× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Οι γλάροι πετούν, χρησιμοποιούν τον αντίθετο άνεμο για να ανέβουν πιο ψηλά»

Συγκλονίζει ο αποχαιρετισμός στον Κώστα Σοφούλη από τον πρώην Πρύτανη Ανδρέα Τρούμπη

Δημοσίευση 24/1/2020

«Οι γλάροι πετούν, χρησιμοποιούν τον αντίθετο άνεμο για να ανέβουν πιο ψηλά»

Καθηγητά Κωνσταντίνε Μ. Σοφούλη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Ιδρύματος και του Τμήματος που δημιούργησες, παρέα με τον Καθηγητή Νίκο Σ. Μάργαρη, σε Χαιρετά με υπέρτατη Τιμή και κορυφαία Υπερηφάνεια!

Η βαθειά θλίψη παραμένει στις ψυχές και την καρδιά των ελάχιστων πλέον παλαιών συναδέλφων Σου –που από σήμερα μετριόνται και βγαίνουν ακόμα λιγότεροι στην αναφορά των κυμάτων του Αιγαίου. Των Κυμάτων που Εσύ μας δέσμευσες Ηθικά και Ακαδημαϊκά, να κάνουμε να ψιθυρίζουν το όνομα του Πανεπιστημίου μας να εκπέμπει Φώς στο μεταίχμιο Ανατολής και Δύσης, στα άκρα του Ελληνισμού.

Σε χαιρετούν κυρίως, οι γενιές των Φοιτητών μας, που δεν τους έμαθες απλώς γράμματα ˙ τους ενέπνευσες για την πορεία τους στη Ζωή. Σε χαιρετούν οι Διοικητικοί Συνεργάτες, σε Χαιρετούν τα νησιά του Αρχιπελάγους, σε Χαιρετά η Ελλάδα των εγγραμμάτων Πολιτών. Δεν επανίδρυσες, απλώς, το στρατηγικό όραμα της Παιδείας ως κορυφαίο στοιχείο της εν γένει ανάπτυξης της νεωτέρας Ελλάδος. Δεν επεχείρησες, απλώς, να κινήσεις γραφειοκρατικά τη διοικητική δόμηση ενός νέου Ιδρύματος, στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Θέλησες και πέτυχες μιαν Επανάσταση στα της Ελληνικής Παιδείας: πολέμησες τον τοπικισμό, εμπέδωσες την καινοτομία των σπουδών, των μεθόδων και των γνωστικών πεδίων, προώθησες τη διεθνοποίηση και την εξωστρέφεια, έδειξες ότι ηγεσία σημαίνει από το κάνεις μάθημα σε πρωτοετείς μέχρι το να σχεδιάζεις ακαδημαϊκή πολιτική σε ανώτατα επίπεδα, ταυτόχρονα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κωνσταντίνε Μ. Σοφούλη,

Καθώς δεν έχει νόημα να απευθύνω τετριμμένες ευχές, από το παράθυρο βλέπω γλάρους πάνω από τις ακτές του Αιγαίου. Πετούν ανάλαφρα πάνω από τα κύματα, χρησιμοποιούν τον αντίθετο άνεμο για να ανέβουν πιο ψηλά! Ξέρω ότι είσαι ανάμεσα τους και χαίρομαι για την ελευθερία της Ψυχής Σου.

Στο Καλό, Σεβαστέ μου Καθηγητή,

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

* Ο Ανδρέας Τρούμπης, είναι καθηγητής του τμήματος Περιβάλλοντος και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Εφτά δολοφονίες και ύποπτοι θάνατοι συντοπιτών μας

Οι Φίλοι Ιστορικής Μνήμης και Πολιτιστικής Δημιουργίας θυμούνται με αφορμή τη συμπλήρωση 57 χρόνων από το πραξικόπημα της 21η Απριλίου
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΕΡΤ: Το παράρτημα!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΛΑΔΙΤΗΣ*
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

Πάνω από 6.000 Τούρκοι σε λίγες ημέρες

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα που έκανε εύκολο το ταξίδι στο όμορφο νησί σας» δήλωσαν οι επισκέπτες που περίμεναν στην ουρά για να περάσουν από το Τελωνείο Μυτιλήνης, όπου τους περίμενε ούζο!
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ιστορίες «στο Ν» για την ιστορία και τοπογραφία της Λέσβου

Ο Δημήτρης Μάντζαρης συζητά με το Σπύρο Καράβα, ομότιμο καθηγητή Νεότερης Ιστορίας στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 11/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑ ΜΠΛΟΥΖ

Του Αγίου Αντύπα της Περγάμου

Η γιορτή σαν σήμερα 11 Απριλίου, στο ναό του Αιγυπτίου θεού Όσιρι που ‘γινε εκκλησιά για το μαθητή του Ιωάννη του Θεολόγου και σήμερα λειτουργεί σαν τζαμί
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Απούσα η Σάμος

Γράφει ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΡΛΑΣ*
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 10/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Στο ταξίδι της μουσικής με τον Μανώλη Ζαχαράκη

Ο μόλις 21χρονος βιρτουόζος του πιάνου, ανοίγει φτερά για τη σύνθεση και τη Γερμανία- Μέχρι τότε τον απολαμβάνουμε στο Mythical Coast
ΑΧΙΝΟΣ

Πάτησε τον Αχινό, 9/4/2024

Το καυστικό σχόλιο της ημέρας
ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Αξιολόγηση; Σιγά μην φοβηθώ!

Γράφει ο ΘΕΜΗΣ ΚΛΙΟΜΙΔΙΩΤΗΣ, αναπληρωτής εκπαιδευτικός