× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η Δημόσια Υγεία πάνω απ` όλα!

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη έξω από το νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε Μανταμάδο και Καλλονή

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 2/11/2023

Η Δημόσια Υγεία πάνω απ` όλα!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο της Μυτιλήνης στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας των εργαζομένων στην Υγεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με τη συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, των Εργαζομένων του Νοσοκομείου και εκπροσώπων συνδικαλιστικών φορέων, σωματείων και συλλόγων ανάμεσά τους, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Ζαφειρίου, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αλεξίου, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Γιάννης Συκάς, ο πρόεδρος των Πυροσβεστών Γιώργος Ντίνος, ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Στρατής Κόμβος, ο γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Στρατής Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος Στρατής Κλεάνθης και άλλα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου. Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσε και ο Γραμματέας της Τ.Ο. Λέσβου του ΚΚΕ Κώστα Ρήγας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στις δηλώσεις τους τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου Στρατής Σαμαράς και Στρατής Κλεάνθης έδωσαν ιδιαίτερη βαρύτητα στο αγωνιστικό πλαίσιο της κινητοποίηση και κυρίως στα ζητήματα που αφορούν τα Βαρέα και ανθυγιεινά των εργαζομένων καθώς και τις ελλείψεις σε σημαντικές ειδικότητες γιατρών όπως είναι ο νεφρολόγος, ο διαβητολόγος κ.α. Ειδική αναφορά έκαναν στην μονιμοποίηση των εργαζομένων που εργάζονται με διάφορες συμβάσεις και στην αύξηση των μισθών τους που είναι παγωμένοι εδώ και πολύ καιρό.

Ο πρόεδρος του Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Αλεξίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με τη μέθοδο της απαξίωσης των υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας να βάλει στο παιχνίδι τους ιδιώτες και ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι εργαζόμενοι και οι πολίτες να το επιτρέψουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Ζαφειρίου με τη σειρά του σημείωσε ότι υπάρχει έντονη δυσφορία στην κοινωνία για τον τρόπο που λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και πρόσθεσε ότι η μεγάλη κινητοποίηση των νησιωτών στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα θα δείξει το πρόβλημα σε όλο το εύρος του.

Ο Γραμματέας της Τ.Ο. ΚΚΕ Λέσβου Κώστας Ρήγας επισήμανε ότι οι κάτοικοι των νησιών είναι πολίτες β΄κατηγορίας και ότι αισθάνονται τεράστια ανασφάλεια κυρίως όσοι ζουν μακριά από το κέντρο ότι αν τους συμβεί κάτι σοβαρό δεν θα επιβιώσουν επειδή οι δομές υγείας έχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό.   

Το Εργατικό Κέντρο Λέσβου αντίστοιχες παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σε Καλλονή και Μανταμάδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δυναμική ήταν και η παρέμβαση των Αγροτικών Συλλόγων Καλλονής και Ανεμώτιας, στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, ενώ στον Μανταμάδο, η συγκέντρωση έγινε στο Περιφερειακό Ιατρείο του χωριού, όπου απαιτήθηκε για μια ακόμη φορά, η άμεση στελέχωση του με γιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενοφόρου και να λειτουργήσει το Κέντρο Εφημέρευσης.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Συνάντηση Μουτζούρη με Γεωργιάδη για ζητήματα υγείας στο Β. Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους αντιπεριφερειάρχες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου