× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Στα νησιά μας θέλουμε ζωή»

Προτάσεις για όλα τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τους νησιώτες στο Βόρειο Αιγαίο καταθέτει η παράταξη «Ανταρσία στο Αιγαίο» με υποψήφιο Περιφερειάρχη το Νίκο Μανάβη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/9/2023

«Στα νησιά μας θέλουμε ζωή»

Τη δική της πρόταση για τη βελτίωση της ζωής των κατοίκων στο Βόρειο Αιγαίο μέσα από πολιτικές οι οποίες θα υπηρετούν το νησιώτη και την κοινωνία καταθέτει η παράταξη «Ανταρσία στο Αιγαίο» με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον δημοσιογράφο Νίκο Μανάβη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο Νίκος Μανάβης αναφέρθηκε στις  πολιτικές που εφαρμόζονται  τα τελευταία χρόνια στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και οι οποίες όπως τόνισε ούτε έχουν βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων, ούτε έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα με κατεύθυνση τον άνθρωπο και την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Δεν προχωρούν τα έργα υποδομών…

Αναφερόμενος ο κ. Μανάβης στα έργα υποδομής  που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας σημείωσε ότι γενικά η Περιφέρεια μας είναι πολύ πίσω σε δημόσια έργα συγκριτικά με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως είπε στην τελευταία επίσκεψή του στη Σάμο διαπίστωσε ότι σημαντικές υποδομές όπως το λιμάνι και κεντρικοί δρόμοι του νησιού δεν έχουν ακόμη επισκευαστεί από το σεισμό του 2020 ενώ αντίστοιχα στη Λέσβου δεν έχουν προχωρήσει σημαντικά έργα που θα βελτιώσουν τη ζωή των κατοίκων.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε το έργο της Νότιας Παράκαμψης στη Μυτιλήνη και το έργο του οδικού άξονα Αγίας Παρασκευής – Στύψης το οποίο ακόμη δεν έχει ξεκινήσει.

«Για τα έργα αυτά καθώς και για άλλα πολλά έχουμε κάνει συνεχείς παρεμβάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο με προτάσεις και ξεκάθαρες θέσει. Ήμασταν η μοναδική παράταξη μαζί με τον «Άλλο δρόμο» που καταψηφίζαμε τα τεχνικά προγράμματα επειδή ακριβώς ήταν σε εντελώς λάθος κατεύθυνση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καταστροφικές ενέργειες στον πρωτογενή τομέα»

Ειδική αναφορά έκανε ο Νίκος Μανάβης στην ανάπτυξη του αγροτικού τομέα σημειώνοντας ότι αυτά που έχουν γίνει στον πρωτογενή τομέα του Βορείου Αιγαίου από το 2005 και μετά είναι απολύτως καταστροφικά.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την περίπτωση των κτηνοτροφικών μονάδων που είναι σε απομακρυσμένες περιοχές και δεν έχουν ηλεκτρισμό. «Παρά τις προτάσεις που έχουν γίνει για να πάει το ηλεκτρικό ρεύμα σε όλες τις μονάδες ώστε να γλιτώσουν οι παραγωγοί μας τα αυξημένα κόστη σε καύσιμα και γεννήτριες, εντούτοις έως σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική η οποία θα εφαρμοσθεί τα επόμενα χρόνια, ο κ. Μανάβης σημείωσε ότι από την παρούσα περιφερειακή αρχή δεν έγινε καμία προσπάθεια διαπραγμάτευσης ώστε να υπάρξει ειδική ρήτρα νησιωτικότητας και ειδικό καθεστώς στις επιδοτήσεις των παραγωγών μας. Σε κάθε περίπτωση τόνισε η νέα περιφερειακή αρχή που θα εκλεγεί θα κληθεί τα επόμενα χρόνια να κάνει τις διαπραγματεύσεις για την επόμενη ΚΑΠ και είναι σημαντικό αυτοί που θα την εκπροσωπούν να έχουν γνώση του αντικειμένου και των ιδιαιτεροτήτων που έχει η αγροτική παραγωγή στο Βόρειο Αιγαίο.

 

Η πρόταση της «Ανταρσίας στο Αιγαίο» για τα λεφτά της τουριστικής προβολής

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Νίκος Μανάβης αναφέρθηκε στον τουρισμό και στην τουριστική προβολή επισημαίνοντας  ότι η παράταξή του έχει καταθέσει ειδική πρόταση  για τα χρήματα που διατίθενται κάθε χρόνο από την Περιφέρεια και δίνονται όπως είπε σε εκδηλώσεις που δεν πιάνουν τόπο. «θα μπορούσαμε με τα χρήματα αυτά να ενισχύουμε ομάδες πληθυσμού όπως είναι οι άνεργοι των νησιών μας, να κάνουν διακοπές στον τόπο μας και έτσι να υπάρξει μια κινητικότητα εντός των νησιών μας» Από εκεί και πέρα τόνισε ο Νίκος Μανάβης ο τρόπος που γίνεται σήμερα η προβολή δεν έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα ενώ σημείωσε δεν υπάρχει προσανατολισμός προς την αγορά της Τουρκίας η οποία φέτος αποδείχθηκε σωτήρια για τα νησιά μας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ