× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τεράστια ζήτηση στην αγορά εργασίας για τους αποφοίτους του ΙΕΚ»

Ο Διευθυντής του Πειραματικού Δημόσιου ΙΕΚ Μυτιλήνης, μιλά για τις νέες δραστηριότητες της χρονιάς που ξεκίνησε, στην μετακόμιση στο νέο κτίριο του 5ου Γυμνασίου και στην δημιουργία παραρτήματος στην Καλλονή

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 4/11/2023

«Τεράστια ζήτηση στην αγορά εργασίας για τους αποφοίτους του ΙΕΚ»

Στο νέο του χώρο, στο κτίριο του 5ου Γυμνασίου της Μυτιλήνης στην περιοχή της Χρυσομαλλούσας ξεκίνησε να λειτουργεί στις 17 Οκτωβρίου  το Πειραματικό Δημόσιο ΙΕΚ Μυτιλήνης με αέρα ανανέωσης  και νέες ειδικότητες οι οποίες έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας του νησιού μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μιλώντας στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι» ο Διευθυντής του Πειραματικού ΙΕΚ Νίκος Μακαρώνης αναφέρθηκε, στην αλλαγή κτιρίου η οποία όπως είπε είναι πολύ βοηθητική με δεδομένο ότι όλες οι υπηρεσίες και τα τμήματα συγκεντρώθηκαν σε ένα μικρότερο και πιο σύγχρονο κτίριο.

«Το κτίριο των ΕΠΑΛ που στεγαζόμασταν μέχρι το καλοκαίρι είναι τεράστιο με έξι ορόφους, τα  τμήματα και τα γραφεία ήταν σκορπισμένα και όπως αντιλαμβάνεται κανείς αυτό ήταν δύσκολο να ελεγχθεί.

Η μετακίνηση προχώρησε με τη βοήθεια του Δήμου Μυτιλήνης και των τεχνικών υπηρεσιών οι οποίες έκαναν τις απαραίτητες μελέτες και έτσι στις αρχές του φθινοπώρου μετακομίσαμε το σχολείο και όλα τα εργαστήριά του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως αναφέρει ο κ. Μακαρώνης τον ερχόμενο  Σεπτέμβριο θα λειτουργήσει και το νέο τμήμα για την εκπαίδευση στελεχών ιαματικού τουρισμού το οποίο για πρώτη φορά δημιουργείται στην Ελλάδα, για αυτό το λόγο άλλωστε το ΙΕΚ της Μυτιλήνης έχει μετονομαστεί σε Πειραματικό.

Όπως μας εξηγεί όλες οι ειδικότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό έχουν τεράστια ζήτηση ενώ οι απόφοιτοι τους απορροφώνται με ταχύτατους ρυθμούς από την αγορά εργασίας.

«Η νέα συνεργασία που ξεκινήσαμε με την εταιρεία του κ. Θεόδωρου Κούσκου που έχει το ξενοδοχείο Mythical coast πιστεύω ότι θα είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τους φοιτητές και τους αποφοίτους των τμημάτων που σχετίζονται με τον τουρισμό. Θεωρώ ότι τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν σημαντικές συνεργασίες με καλές αποδοχές εντός Λέσβου χωρίς να χρειαστεί να φύγουν σε άλλα νησιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γενικότερα πάντως οι απόφοιτοι των τμημάτων τουρισμού γίνονται ανάρπαστοι σε όλη την Ελλάδα από μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και καταλύματα διότι είναι στελέχη καταρτισμένα και εκπαιδευμένα στο αντικείμενο και δεν απαιτείται πρόσθετη εκπαίδευση από την επιχείρηση που θα εργαστούν».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Νίκος Μακαρώνης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό που υπάρχει σημειώνοντας ότι φιλοδοξεί να δημιουργήσει νέα τμήματα με μοντέρνες ειδικότητες όπως διακόσμηση εσωτερικών χώρων, φωτογραφία, χορός, αγγειοπλαστική – κεραμική κ.α. όπου υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Μάλιστα επισήμανε ότι καθημερινά ακόμη και τώρα που έχει ξεκινήσει η ακαδημαϊκή περίοδος  δέχεται πολλά  τηλεφωνήματα από ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας οι οποίοι ρωτούν για τα δημοφιλή τμήματα πότε θα λειτουργήσουν ξανά και πότε γίνονται οι εγγραφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Το ΙΕΚ γενικά δεν έχει κανέναν περιορισμό για τους σπουδαστές του και απευθύνεται σε ανθρώπους κάθε ηλικίας αρκεί να έχουν απολυτήριο Λυκείου. Έχουμε πολλούς σπουδαστές οι οποίοι είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων και στην πορεία αποφάσισαν να ακολουθήσουν μια διαφορετική επαγγελματική επιλογή είτε από μεράκι είτε από ανάγκη και ήρθαν στα δικά μας τμήματα.

Το σημαντικό είναι ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των αποφοίτων μας, βρίσκει δουλειά εύκολα στην αγορά εργασίας και με πολύ περηφάνια, βλέπουμε αποφοίτους μας να εργάζονται και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα».

Τα καλά νέα όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Πειραματικού Δημόσιου ΙΕΚ της Μυτιλήνης είναι ότι από το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει να λειτουργεί και παράρτημα στην Καλλονή με πολλές ενδιαφέρουσες, δημοφιλείς ειδικότητες για τα παιδιά και τους ενδιαφερόμενους στη Δυτική Λέσβο.

«Σήμερα λόγω της απόστασης, έχουμε πολύ λίγους σπουδαστές από την περιοχή. Δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα μετακίνησης με λεωφορείο όπως στα σχολεία και αυτό είναι αρκετά αποθαρρυντικό για τους ενδιαφερόμενους.

Πλέον αυτό το εμπόδιο δεν θα υπάρχει και από τη νέα περίοδο το παράρτημα του Πειραματικού ΙΕΚ στη Καλλονή θα δώσει μια σημαντική εκπαιδευτική και επαγγελματική διέξοδο σε δεκάδες συμπολίτες μας κάθε ηλικίας που θα φοιτήσουν στα τμήματα του».  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Οι πανελλαδικές εξετάσεις με τα μάτια μαθητών και μαθητριών

Οι ανιχνευτές Μυτιλήνης Ι. Καρναβός, Μ. Αθηνιώτη, Δ. Νείρος, Κ. Γούναρης σε ρόλο δημοσιογράφων
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Τετάρτης ως τις 5 το πρωί της Πέμπτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν οι γιατροί του ΕΣΥ στη Λέσβο την Πρωτομαγιά

Η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου καλεί σε συμμετοχή στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

212 συμμετοχές στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής

Δείτε εδώ τα ονόματα των διακριθέντων μαθητών
ΥΓΕΙΑ

Καταγγέλλουν τον Γεωργιάδη οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Αντί συνάντηση με τον υπουργό βρήκαμε μπροστά μας την Αστυνομία αναφέρει ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εγκατάλειψη θύματος σε τροχαίο

Η Αστυνομία της Μυτιλήνης αναζητά το δράστη
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύλληψη για κροτίδες στην Γέρα

Κατασχέθηκαν 144 φωτοβολίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γλυκό πορτοκάλι και λικέρ από τους μαθητές της Λουτρόπολης Θερμής

Και φέτος τα παιδιά με τη βοήθεια των γονιών τους έφτιαξαν γλυκό κουταλιού και λικέρ από τα πορτοκάλια της αυλής του δημοτικού σχολείου