Εκτός διανομής τροφίμων πολύτεκνες οικογένειες
Με αφορμή την ημέρα Πολύτεκνης Οικογένειας μιλήσαμε με τον Σύνδεσμο Πολυτέκνων Λέσβου
Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 3/11/2023

Με αφορμή τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας» που θα πραγματοποιηθούν στον Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στο Ακλειδιού την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, μιλήσαμε με τον πρόεδρο του συνδέσμου Πολυτέκνων Λέσβου, Μιχάλη Κουφέλο.
Πρόεδρος πάνω από μία δεκαετία, ο κ. Κουφέλος τονίζει ότι τα κίνητρα που δίνονται για τα νέα ζευγάρια να τεκνοποιήσουν είναι όλο και λιγότερα, και παρά το δημογραφικό πρόβλημα που προκύπτει και από την τελευταία απογραφή πληθυσμού, οι αυτοδιοικητικές Αρχές δεν στηρίζουν τον Σύνδεσμο, όπως επισήμανε. Ο ίδιος σκοπεύει να μιλήσει με τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους και τον Περιφερειάρχη για τα προβλήματα των πολυτέκνων το επόμενο διάστημα.
Μάλιστα ο κ. Κουφέλος υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια μένουν εκτός ΤΕΒΑ πολύτεκνες οικογένειες της Λέσβου, από τη Μυτιληνη, το Πλωμάρι, τον Πολιχνίτο, μόνο και μόνο επειδή μπορεί να έχουν κάποια μικρή ιδιοκτησία κάνοντας λόγο για κατάφωρη αδικία. Πρόσθεσε δε ότι επί αντιδημαρχίας Αντωνέλλη ή επί αντιπεριφέρειας Γόμου, οι δύο κυρίες προσπαθούσαν και συμπεριελάμβαναν τις πολύτεκνες οικογένειες.
Θυμίζουμε ότι είδη ρουχισμού, υπόδησης και τρόφιμα μακράς διάρκειας δέχεται ο Σύνδεσμος για διάθεση στα μέλη του- πολύτεκνες οικογένειες, καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή στο γραφείο του επί της οδού Βουρνάζων 10 στον Α όροφο, ώρες 9 το πρωί με 12 το μεσημέρι, τηλέφωνο 22510-45314.
Μπορείτε να ακούσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη: