× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Επιτέλους, το πάρκινγκ της πόλης στα χέρια των Μυτιληνιών!

Το ΤΑΙΠΕΔ αποδέχθηκε τη δωρεάν παραχώρηση στο Δήμο Μυτιλήνης 22,5 στρεμμάτων στο εμπορικό λιμάνι της πόλης ενώ θα προχωρήσει και στην μίσθωση 55 στρεμμάτων στο σημερινό πάρκινγκ.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 3/10/2023

Επιτέλους, το πάρκινγκ της πόλης στα χέρια των Μυτιληνιών!

Επιτέλους, μετά από χρόνιες προσπάθειες και αγώνες πολλών δημοτικών αρχών φαίνεται ότι βρέθηκε βιώσιμη λύση για το χώρο του πάρκινγκ και του εμπορικού λιμανιού της Μυτιλήνης τα οποία ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν την Τρίτη το μεσημέρι ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου και Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης και ο αντιπρόεδρος Κώστας Παπαδόπουλος, ανακοίνωσαν την παραχώρηση από το ΤΑΙΠΕΔ 22,5 στρεμμάτων στο Δήμο Μυτιλήνης μέσω του Λιμενικού Ταμείου. Η παραχώρηση του τμήματος αυτού γίνεται εντελώς δωρεάν και θα είναι μόνιμη. Σε κάθε περίπτωση ιδιοκτήτης του χώρου παραμένει το ελληνικό δημόσιο.

Το υπόλοιπο κομμάτι των 55 στρεμμάτων όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος θα μισθωθεί στο Δήμο Μυτιλήνης έναντι συμβολικού τιμήματος, το επόμενο διάστημα

 «Ξεκινήσαμε ήδη τις εργασίες αναβάθμισης του λιμανιού, ανέφερε ο Στρατής Κύτελης, με στόχο να φτιάξουμε έναν χώρο ασφαλή και ευπρεπισμένο για τους κατοίκους της πόλης και τους επισκέπτες μας. Μάλιστα στο χώρο θα μπορούν να δένουν και πλοία που έρχονται από το εξωτερικό, κορυαζιερόπλοια ή πλοία από τα απέναντι παράλια. Εκτιμούμε ότι και το υπόλοιπο κομμάτι των 55 στρεμμάτων θα μας δοθεί έναντι τιμήματος, όπως μας υποσχέθηκαν, στο Δήμο Μυτιλήνης προκειμένου να αξιοποιηθεί κατάλληλα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης η έκταση αυτή  εκτός από χώρος στάθμευσης μπορεί να αξιοποιηθεί και για την ανέγερση νέου Λιμεναρχείου για τη στέγαση των υπηρεσιών της Μυτιλήνης.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια που έγινε ο αντιπρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου σημείωσε ότι υπήρξε καλή συνεργασία του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου με ΕΤΑΔ, ΤΑΙΠΕΔ και το Γενικό Γραμματέα Λιμένων προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η παραχώρηση των 22,5 στρεμμάτων.

Γενικότερα η εξέλιξη αυτή επισήμαναν οι Στρατής Κύτελης και Κώστας Παπαδόπουλος είναι ιδιαίτερα σημαντική με δεδομένο ότι θα ξεμπλοκάρουν πολλές σημαντικές δραστηριότητες ανάμεσα σε αυτές και η ολοκλήρωση του master plan του λιμανιού με ορισμένες τροποποιήσεις επί του αρχικού σχεδίου που έχει προταθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την συνέντευξη τύπου του Στρατή Κύτελη και το Κώστα Παπαδόπουλου 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική