× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Στις εκλογές της αυτοδιοίκησης ψηφίζουμε με βάση το καλό του τόπου μας»

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το «Άλμα Ανάπτυξης» Στρατής Κυρατζής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι ο ίδιος έχει αφήσει στην άκρη την κομματική του ταυτότητα και θέλει να αγωνιστεί για το καλό του τόπου με τον Κώστα Μουτζούρη ξανά Περιφερειάρχη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/10/2023

«Στις εκλογές της αυτοδιοίκησης ψηφίζουμε με βάση το καλό του τόπου μας»

Την αισιοδοξία του ότι ο Κώστας Μουτζούρης θα παραμείνει στο τιμόνι της Περιφέρειας Βορείου για τα επόμενα 5 χρόνια εξέφρασε ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Άλμα Ανάπτυξης» Στρατής Κυρατζής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» ο κ. Κυρατζής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής δεν έχει καμία σημασία με δεδομένο ότι το 2019 με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά από την παράταξη της Χριστιάνας Καλογήρου ο Κώστας Μουτζούρης εξελέγη πρώτος ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά.

Αναφερόμενος ο Στρατής Κυρατζής στο γεγονός ότι υπάρχει τεράστια κινητοποίηση στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του ίδιου του Πρωθυπουργού οι οποίοι έρχονται ξανά και ξανά στο νησί μας και σε άλλα νησιά για να στηρίξουν την υποψηφιότητα Στεφανή, σημείωσε ότι αυτό δεν τον ενοχλεί.

«Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να στηρίξει την υποψηφιότητά της στην Περιφέρεια με όποιον τρόπο επιθυμεί. Εμείς όμως ως «Άλμα Ανάπτυξης» είμαστε ένας συνδυασμός που ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το καλό του τόπου μας και το καλό των πολιτών. Ο τόπος μας χρειάζεται και πρέπει να διεκδικήσει από την κεντρική κυβέρνηση και αυτή από την πλευρά της είναι υποχρεωμένη  να σκύψει στα προβλήματα των νησιωτών. Ο Μουτζούρης στη διάρκεια της θητείας του είχε όλες τις πόρτες των Υπουργείων ανοιχτές παρόλο που δεν είχε εκλεγεί με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Εμείς από την άλλη ως αντιπολίτευση ήμασταν εκτός και κανείς ασχολήθηκε μαζί μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τον πρωτογενή τομέα ο κ. Κυρατζής σημείωσε ότι ο ίδιος προσωπικά εφόσον εκλεγεί ο συνδυασμός του θα φροντίσει ώστε να γίνουν σημαντικές τομές με την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και προγραμμάτων για την μείωση του κόστους παραγωγής. Όπως είπε οι τιμές των αγροτικών προϊόντων είναι καλές αυτό το διάστημα όμως αν καταφέρουμε να ρίξουμε το κόστος παραγωγής και το μεταφορικό κόστος των ζωοτροφών θα υπάρξει μεγάλη διαφορά.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στρατής Κυρατζής σημείωσε ότι στις περιφερειακές εκλογές όπως και γενικότερα σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις της αυτοδιοίκησης ο κόσμος πρέπει  να ψηφίζει με βάση τα πρόσωπα και όχι με βάση την κομματική του ταυτότητα.

«Εγώ είμαι Νέα Δημοκρατία και δεν το έκρυψα ποτέ. Σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές όμως στρατεύομαι με βάση το συμφέρον του νησιού μας και της ιδιαίτερης πατρίδας μου της Δυτικής Λέσβου όπου έχουν δρομολογηθεί σημαντικά έργα από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή. Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες ανεξαρτήτως τι ψήφισαν στις εθνικές εκλογές θα πρέπει να επιλέξουν με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια και γνώμονα το μέλλον και την ανάπτυξη των νησιών μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιάζοντας τα όσα λέγονται περί ακροδεξιών στο ψηφοδέλτιο του Κώστα Μουτζούρη ο κ. Κυρατζής σημείωσε πως όλοι κάτοικοι του νησιού μας αγωνίστηκαν για να μην εγκατασταθούν νέες δομές μεταναστών και προσφύγων αυτό σε καμία περίπτωση δεν τους κάνει φασίστες και ακροδεξιούς. Ο ίδιος άλλωστε σημείωσε, πως ήταν παρών σε όλες τις κινητοποιήσεις για την Καράβα, σε καμία περίπτωση όμως δεν ανήκει στο χώρο της ακροδεξιάς σε αντίθεση με άλλους από την ομάδα του κ. Στεφανή, είπε με νόημα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ