× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Κάτω από το επίπεδο του 2019 οι αφίξεις Ευρωπαίων τουριστών

Δείτε την εξέλιξη των αφίξεων με τσάρτερ στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης το πρώτο οκτάμηνο του 2023

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/10/2023

Κάτω από το επίπεδο του 2019 οι αφίξεις Ευρωπαίων τουριστών

Στους 43.970 ανήλθαν οι τουρίστες που έφθασαν με πτήσεις τσάρτερ στη Λέσβο την περίοδο Απριλίου – Αυγούστου του 2023. Στο σύνολο της τουριστικής περιόδου του 2022 είχαν φθάσει στη Λέσβο 46.737 τουρίστες, ενώ το 2019 οι αφίξεις τουριστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου ήταν 58.818.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2023 καταγράφεται αύξηση των αφίξεων  τουριστών με τσάρτερ (ως τον Αύγουστο) κατά 20,8% στη Μυτιλήνη, σε σύγκριση με το 2022. Ωστόσο οι αφίξεις του 2023, το πρώτο οκτάμηνο του έτους,  υπολείπονται εκείνων του 2019 κατά 7,7% σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το ΙΝΣΕΤΕ.

Εισπράξεις

Την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου 2023, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά +20,2% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του  2022 και διαμορφώθηκαν στα 10.321 εκατ. ευρώ. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αύξηση των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-27 κατά  +14,7%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 5.649 εκατ. ευρώ, καθώς και των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών εκτός της ΕΕ-27 κατά +27,0%, οι  οποίες διαμορφώθηκαν στα 4.403 εκατ. ευρώ. Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκαν στα  4.551 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά +15,1%, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-27 εκτός της ζώνης του ευρώ εμφάνισαν αύξηση  κατά +13,0% και διαμορφώθηκαν στα 1.098 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά +7,0% και διαμορφώθηκαν στα  1.716 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά +23,9% και διαμορφώθηκαν στα 782 εκατ. ευρώ. Από τις χώρες εκτός της ΕΕ-27,  άνοδο κατά +11,9% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1.620 εκατ. ευρώ. Οι εισπράξεις από τις  ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά +33,8% και διαμορφώθηκαν στα 738 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τη Ρωσία αυξήθηκαν κατά +13,7% και διαμορφώθηκαν στα 22 εκατ. ευρώ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.