× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κουλμπάρα και Κιόσκι «αόρατες γειτονιές»

«Το κιρκινέτσι» οργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, μια πεζοπορική διαδρομή γνωριμίας με τις άγνωστες «γωνίες» των γειτονιών του ιστορικού κέντρου και την ιστορία τους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/9/2023

Κουλμπάρα και Κιόσκι «αόρατες γειτονιές»

Ο Σύλλογος κατοίκων Συνοικιών Κουλμπάρα και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι» οργανώνει το ερχόμενο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου, μια πεζοπορική διαδρομή γνωριμίας με τις άγνωστες «γωνίες» των γειτονιών του ιστορικού κέντρου και την ιστορία τους, με τον τίτλο «Κουλμπάρα και Κιόσκι ‘αόρατες γειτονιές’».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δράση αυτή εντάσσεται στις εκδηλώσεις «Γιορτές παλιάς πόλης» που οργανώνει φέτος το φθινόπωρο το «Κιρκινέτσι», εκδηλώσεις που θα γίνει προσπάθεια να καθιερωθούν και με τις οποίες ο σύλλογος θέλει να συστήσει την παλιά πόλη και τις μοναδικές της ομορφιές σε παλιούς και νέους κατοίκους της Μυτιλήνης και στους επισκέπτες της. Αλλά και να αναδείξει τις ανάγκες των κατοίκων του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Αφετηρία της διαδρομής έχει οριστεί στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου 30 Σεπτεμβρίου έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και κατάληξη στις 7 περίπου το απόγευμα στον Άγιο Γιάννη τον Αρμένη όπου θα τελεσθεί η «επιλύχνιος ευχαριστία», ο εσπερινός, στο ιστορικό παρεκκλήσι με ιδιαίτερη αναφορά σε αυτό ως εκκλησία των Αρμένιων προσφύγων στην πόλη, στη διάρκεια του μεσοπολέμου.


Η εκδήλωση αυτή όπως και οι άλλες που πραγματοποιούνται από το Σύλλογο κατοίκων συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το Κιρκινέτσι» δεν τυγχάνουν την παραμικρή ενίσχυση από δημόσιους φορείς κάθε λογής αλλά χρηματοδοτούνται στο σύνολο τους από ίδιους πόρους και χορηγίες ιδιωτών.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ