× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη τώρα!»

Ανακοίνωση του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων αντιστασιακών για τα τελευταία γεγονότα στην Παλαιστίνη μετά τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 19/10/2023

«Λευτεριά στην Παλαιστίνη τώρα!»

Ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη με τους άδικους θανάτους χιλιάδων αμάχων μετά και τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα, εξέδωσε ο Σύλλογος «Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974». Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρεται: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ προχωρεί πλέον σε απίστευτες θηριωδίες. Ο βομβαρδισμός νοσοκομείου στη Γάζα με εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες και παιδιά, συνιστά έγκλημα πολέμου και όχι ‘δικαίωμα αυτοάμυνας’ ενάντια στην ‘τρομοκρατία’, όπως ισχυρίζονται οι ηγέτες του ευρωατλαντικού μπλοκ που την στηρίζουν διπλωματικά και στρατιωτικά.

Αποσιωπούν το πασίγνωστο γεγονός  ότι ο πόλεμος δεν ξεκίνησε πριν μερικές μέρες, αλλά ότι είναι ένας ανελέητος πόλεμος διαρκείας για τη διαιώνιση της κατοχής, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τόσο τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης του Ισραήλ όσο και οι αμερικανονατοϊκοί σχεδιασμοί στην Μέση Ανατολή,ευρύτερα.

Χαιρετίζουμε εκείνες τις γενναίες φωνές μέσα στο ίδιο το Ισραήλ, όπως του συγγραφέα και δημοσιογράφουΓκιντεόνΛεβί, πουμε το κείμενό του‘Το Ισραήλ δεν μπορεί να φυλακίζει 2.000.000 κατοίκους στη Γάζα χωρίς να πληρώσει οδυνηρό τίμημα’, δίνει αποστομωτική απάντηση σε όσους πασχίζουν να συκοφαντήσουν το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους και να βαφτίσουν τις θηριωδίες της κυβέρνησης Νετανιάχου‘απάντηση στηντρομοκρατία’.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αλληλεγγύη στον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης ενάντια στην ισραηλινή κατοχή!

Να αποσυρθούν η φρεγάτα «Ψαρά» και οι άλλες φρεγάτες από την περιοχή, να πάψει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Άμεση αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους!

Καλούμε τα μέλη του Συνδέσμου μας να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια αλληλεγγύης προς τον σκληρά δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό!». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έκτακτη δρομολόγηση του Asterion II

Μπαίνει στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη τα Σάββατα του Ιουλίου και του Αυγούστου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς οχημάτων και φορτηγών
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τίμησαν τους 58 Λημνιούς νεκρούς της μάχης του Σκρα

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς την ευγνωμοσύνη που οφείλουμε σε αυτούς τους ήρωες τόνισε η Δήμαρχος Λήμνου
ΕΛΛΑΔΑ

Όλα καλά με τις φορολογικές δηλώσεις λέει η ΑΑΔΕ

Δημιουργία εντυπώσεων από την πλευρά των λογιστών βλέπει η φορολογική διοίκηση σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για τα προβλήματα στην διαδικασία κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Επαφές με αυτοδιοικητικούς και υπηρεσίες της Λέσβου

Η Δήμαρχος Λήμνου πραγματοποιήσε συναντήσεις για θέματα που αφορούν έργα του νησιού και του Βορείου Αιγαίου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τέσσερα νέα ασθενοφόρα στο Βόρειο Αιγαίο

Θα καλύψουν τις ανάγκες σε Πολιχνίτο, Μυτιλήνη, Καλλονή και Πυργί Χίου
ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις θάνατοι από covid‑19, πέντε οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παραμένει χαμηλή αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λήμνου για την ανάδειξη αντιπροσώπου στο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Ο Ανδρέας Ξυπτεράς αναδείχθηκε αντιπρόσωπος από την πλειοψηφούσα παράταξη Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται νέα προκήρυξη του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή»

Θα αφορά την αντικατάσταση κλιματιστικών πλυντηρίων και φούρνων
ΕΛΛΑΔΑ

Προηγήθηκε εκτροχιασμός της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη

Η έκθεση των τεχνικών εμπειρογνωμόνων δείχνει πως τουλάχιστον 16 επιβάτες έχασαν την ζωή τους από την φωτιά που προκλήθηκε μετά την σύγκρουση
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος το πενθήμερο από 1ης Ιουλίου

Έρχεται η 6ήμερη εργασία
ΚΟΣΜΟΣ

«Νάκμπα» σημαίνει καταστροφή

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου