× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Αρον‑άρον….»

Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου για την δημοτική αρχή του Ταξιάρχη Βέρρου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/10/2023

«Αρον‑άρον….»

Σε ανακοίνωση-καταγγελία της η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Δυτικής Λέσβου σημειώνει τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καταγγέλλουμε για μια ακόμα φορά την ανικανότητα και ανευθυνότητα της Δημοτικής Αρχής του κ. Βέρρου στην έγκαιρη λήψη σημαντικών αποφάσεων, όταν 3-4 ημέρες πριν τις δημοτικές εκλογές ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να γίνει συζήτηση σχετικά με τη ΔΕΥΑΛ και συγκεκριμένα για την παροχή εγγυήσεων προς ΔΕΗ ΑΕ, καθώς το χρέος της ΔΕΥΑΛ προς τη ΔΕΗ ανερχόταν στις 31-7-2023 στο ποσό των 3.772.656 ευρώ. Είναι λογικό ότι σήμερα το παραπάνω χρέος θα υπερβαίνει τα 4.000.000 ευρώ».

Έπρεπε ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής να ντρέπονται ή τουλάχιστον να νοιώθουν εκτεθειμένοι, όταν επανειλημμένα η Λαϊκή Συσπείρωση εδώ και τέσσερα (4) χρόνια ζητούσε στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. να τεθεί θέμα σχετικά με τη ΔΕΥΑΛ. Επιπλέον, σχεδόν σε όλα τα δελτία τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης ζητούσαμε επίμονα να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο τα θέματα τα σχετικά με τη ΔΕΥΑΛ.

Πώς μπορεί κάποιος να μη χαρακτηρίσει ανεύθυνη και επικίνδυνη τη στάση της Δημοτικής Αρχής, όταν το εξώδικο στο Δήμο μας από τη ΔΕΗ ΑΕ ήρθε στις 31 Αυγούστου 2023, το Δημοτικό Συμβούλιο από τότε συνεδρίασε δυο φορές στις 7 και στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 και παρά την επισήμανση της σοβαρότητας του θέματος από το δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης στις 7 Σεπτεμβρίου 2023, ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα ούτε τότε αποτελούσε θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε καν ως έκτακτο, πάγια συνήθεια της Δημοτικής Αρχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ


Στις 3 Οκτώβρη 2023 ορίστηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα «παροχή εγγυήσεων προς ΔΕΗ ΑΕ», το οποίο θεωρήθηκε και επείγον, λόγω του ότι η ΔΕΥΑΛ πρέπει άμεσα να προβεί στοδιακανονισμό των οφειλών της προς τη ΔΕΗ. Είναι αδιανόητο ότι το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τηλεφωνικά για μια διαδημοτική επιχείρηση, που χειρίζεται το σοβαρότερο αγαθό των δημοτών, που είναι το νερό. Και για μια ακόμα φορά δεν έγινε συζήτηση και ενημέρωση των Δημοτικών Συμβούλων γύρω από τα θέματα που απασχολούν τη ΔΕΥΑΛ, ως να είναι ένα θέμα που δεν ενδιαφέρει το Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Αν δεν είναι ανευθυνότητα και ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να μη προσπαθεί να δώσει λύσεις που αφορούν τις διακοπές του νερού στα περισσότερα χωριά του Δήμου μας , ακόμα και σε τουριστικούς προορισμούς, πώς αλλιώς μπορεί να χαρακτηρισθεί;

Η Λαϊκή Συσπείρωση αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα τέτοιου είδους προβλήματα, γι αυτό απαιτεί τα θέματα σχετικά με τη ΔΕΥΑΛ να συζητηθούν εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα ως μοναδικό θέμα συνεδρίασης. Γι αυτό το λόγο απείχε από τη τηλεφωνική συνεδρίαση-εμπαιγμό του Δημοτικού Συμβουλίου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ