× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ανιστόρητες οι δηλώσεις Πιερρακάκη υποστηρίζει η ΕΛΜΕ Λήμνου

Το συνδικαλιστικό όργανο καλεί τον υπουργό Παιδείας να αποσύρει τις δηλώσεις του που καταλογίζουν «αντισημιτισμό» στους εκπαιδευτικούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 7/11/2023

Ανιστόρητες οι δηλώσεις Πιερρακάκη υποστηρίζει η ΕΛΜΕ Λήμνου

Την έντονη αντίδραση της ΕΛΜΕ Λήμνου προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη που αποδίδουν «αντισημιτισμό» στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις υπέρ του Παλαιστινιακοί λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο υπουργός Παιδείας, κ. Πιερρακάκης, μετά τη συνάντησή του με το προεδρείο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας, προχώρησε σε μια απίστευτη δήλωση, με αφορμή τη μεγαλειώδη κινητοποίηση μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις στις 6/11. Ταύτισε τον αγώνα υπέρ του Παλαιστινιακού λαού που δολοφονείται από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, την ΟΛΜΕ και χιλιάδες εκπαιδευτικούς με τον «αντισημιτισμό». Μίλησε για τυφλό φανατισμό και ποδηγέτηση της ελεύθερης σκέψης των μαθητών. Ντράπηκε και ντροπή!

 

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να δηλώνει ότι ο ρόλος του σχολείου … «δεν είναι να διακρίνει τα θύματα της τρομοκρατίας ή ενός πολέμου σε αθώους ή ένοχους»!!! Πραγματικά απαράδεκτες και ανιστόρητες απόψεις που ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους για την ίδια την ιστορική αλήθεια που έχουμε χρέος να διδάσκουμε στους μαθητές μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Είναι κατανοητή η δύσκολη θέση της κυβέρνησης και του ιδίου, να πείσουν τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους αλλά και τη νεολαία για την απαράδεκτη στάση που κρατάει η κυβέρνηση απέναντι στη γενοκτονία που διεξάγεται στη Λωρίδα της Γάζας, στο διαχρονικό έγκλημα της παράνομης κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών, της διαρκούς εξόντωσης αμάχων και παιδιών. Δυσκολεύονται να πείσουν για τις τεράστιες ευθύνες της εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο, στη μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο πολέμου, στην απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης στο ψήφισμα του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός. Είναι σε δύσκολη θέση γιατί υπάρχει ομόθυμη στήριξη του ελληνικού λαού στον παλαιστινιακό αλλά και τον ισραηλινό λαό, που πληρώνει και αυτός βαρύ τίμημα, στην απαίτηση να μπει ένα τέλος στη σφαγή με την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος για τη δημιουργία κράτους στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ».

 

Εκτός από την απόσυρση των δηλώσεων του υπουργού η ΕΛΜΕ της Λήμνου καλεί το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να κάνει ότι είναι αναγκαίο για να μην στοχοποιούνται οι εκπαιδευτικοί. Επίσης ζητεί από το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά προς τον Υπουργό Παιδείας για τις δηλώσεις του, επίσης σημειώνει πως την μηνυτήρια αναφορά πρέπει να την συνυπογράψουν και τα διοικητικά συμβούλια των άλλων συνδικαλιστικών οργάνων του κλάδου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

E‑twinning και Ολυμπιακοί Αγώνες στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά πολλαπλές εμπειρίες μάθησης, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων και ολοκλήρωση του Οργανογράμματος του ΕΚΑΒ διεκδικούν οι εργαζόμενοι
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου