× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ήρθα στα νησιά μας για να μείνω και να προσφέρω στην ανάπτυξη»

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Αλκιβιάδη Στεφανή. Μιλά για το σχέδιο ανάπτυξης των νησιών μας, απαντά στη φημολογία που υπάρχει για την υποψηφιότητα του και στο ζήτημα του μεταναστευτικού

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/9/2023

«Ήρθα στα νησιά μας για να μείνω και να προσφέρω στην ανάπτυξη»

Απαντήσεις σε καίρια ζητήματα που αφορούν στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες μας έδωσε σε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Καλημέρα στο ΝΗΣΙ», ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αλκιβιάδης Στεφανής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Στεφανής στο πλαίσιο της συζήτησης απάντησε και στην φημολογία που κυκλοφορεί στα νησιά τους τελευταίους μήνες και σχετίζεται με τους λόγους για τους οποίους επιλέχθηκε από τον Πρωθυπουργό να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Αναφερόμενος λοιπόν στα όσα λέγονται ότι δήθεν η επιλογή του σχετίζεται με στρατηγικές που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση για την αποστρατικοποίηση των νησιών σημείωσε ότι είναι παράλογο και μόνο να το σκεφθεί κανείς ότι ένας άνθρωπος όπως αυτός που υπηρέτησε στον ελληνικό στρατό και για τα συμφέροντα της χώρας μας σε όλη του τη ζωή θα επιλεγεί για να προδώσει τον τόπο του και τα νησιά μας για τα οποία όπως σημείωσε πάλεψε με πάθος όλα τα χρόνια της ζωής του από τις θέσεις ευθύνης που είχε. Παράλληλα ο κ. Στεφανής απαντώντας σε όσα λέγονται ότι θα παραιτηθεί μετά την εκλογή του και θα αφήσει την Περιφέρεια σε άλλο στέλεχος της παράταξης του, επισήμανε ότι όλα αυτά είναι γελοιότητες και ότι σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του Περιφερειάρχη και να υπηρετήσει τα νησιά μας, τα οποία πρόσθεσε έχει σαρώσει κυριολεκτικά από τις 14 Ιουλίου που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητά του έως σήμερα.

Ειδική αναφορά στο πλαίσιο της συνέντευξής του έκανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης στο ζήτημα των αναπτυξιακών έργων σημειώνοντας ότι στις περιοδείες του διαπιστώνει ότι έγιναν παρεμβάσεις τα τελευταία χρόνια, ωστόσο προσθέτει με νόημα θα μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα. Πολύ ψηλά στην ατζέντα του ο Αλκιβιάδης Στεφανής, βάζει τα ζητήματα που αφορούν στα έργα υποδομών που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, τις πλημμύρες, τις φωτιές και την επάρκεια νερού. Μάλιστα σημείωσε ότι οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνονται για το νερό και πλέον πρέπει τα νησιά μας να θωρακισθούν με σημαντικά έργα απέναντι στον κίνδυνο της λειψυδρίας. Σε ότι αφορά στα αντιπλημμυρικά επισήμανε  ότι σε πρώτη προτεραιότητα είναι ο καθαρισμός ρεμάτων και ποταμών σε όλα τα νησιά τα οποία οι συμπολίτες μας αναφέρουν ότι δεν έχουν καθαριστεί εδώ και καιρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σημαντική θέση στο πρόγραμμα του Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έχει ο πρωτογενής τομέας στον οποίον όπως σημείωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης απαιτείται να γίνουν έργα υποδομής όπως ηλεκτροδότηση με εναλλακτικές μορφές ενέργειας στις απομακρυσμένες εκτροφές ζώων. Παράλληλα ιδιαίτερη βαρύτητα σημείωσε δίνεται στην αναγνώριση, πιστοποίηση και προβολή των τοπικών μας προϊόντων καθώς και των προϊόντων εκείνων που έχουν στοιχεία καινοτομίας.

Όπως τόνισε ο κ. Στεφανής το κλειδί για την συγκράτηση του πληθυσμού στα νησιά μας είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε όλους τους τομείς και κυρίως στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό. Σημείωσε μάλιστα ότι βλέπει στα χωριά των νησιών μας, νέους ανθρώπους, νέα ζευγάρια με παιδιά να παλεύουν για να παραμείνουν εκεί δουλεύοντας σκληρά και παλεύοντας  με πολλές αντιξοότητες. Όπως τόνισε μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα και πόρους του δημοσίου, οι άνθρωποι αυτοί μπορούν να στηριχθούν για να παραμείνουν στον τόπο μας.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και στο ζήτημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού επισημαίνοντας ότι αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα το οποίο δεν θα τελειώσει σύντομα με δεδομένο ότι οι πληθυσμοί της Ασίας και της Αφρικής ζούνε σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Ο κ. Στεφανής άσκησε κριτική για το θέμα αυτό στον Κώστα Μουτζούρη λέγοντας ότι οι κραυγές κατά της νέας δομής δεν έχουν ωφελήσει τα νησιά μας και ούτε οι θέσεις του Περιφερειάρχη είναι ξεκάθαρες για το τι πρέπει να γίνει. Ο ίδιος σημείωσε θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει μία κλειστή ελεγχόμενη δομή στην οποία οι μετανάστες αφού ελεγχθούν και κατατεθούν οι σχετικές αιτήσεις, θα μπορούν να μείνουν εκεί κάτω από ανθρώπινες συνθήκες έχοντας υγειονομική περίθαλψη, απασχόληση κ.λπ. Σε κάθε περίπτωση σημείωσε και οι συμπολίτες μας θα πρέπει να προστατευτούν και κυρίως να προστατευτεί η ειρήνη και ηρεμία στην τοπική κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Αλκιβιάδης Στεφανής έκανε εκτενή αναφορά στα ζητήματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Όπως τόνισε στο διάστημα που βρίσκεται στα νησιά μας είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με επαγγελματίες του τουρισμού, πράκτορες και ξενοδόχους, οι οποίοι συζητούν για τις προοπτικές ανάπτυξης και όλα αυτά που απαιτείται να γίνουν για να ενισχυθούν οι υπάρχουσες αγορές και να ανοίξουν νέες.

Όπως σημείωσε ο ίδιος είναι πολύ θετικός στο να συντηρήσουμε και να ενισχύσουμε με δράσεις προβολής την αγορά της Τουρκίας και να απευθυνθούμε και σε νέες αγορές όπως είναι τα Βαλκάνια, το Ισραήλ και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Ο ίδιος όπως είπε θα ηγηθεί στις προσπάθειες που θα γίνουν και θα επιμεληθεί προσωπικά σε πολλές δραστηριότητες τουριστικής προβολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Στεφανής σημείωσε ότι επιβάλλεται να βελτιωθεί η εικόνα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες των νησιών μας τόσο σε επίπεδο ποιότητας στόλου όσο και σε επίπεδο τιμών εισιτηρίων. Επισήμανε δε, ότι αυτό μπορεί να γίνει με συζήτηση και συνεργασία με τους αρμόδιους Υπουργούς Ναυτιλίας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ