× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ένας συνεταιριστής στο ψηφοδέλτιο του Αλκιβιάδη Στεφανή

Ο Μιχάλης Βελούτσος διαχειριστής του Συνεταιρισμού Πέτρας επί 27 χρόνια, δηλώνει ότι μπήκε στο συνδυασμό για να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/10/2023

Ένας συνεταιριστής στο ψηφοδέλτιο του Αλκιβιάδη Στεφανή

Μια υποψηφιότητα που ξεχωρίζει στο συνδυασμό του Αλκιβιάδη Στεφανή για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είναι αυτή του Μιχάλη Βελούτσου ο οποίος είναι ο υπεύθυνος διαχειριστής του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Πέτρας και ο οποίος για πρώτη φορά ασχολείται ενεργά με την αυτοδιοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως ανέφερε μιλώντας στο «Ν» ο ίδιος δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα ούτε είναι επαγγελματίας πολιτικός ωστόσο από μια συγκυρία γνώρισε τον Αλκιβιάδη Στεφανή, μοιράστηκαν τις ανησυχίες και τα οράματά τους για τον πρωτογενή τομέα και την καλύτερη διαχείρισή του σε όλα τα επίπεδα και αποφάσισε να είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Τυχαία συνάντηση με τον Στεφανή 

«Γνώρισα τον Αλκιβιάδη Στεφανή σε μια συγκέντρωση στο Σκουτάρο  όπου είχα την ευκαιρία να του αναλύσω τις θέσεις μου για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και πως θα μπορούσε η νέα περιφερειακή να στηρίξει την προσπάθεια των παραγωγών μας. Μου ζήτησε στη συνέχεια να συμπορευτώ μαζί του για να βοηθήσω σε αυτό το κομμάτι. Του εξήγησα ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός και ότι δεν έχω πίσω μου ψήφους ανθρώπων παρά μόνο τη δική μου ψήφο και της γυναίκας μου. Επέμεινε ότι με θέλει μαζί του, κι έτσι δέχθηκα την πρόταση που μου έκανε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας για την ενασχόλησή του με τον πρωτογενή τομέα και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό της Πέτρας ο κ. Βελούτσος περιέγραψε τις δύσκολες συνθήκες και το σύνθετο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο καλούνται οι συνεταιρισμοί της Λέσβου να δραστηριοποιηθούν και να επιβιώσουν. Όπως είπε ο Συνεταιρισμός της Πέτρας έχει δικό του τυροκομείο, ελαιοτριβείο, πρατήριο τοπικών προϊόντων και άλλες σημαντικές εξωστρεφείς δραστηριότητες που τον καθιστούν βιώσιμο.

Τόνισε μάλιστα πως όταν ανέλαβε πριν 25 χρόνια τη διαχείριση του Συνεταιρισμού υπήρχαν προβλήματα και χρέη, ωστόσο πρόσθεσε με σκληρή δουλειά και καλές συνεργασίες τα χρόνια που ακολούθησαν έγιναν σημαντικά βήματα ανάπτυξης.

Σχεδιασμός προγραμμάτων ανάλογα με τις ανάγκες 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Μιχάλης Βελούτσος σε αυτά που μπορούν να γίνουν το επόμενο διάστημα μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα στην ύπαιθρο της Λέσβου και στον Πρωτογενή τομέα του νησιού μας, σημείωσε ότι η Περιφέρεια οφείλει μέσα από συστηματική προσπάθεια να καταγράψει τις διαφορετικές ανάγκες που υπάρχουν στους παραγωγούς κάθε περιοχής. Έπειτα σε συνεργασία με τα Υπουργεία σχεδιάζεις τα ανάλογα προγράμματα που να εξυπηρετούν τα δεδομένα του τόπου μας και οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί καταθέτουν τις ανάλογες προτάσεις οι οποίες είναι κομμένες και ραμμένες  στα μέτρα τους.

Το μεγάλο στοίχημα για τον τόπο μας σημείωσε ο Μιχάλης Βελούτσος είναι να κρατήσουμε τους νέους στα νησιά μας και στα χωριά μας δημιουργώντας τις απαραίτητες καλές συνθήκες για να βρουν εργασία, να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, να υπάρχουν σωστές και στελεχωμένες δομές υγείας, αθλητικές υποδομές, υποδομές πολιτισμού κ.λπ.

Σύνδεση πρωτογενή τομέα και τουρισμού

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Βελούτσος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του υπογράμμισε ότι στη Λέσβο θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε επιτυχημένες συνταγές που εφαρμόσθηκαν σε άλλα μεγάλα νησιά όπως είναι η Κρήτη όπου συνδέθηκε άριστα ο πρωτογενής τομέας με το δευτερογενή και τον τουρισμό με πολύ καλά αποτελέσματα για την οικονομία του νησιού. Όλες αυτές οι πρακτικές τόνισε, χρειάζονται μελέτη, καλό σχεδιασμό και σκληρή δουλειά η οποία όμως μπορεί να αποδώσει καλά αποτελέσματα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ