× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι περιοδείες του Ταξιάρχη Βέρρου

«Μαζί από την αρχή» σε Λισβόρι, Βασιλικά, Σκαμνιούδι, Λαφιώνα, Πέτρα, Βατούσα, Πτερούντα και Σίγρι

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/9/2023

Οι περιοδείες του Ταξιάρχη Βέρρου

Λισβόρι, Βασιλικά, Σκαμνιούδι, Λαφιώνα, Πέτρα, Βατούσα, Πτερούντα και Σίγρι ήταν οι πρόσφατοι προορισμοί επίσκεψης του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Μαζί από την Αρχή» του Υποψηφίου Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου.
Την Παρασκευή 22/9 ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα περιοδειών στη Δημοτική Ενότητα Πολιχνίτου, με τελευταίους προορισμούς τα χωριά του Λισβορίου και των Βασιλικών με ενδιάμεση στάση το Σκαμνιούδι, μέσω του ολοκαίνουργιου δρόμου που διαμορφώθηκε από την απερχόμενη δημοτική αρχή. Στο Λισβόρι στον άμεσο προγραμματισμό έχουν ενταχθεί έργα αστικής οδοποιίας όπως έγιναν το προηγούμενο διάστημα στα Βασιλικά και παιδική χαρά για το κάθε χωριό. Στο δε Σκαμνιούδι αναμένεται άμεσα η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού.
Το Σάββατο 23/9 τα μέλη του αυτοδιοικητικού συνδυασμού επισκέφτηκαν διαδοχικά τo Λαφιώνα και την Πέτρα, παρουσία πλήθους κόσμου που υποδέχτηκε με θέρμη τον Υποψήφιο Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο. Στα άμεσα σχέδια για την Πέτρα -πέραν του μεγάλου αναπτυξιακού έργου που έχει δρομολογηθεί από πέρυσι για την ανάπλαση της παραλιακής της οδού- ενδεικτικά βρίσκεται η διαμόρφωση του πάρκου της Πέτρας (πλησίον της νέας παιδικής χαράς που κατασκευάστηκε πρόσφατα), πλακοστρώσεις αλλά και η επέκταση του νέου δρόμου του Αγ. Κήρυκα, που κατασκευάστηκε κατά την πρώτη τετραετία.
Την Κυριακή το πρωί 24/9, τα μέλη του «Μαζί από την Αρχή» περιόδευσαν στη Βατούσα και στην Πτερούντα με τελική κατάληξη το Σίγρι. Στη Βατούσα έχει ενταχθεί ήδη η μελέτη για τη διαμόρφωση του δημοτικού πάρκινγκ (πίσω από το Αρχοντικό «Γώγου») και δρομολογήθηκε η αναδιαμόρφωση της πρόσβασης στη βόρεια είσοδο του χωριού (θέση Μακρίνας), βάσει των νέων αναγκών που δημιούργησε ο κόμβος του υπό κατασκευή μεγάλου οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου. Στην Πτερούντα, στα άμεσα σχέδια βρίσκεται η επέκταση του νέου περιφερειακού δρόμου που διαμορφώθηκε το προηγούμενο διάστημα. Σε ότι αφορά στο Σίγρι, μετά τα αναγκαία έργα υποδομής που ολοκληρώθηκαν στην πρώτη τετραετία όπως το γεφύρι προς την Φανερωμένη, προγραμματίζονται δράσεις αισθητικής αναβάθμισης και έργα που θα συνάδουν με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται στη βόρεια πύλη εισόδου του νησιού: Όπως (ενδεικτικά) χώρος στάθμευσης, φωτισμός του Κάστρου αλλά και αναβάθμιση του κτηρίου του κοινοτικού γραφείου (και ιατρείου) του χωριού.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ