× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Στα περυσινά επίπεδα οι τιμές των καυσόξυλων

Οι ξυλόσομπες επιστρέφουν στα Ελληνικά σπίτια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/10/2023

Στα περυσινά επίπεδα οι τιμές των καυσόξυλων

Ευκαιρία για παραγγελίες ξύλων και καύσιμης ύλης ενόψει του χειμώνα έχουν αυτή την περίοδο οι καταναλωτές καθώς οι τιμές βρίσκονται στα ίδια και χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τονίζει ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Στερεών Καυσίμων Αττικής, κ. Χρ. Μπάτας «έχουμε αποφασίσει να κρατήσουμε τις τιμές διότι θέλουμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο, λόγω των ανατιμήσεων που υπάρχουν στην αγορά», λέγοντας παράλληλα, ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο εργατικό προσωπικό.

Την ώρα που το πετρέλαιο και η βενζίνη φαίνεται ότι θα πάρουν ξανά την ανιούσα οι τιμές των ξύλων κυμαίνονται στην ίδια τιμή με πέρσι, 140 και 160 ευρώ το «στοιβαχτο» και το πέλετ α ποιότητας από 11 με 12 ευρώ το σακί που είχε πέρσι, φέτος στοιχίζει 10 ευρώ. «Υπάρχει μία μείωση 25%, διότι το πέλετ είχε φτάσει και τα 14 ευρώ», αναφέρει ο αντιπρόεδρος στο Dnews.

Όσον αφορά τη ζήτηση, αυτή την στιγμή δεν υπάρχει, αφενός λόγω της παρατεταμένης καλοκαιρίας, αφετέρου ο κόσμος έχει ξύλα από την προηγούμενη χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ο κλάδος έχει μεγάλη διαθεσιμότητα. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο σύλλογος έμπορος στερεών καυσίμων και τα μέλη του έχουν αποφασίσει να κρατήσουν τις τιμές καθώς θέλουμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο, λόγω των ανατιμήσεων που υπάρχουν στην αγορά», δηλώνει στο Dnews ο κ. Μπάτας.

Τεράστιο πρόβλημα με το εργατικό προσωπικό- αδιαφορία από νομαρχίες και υπουργεία

«Ενδεχόμενος ο κόσμος περιμένει να πιάσουν τα κρύα», λέει ο ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Στερεών Καυσίμων Αττικής, θίγοντας τις ελλείψεις στο προσωπικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Όταν γίνει αυτό θα αντιμετωπίσουμε τεράστιο πρόβλημα με το εργατικό προσωπικό. Δεν έχουμε εργάτες, τα ξύλα χρειάζονται χειρωνακτική εργασία.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι ενώ έχουμε κάνει ενέργειες με την νομαρχία και τα υπουργεία, μας λένε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ο κωδικός μας στις διακρατικές συμφωνίες. Πρέπει να παρθεί άλλη απόφαση, διότι δεν έχουμε χέρια», καταλήγει.

 

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΑΓΟΡΑ

Utopia Concept Store: Μια ουτοπία για δώρα στο κέντρο της πόλης

Στο νέο κατάστημα Utopia Concept Store θα βρείτε μοναδικά δώρα από την Άννα και τη Χρύσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αδιαφορία για τους νησιώτες παραγωγούς

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ΟΠΕΚΕΠΕ «ξέχασαν» να πληρώσουν τις επιδοτήσεις του Ειδικού Προγράμματος Στήριξης της Αγροτικής Παραγωγής στα Μικρά Νησιά του Αιγαίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σφαγή... των νησιωτών αγροτών στα οικολογικά σχήματα

Άγριο ψαλίδισμα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αποκαλύπτουν οι πληρωμές που βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα Μεγάλη Τρίτη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

«Πετούν στα σύννεφα» οι τιμές του πασχαλινού τραπεζιού

Σημαντικές αυξήσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταγράφονται σε αρνί, κατσικάκι, κρέατα, τσουρέκια και άλλα είδη που συνθέτουν το γιορτινό γεύμα της Κυριακής του Πάσχα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Εργατική Πρωτομαγιά, για τους αγρότες της Λέσβου

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί τους αγρότες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του Εργατικού Κέντρου τη Μεγάλη Τετάρτη στις 11 το πρωί στην Πλατεία Σαπφούς
ΑΓΡΟΤΕΣ

Ξεκίνησε η πληρωμή των συνδεδεμένων επιδοτήσεων

Το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας 29 Απριλίου θα είναι διαθέσιμα τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

Το Φυλλάδιο Lidl έχει βγει

ψηλή ποιότητα, μοναδική φρεσκάδα και πάντα χαμηλές τιμές!
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Νέα εποχή για την πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης

Ξεκίνησε τη λειτουργία της νωρίτερα από ποτέ με ολοκαίνουργιο εξοπλισμό, ανακαινισμένα αποδυτήρια, τουαλέτες και είσοδο
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκδήλωση για τη Λέσβο στο Λονδίνο με Λαζόπουλο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση προβολής που διοργάνωσε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Κίνηση στην αγορά της Μυτιλήνης την Κυριακή

Ανοιχτά τα καταστήματα έως τις 3, την Κυριακή των Βαϊων εγκαινιάζοντας το πασχαλινό ωράριο
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ