× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δύο Αμερικανοί όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Χαμάς

Πρόκεται για μια μητέρα με την κόρη της που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς. Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής εάν θα μεταφερθούν προς την Αίγυπτο ή το Ισραήλ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/10/2023

Δύο Αμερικανοί όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Χαμάς

Δύο Αμερικανούς ομήρους, μια μητέρα και την κόρη της, απελευθερώνει η Χαμάς, οι οποίες έχουν παραδοθεί στον Ερυθρό Σταυρό και «βρίσκονται καθ' οδόν», είπε η πηγή που γνωρίζει τις διαπραγματεύσεις μιλώντας στο CNN. Αφέθηκαν ελεύθεροι για «ανθρωπιστικούς λόγους» επειδή η μητέρα είναι σε κακή κατάσταση υγείας, ανέφερε η ίδια πηγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν είναι σαφές πάντως μέχρι στιγμής εάν θα μεταφερθούν προς την Αίγυπτο ή το Ισραήλ.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Κατάρ και της Χαμάς, η οποία φέρεται να κρατά ομήρους περίπου 200 ομήρους και άλλοι 50 να κρατούνται από άλλες ένοπλες οργανώσεις στον παλαιστινιακό θύλακα. Λέει επίσης ότι περισσότεροι από 20 όμηροι σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα, αλλά χωρίς να αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Σε απάντηση στις προσπάθειες του Κατάρ, οι Ταξιαρχίες Al-Qassam απελευθέρωσαν δύο Αμερικανούς πολίτες (μια μητέρα και την κόρη της) για ανθρωπιστικούς λόγους και για να αποδείξουν στον αμερικανικό λαό και στον κόσμο ότι οι ισχυρισμοί του Μπάιντεν και της φασιστικής κυβέρνησής του είναι ψευδείς και αβάσιμοι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Αμπού Ομπέιντα. 

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε ότι η Χαμάς απελευθέρωσε δύο από τους ομήρους που κρατούσε, μετέδωσαν το τηλεοπτικό κανάλι Channel 13 News και η δημόσια τηλεόραση Kan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κλειστά παραμένουν τα σύνορα στη Ράφα 

Την ίδια στιγμή, ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζει την χερσαία εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ εντείνονται οι φόβοι ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που βρίσκεται συγκεντρωμένη στη Ράφα, στα σύνορα Αιγύπτου και Γάζας, δεν θα διοχετευτεί άμεσα στη Γάζα. 

Ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, εμφανίστηκε απογοητευμένος όταν μίλησε νωρίτερα μπροστά από τη διάβαση της Ράφα που ήταν ακόμα αποκλεισμένη. Όπως είπε δεν είναι σαφές γιατί η σημερινή πειραματική συνοδεία βοήθειας –μόλις 20 φορτηγά– δεν έχει ακόμη περάσει στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ μίλησε για «προϋποθέσεις και περιορισμούς» που έπρεπε να αντιμετωπιστούν. 

Παρά τη συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου, με τη μεσολάβηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Περισσότερη καθυστέρηση, περισσότεροι θάνατοι

Ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος, Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε την Παρασκευή ότι «περισσότερες καθυστερήσεις θα οδηγήσουν σε περισσότερο πόνο και περισσότερους θανάτους» στη Γάζα, εν μέσω ερωτημάτων για το πότε θα ανοίξει η διάβαση μεταξύ Γάζας και Αιγύπτου για φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Γκεμπρεγέσους είπε σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο ΠΟΥ «συνεχίζει να ζητά πρόσβαση για την παράδοση σωτήριων προμηθειών».

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Η «άλωση» των Βρυξελλών από τις Big Tech

Πώς οι Apple, Google, Microsoft, Facebook/Meta και Amazon οργανώνουν τις πιέσεις τους σε ευρωβουλευτές και άλλους αξιωματούχους της Ε.Ε.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΚΟΣΜΟΣ

Πέντε νεκροί στην Κίνα από ανεμοστρόβιλο

Φονικές πλημμύρες απειλούν ζωές 12 εκατομμυρίων ανθρώπων
ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλα πρόστιμα για τους ξεχασιάρηδες φορολογουμένους

Εάν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί μέσα στη νόμιμη προθεσμία καταβολής, ο φορολογούμενος υποχρεούται να καταβάλει τόκους
ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος χρόνου για τη διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Αρχίζει η επιβολή προστίμων από 2 Μαϊου
ΕΛΛΑΔΑ

Θα υπολειτουργήσουν οι τράπεζες την Πρωτομαγιά

Τι θα γίνει με τα καταστήματα των τραπεζών εκείνη την ημέρα.
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Κρουαζιέρα… στο Αιγαίο θα κάνουν οι Λημνιοί

Με απευθείας ανάθεση η άγονη της Λήμνο στo Aqua Blue, μέχρι να βγει μειοδότης στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Μειώθηκε η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα στο Βόρειο Αιγαίο

Αύξηση καταγράφει η οικοδομική δραστηριότητα σε πανελλαδικό επίπεδο κατά 15,7%
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Με έξι ώρες καθυστέρηση η αναχώρηση του Aqua Blue

Θα αναχωρήσει την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ αντί στις 3:00 το απόγευμα
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Βραδιά με γεύσεις Βορείου Αιγαίου στο Λονδίνο

Άλλη μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από την Αγγλία
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα Διοίκηση στον Σύνδεσμο Συμβούλων Επιχειρήσεων Βορείου Αιγαίου

Οι εκλογές διεξήχθησαν ηλεκτρονικά