× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Ας μην αφήσουμε την τύχη του Δήμου Μυτιλήνης σε αυτόκλητους μάγους»

Ο Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας Προκόπης Τζιμής μιλά στο «Ν» για την εμπλοκή του στην αυτοδιοίκηση και την επιλογή του να κατέβει με τον Πανάγο Κουφέλο.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/10/2023

«Ας μην αφήσουμε την τύχη του Δήμου Μυτιλήνης σε αυτόκλητους μάγους»

Στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών μπήκε δυναμικά διεκδικώντας μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μυτιλήνης με την παράταξη του Πανάγου Κουφέλου, ο Προκόπης Τζιμής ο οποίος είναι και πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξή του στο ΝΗΣΙ και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι ο κ. Τζιμής αναφέρθηκε αναλυτικά στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να είναι υποψήφιος και επέλεξε για αυτό την ομάδα του Πανάγου Κουφέλου. Όπως είπε εκτός από την προσωπική του γνωριμία με τον υποψήφιο δήμαρχο και το γεγονός ότι τον θεωρεί αξιόλογο άνθρωπο και επιτυχημένο αντιπεριφερειάρχη σημαντικό ρόλο στην απόφασή του έπαιξε το γεγονός ότι η παράταξη Κουφέλου έχει ένα σοβαρό και ρεαλιστικό πρόγραμμα που αγγίζει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας στο Δήμο μας.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Προκόπη Τζιμή 

- Πρώτη φορά υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ποιος ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης σε πρώτο βαθμό (Δήμος) κατά τη δική σας κρίση;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θεωρώ αδιαπραγμάτευτο χρέος μου ως νέος άνθρωπος, ο οποίος διαβιώ και εργάζομαι με την οικογένεια μου στη Λέσβο να συμβάλω στη δημιουργία των αναγκαίων συνθηκών, που θα οδηγήσουν τον τόπο μας σε μια νέα εποχή, με κύρια χαρακτηριστικά την καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και το αίσθημα ασφάλειας και προστασίας στους συνδημότες μας. Σεαυτήν τη φάση της ζωής μου νοιώθω υποχρέωση μου να συμβάλω στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας  των συνδημοτών μου. Αυτός ήταν και είναι ο στόχος μου, χωρίς καμία απολύτως φιλοδοξία. Απλά, ουσιαστικά και απαρέγκλιτα.

- Γιατί υποψήφιος με τον Πανάγο Κουφέλο;

Κατά πρώτον, αποφάσισα να ενταχθώ στο συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου Πανάγου Κουφέλου, ως επιστέγασμα της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης την οποία τρέφω προς το πρόσωπό του, μετά από μία πολυετή συνεργασία και συναδελφική πορεία μας. Κατά δεύτερον, ο Πανάγος είναι ένας απόλυτα επιτυχημένος αυτοδιοικητικός, επιδεικνύοντας ένα εξαιρετικό έργο στον τομέα του. Τρίτον, έχει συνθέσει ένα εξαιρετικό συνδυασμό καταφέρνοντας να εμπνεύσει πάρα πολλούς νέους, που δεν είχαν ασχοληθεί, πιο πριν με τα κοινά αλλά και αρκετούς έμπειρους. Το κυριότερο όμως είναι ότι Πανάγος έχει ισχυρή θέληση, συγκροτημένο σχέδιο και όραμα για την πόλη μας. Πραγματικά αξίζει να διαβάσει κανείς πρόγραμμά του συνδυασμού μας, το σχέδιο μας για την επόμενη ημέρα, ένα ρεαλιστικό σχέδιο, το οποίο αγγίζει όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας μας, δίχως να κρύβει κάτω «από το χαλί» τα σοβαρά και ακανθώδη ζητήματα που μας απασχολούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Ποια είναι τα ακανθώδη ζητήματα στα οποία αναφέρεστε;

Ξέρετε, πιστεύω ακράδαντα ότι στην πολιτική πρέπει να μην φοβόμαστε την ευθύνη,  να μην κρυβόμαστε  στα δύσκολα, να στεκόμαστε μπροστά στους πολίτες με θάρρος, να ακούμε την κριτική τους και να προσπαθούμε διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι. Να σας πω. Για παράδειγμα 2 θέματα πολύ δύσκολα είναι : το μεταναστευτικό και η επίλυση του γνωστού θέματος των Ρομά, με όρους ισονομίας, συναίνεσης και κοινωνικής ένταξης.

- Σε ποιον αναφέρεστε ότι τα κρύβει κάτω από το χαλί προβλήματα;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θα σας είμαι ειλικρινής. Οι Δημοτικές εκλογές έχουν πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αφορούν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουν οι Δήμοι να προχωρήσουν στην αποτελεσματική διαχείριση των τοπικών τους υποθέσεων. Υπό το πρίσμα αυτό η αναμέτρηση πρέπει να διεξάγεται με όρους ουσιαστικής αξιολόγησης του προγράμματος κάθε παράταξης καθώς και του στελεχιακού δυναμικού που θα υλοποιήσει το σχέδιο αυτό. Πιστεύω ακράδαντα ότι η συζήτηση για τις εκλογές έχει τρία μεγάλα ερωτήματα:

Τι θα κάνεις μετά τις εκλογές; Γιατί να σε πιστέψουμε ότι θα το κάνεις και πώς θα διοικήσεις;

Και επειδή κάθε άλλο παρά αυτή τη συζήτηση κάνουμε λίγες ημέρες πριν τις εκλογές θα έλεγα ότι σήμερα είναι τουλάχιστον επικίνδυνο για το μέλλον του τόπου μας αυτό, το οποίο πράττει ο κ. Χριστόφας, δηλαδή να προσπαθεί να δοξαστεί κρυπτόμενος χωρίς να μιλά για τα σοβαρά και ακανθώδη προβλήματα του τόπου μας, δείχνοντας ελάχιστα δεδομένα για την επόμενη ημέρα.

Ξέρετε κάτι, όταν μπαίνουμε στην αρένα της πολιτικής αντιπαράθεσης, ίσως να γρατζουνιστούμε, να ματώσουμε, δυστυχώς να λασπωθούμε, όμως θεωρώ ότι επιβάλλεται να είμαστε εκεί, παρόντες, για να κάνουμε τις ζωές των συμπολιτών μας καλύτερες κάθε μέρα. Αυτό πρέπει να είναι επιδίωξη όσων κατέρχονται στις δημοτικές εκλογές

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα και θεωρώ πλέον και το σύνολο των συμπολιτών μας τους λόγους για τους οποίους η παράταξη του κ. Χριστόφα περιορίζεται ως αναφορά σχεδίου και προτάσεων σε μία έωλη έκθεση ιδεών και γιατί δεν επιλέγει ο κ. Χριστόφας την οποιαδήποτε τηλεμαχία ή αντιπαράθεση ιδεών και προτάσεων με τον Πανάγο.

Αυτό συμβαίνει γιατί είναι ένα ετερόκλητο σύνολο, το οποίο έχει εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Επειδή όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και μπορούμε να διαβάσουμε τα ψηφοδέλτια, βλέπουμε στο ψηφοδέλτιο του κ. Χριστόφα βρίσκονται θιασώτες της πάνω και κάτω πλατείας, και πρωτοστατούντες του όχι κατά το επικίνδυνο δημοψήφισμα  2015. Ας μην αφήσουμε, λοιπόν τις ζωές μας και τις τύχες των παιδιών μας σε αυτόκλητους μάγους και θιασώτες του όχι κατά το επικίνδυνο δημοψήφισμα του 2015.

- Αν διαλέγατε 5 λέξεις που θα χαρακτήριζαν εσάς και τους στόχους σας ποιες θα ήταν αυτές;

Δεν θα ήταν υπερβολή, αν λέγαμε, ότι ο Δήμος είναι το "δεύτερο" σπίτι του δημότη! .Ξέρετε οι δήμοι είναι σαν τα αμορτισέρ, απορροφούν τους κραδασμούς της κοινωνίας και Δήμαρχος και Δημοτική Αρχή  επιβάλλεται να είναι πάντα δίπλα στον πολίτη. 5 λέξεις: Όραμα για το Δήμο, Σχέδιο για άμεση υλοποίηση, Δουλειά χωρίς σταματημό, Έργο για όλους, Σεβασμός στον άνθρωπο.

- Αν και η συζήτηση αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Δεν μπορώ να μην ρωτήσω τον Πρόεδρο την ΝΟΔΕ,  εάν ανησυχεί με την αρχηγία Κασελάκη στο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατά πολλούς έχει στοιχεία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αυτή η αναγωγή και σύγκριση με το Στέφανο Κασσελάκη, δεν τιμά ούτε την Νέα Δημοκρατία ούτε τον Πρόεδρο και Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

- Η Νέα Δημοκρατία είναι παράταξη, με ρίζες και ισχυρές αξίες, με αφανέςπολλές φορές αλλά πλούσιο στελεχιακό δυναμικό.

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι επικοινωνία.  Είναι το μεγαλύτερο Κεντροδεξιό κόμμα της Ευρώπης.  Ιστορικό και εξελίξιμο.  Τώρα για όσους γνώρισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τον πρώην Συνασπισμό, μετά το 2012 το αποτέλεσμα ως προς την εκλογή προέδρου είναι λογικό και νομοτελειακό αν θέλετε.Η πρόβλεψη μου; Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι ένας δρόμος στο άγνωστο.Είναι ένας δρόμος στο πολιτικό κενό.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ