× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Η Δημοτική Αρχή Χριστόφα, θα κάνει την διαφορά στον Δήμο Μυτιλήνης»

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μπροστά» Εριφύλη Χιωτέλλη ανοίγει τα χαρτιά της

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/9/2023

«Η Δημοτική Αρχή Χριστόφα, θα κάνει την διαφορά στον Δήμο Μυτιλήνης»

Στην επόμενη μέρα του Δήμου Μυτιλήνης σε περίπτωση που εκλεγεί η παράταξη του Παναγιώτη Χριστόφα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Εριφύλη Χιωτέλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε η κ. Χιωτέλλη θεωρεί τον Παναγιώτη Χριστόφα ιδανική επιλογή δημάρχου διότι όπως είπε έχει βαθιά γνώση των δημοτικών πραγμάτων που αφορούν στα έργα, στις πιστώσεις, στα προγράμματα και στην καθημερινότητα του πολίτη.

«Πιστεύω ότι θα υπάρχει αρμονική συνεργασία και έλεγχος από τον ίδιο το δήμαρχο στα πεπραγμένα των αντιδημάρχων και των υπηρεσιών ώστε στο Δήμο να λειτουργούν όλα σωστά, να μπαίνουν προτεραιότητες, να αντιμετωπίζονται οι δυσκολίες και η καθημερινότητα των δημοτών στην πόλη και στα χωριά».

Όπως τόνισε η Εριφύλη Χιωτέλλη το πρώτο διάστημα θα υπάρξει προτεραιοποίηση των βασικών αναγκών σε κάθε περιοχή ώστε κάποια επείγοντα ζητήματα που ταλανίζουν την πόλη και τα χωριά να λυθούν χωρίς καθυστερήσεις. «Πρέπει η νέα δημοτική αρχή να ξεκινήσει παίρνοντας μέτρα για κάθε τομέα της αυτοδιοικητικής ζωής, ξεκινώντας σεμνά και μετρημένα υλοποιώντας ζητήματα που είναι σημαντικά για τους δημότες και τα χωριά. Ήδη στις περιοδείες που κάνουμε έχουμε συζητήσει με πολύ κόσμο και ο Παναγιώτης Χριστόφας ήδη έχει στο μυαλό του ένα καλό πλάνο με όσα πρέπει να προηγηθούν».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενη στα μεγάλα έργα η Εριφύλη Χιωτέλλη σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά  που δεν προχώρησαν όπως έπρεπε στο Δήμο Μυτιλήνης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τόνισε είναι το κολυμβητήριο το οποίο δημοπρατείται το επόμενο διάστημα και το αισιόδοξο σενάριο θα είναι οι εργασίες να ξεκινήσουν μέσα στο 2024.

«Από εκεί και πέρα έχουμε το ΠΙΚΠΑ όπου οι εργασίες προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς παρά το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή είχε πει ότι θα λειτουργούσε φέτος το καλοκαίρι ως κατασκηνωτικό κέντρο και φυσικά η προκυμαία η οποία φαίνεται ότι ως έργο έχει κολλήσει και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα γίνει. Φοβάμαι μάλιστα μήπως έχουμε διάλυση της εργολαβίας με υπαιτιότητα του Δήμου και η όλη προσπάθεια τιναχθεί στον αέρα».

Μιλώντας για την καθημερινότητα των πολιτών και όλα όσα πρέπει να γίνουν για την βελτίωση της ζωής των πολιτών στην πόλη και στα χωριά σημείωσε ότι με απλές ενέργειες και σωστό προγραμματισμό μπορούν να γίνουν σημαντικά πράγματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Για παράδειγμα σε κάθε περιοχή, κάθε γειτονιά, υπάρχουν εγκαταλειμμένοι χώροι ή κτίρια τα οποία αν αξιοποιηθούν μπορούν να γίνουν χώροι πρασίνου με παγκάκια για τους πολίτες. Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό να γίνουν παρεμβάσεις για τη δημιουργία παιδικών χαρών στην πόλη και στα χωριά και σωστή λειτουργία των υφιστάμενων χώρων οι οποίοι δυστυχώς κάποιοι είναι σε εγκατάλειψη.

Παράλληλα θα πρέπει επιτέλους να δημιουργηθούν πεζοδρόμια και δομές για να μπορούν με ασφάλεια να κυκλοφορούν οι πεζοί, άτομα με αναπηρία και γενικά όλοι οι πολίτες. Είναι ένα πάγιο αίτημα το οποίο ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει ικανοποιηθεί».

Η Εριφύλη Χιωτέλλη σε άλλο σημείο της συνέντευξής της αναφέρθηκε στη σημασία διάσωσης των βιομηχανικών κτιρίων στο Δήμο Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

  Τις προηγούμενες δεκαετίες, σημειακές παρεμβάσεις σε αρκετά από τα χωριά μας, μετέτρεψαν μερικά από αυτά, σε πολύκεντρα, που φιλοδοξούσαν να αποτελέσουν πυρήνες παραγωγής πολιτισμού και παραδείγματα για μίμηση, ένα βήμα όμως που έμεινε στη μέση.

Πώς, με ποιο τρόπο, αυτό το τεράστιο πολιτιστικό και ιστορικό κτιριακό απόθεμα, θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί ξανά και να υπηρετήσει τις σύγχρονες ανάγκες των δημοτών μας, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην ανάπτυξη του νησιού; Με νέες χρήσεις, πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, οικονομικές;

Προφανώς, πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα, που ξεπερνά την διάρκεια μιας δημαρχιακής θητείας, ξεπερνά τις ίδιες τις δυνατότητες του δήμου μας, χρειάζεται να κινητοποιήσει σημαντικούς πόρους και διαφορετικά συμφέροντα, πρέπει να συνεργαστούμε με την περιφέρεια και την κεντρική διοίκηση.

Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν;

Σε πρώτη φάση καταγραφή όλου αυτού του αποθέματος, έτσι ώστε να έχουμε μια σαφή εικόνα, ποιο είναι, που είναι, το ιδιοκτησιακό του καθεστώς, την κατάσταση που βρίσκεται κλπ. Φτιάχνουμε δηλαδή μια βάση δεδομένων. Από εκεί και πέρα αξιολογούμε την κατάσταση και προχωράμε σταδιακά στην αγορά και στην επισκευή των κτιρίων αυτών τα οποία θα αποτελέσουν σημαντικοί χώροι πολιτισμού».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ