× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Ο Αλκιβιάδης Στεφανής έχει ξεκάθαρες προτάσεις για μεγάλα έργα στα νησιά μας»

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «Νέα Δυναμική» Στρατής Μανωλακέλλης, μιλά για το πρόγραμμα της παράταξής του και ασκεί κριτική στον Μουτζούρη, ο οποίος λέει, έκανε ελάχιστα στα τέσσερα χρόνια διοίκησής του

Δημοσίευση 12/10/2023

«Ο Αλκιβιάδης Στεφανής έχει ξεκάθαρες προτάσεις για μεγάλα έργα στα νησιά μας»

Κριτική στα πεπραγμένα της περιφερειακής αρχής Μουτζούρη άσκησε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με την παράταξη του Αλκιβιάδη Στεφανή και πρόεδρος του παραρτήματος του ΤΕΕ στα νησιά μας Στρατής Μανωλακέλλης σε συνέντευξη του στο «Ν» 99 fm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στα αναπτυξιακά έργα που παρουσιάζονται από την πλευρά της παράταξης ''ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ", ο κ. Μανωλακέλλης τόνισε ότι ο λόγος που αποφάσισε να είναι υποψήφιος με τον Αλκιβιάδη Στεφανή  είναι επειδή δεν μπορούσε άλλο να βλέπει τα νησιά μας να μένουν πίσω και να μην υλοποιούνται μεγάλα έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία, την αντισεισμική θωράκιση και την επίλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με την επάρκεια νερού.

Όπως σημείωσε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Στεφανή, ουσιαστικά τρία έργα προχώρησαν μόνο τα τελευταία χρόνια στη Λέσβο και αυτά ακόμη έχουν πολύ δρόμο για να υλοποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση πρόσθεσε δεν μπορούμε να θεωρήσουμε μεγάλα έργα τις μικρές παρεμβάσεις που γίνονται στα χωριά και στις κοινότητες ή τις χρηματοδοτήσεις μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στους Δήμους. "Η περιφέρεια προφανώς δεν έχει την δυνατότητα να υλοποιήσει μόνη της έργα και κάνει προγραμματικές συμβάσεις με τους Δήμους για την υλοποίηση τους. Επίσης ο περιφερειάρχης τάζει μελέτες στα χωριά και σε διάφορους φορείς οι οποίες υλοποιούνται όμως  δεν έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις. Παρέδωσαν μελέτη στους ψαράδες της Σκάλας Πολιχνίτου η οποία είναι άνευ ουσίας αφού απουσιάζουν σημαντικές αδειοδοτήσεις. Αυτές τις αδειοδοτήσεις ποιος θα τις εξασφαλίσει;

Σχολιάζοντας ο πρόεδρος του ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου τα όσα λέγονται για την καλή συνεργασία του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη με τον κόσμο των κοινοτήτων, σημείωσε ότι ο κ. Μουτζούρης αντί να είναι στο γραφείο του και να σχεδιάζει την υλοποίηση έργων έκανε βόλτες στα χωριά και έπινε ούζο με τους κατοίκους και τους προέδρους. «Καλή είναι όπως τόνισε η επικοινωνιακή πολιτική και οι δημόσιες σχέσεις, ωστόσο οι αυτοδιοικητικές αρχές κρίνονται για την αποτελεσματικότητά τους από την παραγωγή έργου, κάτι που σημειώνει δεν το είδαμε στην Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Στρατής Μανωλακέλλης αναφερόμενος στις επιθέσεις που έχουν γίνει τελευταία  στο πρόσωπο του υποψήφιου περιφερειάρχη Αλκιβιάδη Στεφανή σε σχέση με το μεταναστευτικό – προσφυγικό με το επιχείρημα ότι ήταν ο εμπνευστής και αρχιτέκτονας των νέων δομών, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα που ήρθε για να μείνει στον τόπο μας ανεξαρτήτως με το ποιος είναι περιφερειάρχης . Όπως είπε οι ροές δεν ελέγχονται ούτε από την Περιφέρεια ούτε από τον εκάστοτε περιφερειάρχη και απαιτείται να υπάρχει μια δομή για την φιλοξενία των ανθρώπων αυτών έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εξέτασης του ασύλου. «Σε κάθε περίπτωση σημείωσε δεν μπορούμε να ξαναδούμε εικόνες όπως το 2015 να κοιμούνται σε πάρκα και πλατείες, ούτε και μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας στο πρόβλημα. Προσωπικά και ως Τεχνικό Επιμελητήριο είχαμε διαφωνήσει κάθετα με την χωροθέτησή του ΚΥΤ  μέσα στο μέσα στο δάσος, ωστόσο  διαφωνώ και με τον Καρά Τεπέ, που αποτελεί έμπνευση και υπόδειξη του κ. Μουτζούρη».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ