλλονής

«Στερεί από τις γενιές του σήμερα και του αύριο ένα κομμάτι ιστορίας που έγινε στάχτη»
ΧΩΡΙΑ

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης, γιορτάζει η Λέσβος

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θρησκευτικών τελετουργιών προς τιμή του Αρχαγγέλου που ξεκινούν το Σάββατο 18 Μαΐου
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Δια πυρός 2024» για καλύτερη αντιπυρική οργάνωση στη Λέσβο

Το σενάριο της άσκησης στην οποία συμμετείχαν η Πυροσβεστική, οι Δήμοι, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Δασική Υπηρεσία, περιλάμβανε φωτιά μεγάλης κλίμακας στους Λάμπου Μύλους
ΥΓΕΙΑ

«Δεν αντέχουμε άλλο να πεθαίνουμε με την υποβάθμιση της Υγείας»

Ανανοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για την πανυγειονομική απεργία της Τετάρτης 16 Μαΐου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μια γιορτή για τη μανούλα στην Καλλονή

Το 1ο Νηπιαγωγείο παρουσίασε το πρόγραμμα συνεκπαίδευσης «Με χορό και μουσική, κοίτα… παίζουμε μαζί!»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ψευδής αναγγελία για πυρκαγιά κοντά στο αεροδρόμιο

Περί τα πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής έσπευσαν στην περιοχή και επέστρεψαν
ΧΩΡΙΑ

Κάηκε το ιστορικό κτήριο της Λέσχης Αρίσβης

«Μόνο τα ντουβάρια μείνανε» λένε στο «Ν» κάτοικοι στην Καλλονή
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Υποψήφιος ξανά στο Σύλλογο του νοσοκομείου ο Στρατής Κλεάνθης

Στη συνέντευξή του αναφέρεται στα διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων, στις προτάσεις της παράταξής του, αλλά και στα επεισόδια που έγιναν στα εγκαίνια του ΕΚΑΒ με τον Άδωνι
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κατά 5.000 αυξήθηκαν οι επιβάτες στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Οριακή ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης τον Απρίλη παρά την σημαντική αύξηση των πτήσεων
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ