× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Τα σχολεία της Λέσβου δίνουν ίδιες ευκαιρίες στα παιδιά με τα σχολεία της πρωτεύουσας»

Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Δημήτρης Βούλγαρης αναφέρθηκε στη φετινή σχολική χρονιά, τα κενά εκπαιδευτικών, τις σχολικές εκδρομές, τα σχολικά γεύματα και τη στήριξη των σχολείων με ψυχολόγους

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/11/2023

«Τα σχολεία της Λέσβου δίνουν ίδιες ευκαιρίες στα παιδιά με τα σχολεία της πρωτεύουσας»

 Στη νέα σχολική χρονιά που ξεκίνησε, τα κενά που υπάρχουν σε δασκάλους, νηπιαγωγούς και ειδικότητες καθώς και στο μεγάλο θέμα των εκδρομών, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί διάλογοι» ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Βούλγαρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Βούλγαρης αναφερόμενος στο θέμα των κενών, σημείωσε ότι γενικότερα στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς ο αριθμός των κενών  μπορεί να μεταβληθεί και να αλλάξει ανάλογα με τις άδειες των εκπαιδευτικών και κυρίως με τις μακροχρόνιες οι οποίες σχετίζονται με θέματα υγείας και εγκυμοσύνες.

Αυτή τη στιγμή σημείωσε ο κ. Βούλγαρης είμαστε σε σχετικά καλή κατάσταση έχουμε ένα κενό δασκάλου, ένα κενό νηπιαγωγού και ελλείψεις σε ορισμένες ώρες ειδικοτήτων.

«Αντιλαμβάνομαι ότι και αυτά, τα ελάχιστα έστω κενά δημιουργούν προβλήματα, ωστόσο προσπαθούμε σε συνεργασία με το Υπουργείο το συντομότερο δυνατόν να τα καλύψουμε. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το να έρθει ένας εκπαιδευτικός ειδικότητας για να καλύψει κάποιες ώρες από την Ηπειρωτική Ελλάδα στο νησί μας δεν είναι πάντα εύκολη υπόθεση, ειδικά αν λάβει κανείς υπόψη του το γεγονός ότι ο συνάδελφος θα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο και βενζίνη για τη μετακίνησή του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον  σύμφωνα με το Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπάρχουν πέντε  κενά νοσηλευτών στα σχολεία, και δύο ακόμη στην παράλληλη στήριξη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Δημήτρης Βούλγαρης αναφέρθηκε στο ζήτημα των σχολικών εκδρομών και στο γεγονός ότι από πέρυσι το καλοκαίρι δεν μπορούν να μετακινηθούν οι μικρές τάξεις των Δημοτικών και τα νηπιαγωγεία λόγω έλλειψης ειδικών ζωνών ασφαλείας στα καθίσματα των λεωφορείων.

Ο ίδιος σημείωσε ότι κατανοεί την δυσαρέσκεια των παιδιών και των γονιών ωστόσο πρόσθεσε, ότι σε κάθε περίπτωση προέχει η ασφάλεια των παιδιών. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα παρατηρείται το εξής παράδοξο: «Η μετακίνηση με τα σχολικά λεωφορεία έχει όρους και προϋποθέσεις μόνο σε ότι αφορά τις εκδρομές και όχι την μετακίνηση των παιδιών το πρωί για να πάνε στο σχολείο τους. Αυτό από μόνο του είναι παράλογο διότι ένα ατύχημα σε λεωφορείο μπορεί να συμβεί τόσο στη διάρκεια της εκδρομής όσο και στη διάρκεια της πρωινής μετακίνησης, επομένως και στις δύο περιπτώσεις θα περίμενε κανείς να τηρούνται όροι και προϋποθέσεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όπως τόνισε ο κ. Βούλγαρης, έχει ενημερώσει το Υπουργείο Παιδείας από το καλοκαίρι και η απάντηση που έλαβε είναι ότι επεξεργάζονται το θέμα και θα δοθούν διευκρινήσεις με εγκυκλίους το συντομότερο δυνατό. «Ελπίζουμε να γίνει αυτό μέσα στους επόμενους μήνες, πρόσθεσε διότι και εμείς όπως και τα παιδιά θέλουμε να πραγματοποιούνται εκδρομές και εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο του διαδραστικού και ανοιχτού χαρακτήρα που πρέπει να έχει σήμερα το σύγχρονο σχολείο».

Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ζητήματα που αφορούν τα μικρά σχολεία στην επαρχία των νησιών μας σημειώνοντας ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να μείνουν ανοιχτά έστω και με μικρότερο αριθμό μαθητών.

«Σε αυτό βέβαια χρειαζόμαστε και τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών. Δηλαδή όταν αποφασίζουμε να κρατήσουμε ανοιχτό ένα σχολείο θα πρέπει οι γονείς των παιδιών να στηρίζουν την απόφαση αυτή και να πηγαίνουν τα παιδιά τους εκεί. Από την πλευρά μας πάντως κρατάμε με νύχια και με δόντια όσο μπορούμε ανοιχτές τις σχολικές μονάδες των χωριών μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Βούλγαρης αναφέρθηκε ακόμη και σε νέες θέσεις ψυχολόγων οι οποίες εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας για τα σχολεία της Λέσβου ώστε να στηριχθούν όλες οι σχολικές μονάδες που δεν διαθέτουν αυτή τη στιγμή τέτοιες υπηρεσίες ενώ τόνισε ότι και στο θέμα των σχολικών γευμάτων έγινε φέτος προσπάθεια ώστε να ενταχθούν περισσότερα σχολεία στο πρόγραμμα.

«Τα σχολικά γεύματα φέτος ξεκίνησαν μέσα στον Οκτώβριο και παρόλο που έχουμε να κάνουμε με ένα κλειστό πρόγραμμα με περιορισμένο προϋπολογισμό καταφέραμε να εντάξουμε 1-2 σχολεία ακόμη που εκδήλωσαν επιθυμία για αυτό».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Σταύρωση χωρίς Ανάσταση για τη Παλαιστίνη...

Παρέμβαση της Κίνησης «Μνήμη και Δράση» το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στη Μυτιλήνη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επισκέφθηκαν το Γηροκομείο Μυτιλήνης

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 3ου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αλλες δύο συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Ένα άτομο βρέθηκε με πλαστό δίπλωμα οδήγησης και ένα άλλο άτομο κατηγορείται για απείθεια
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ο οδηγός που εγκατέλειψε θύμα τροχαίου

Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα καθώς του είχε αφαιρεθεί για προηγούμενη παράβαση
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Νέα σύλληψη για κατοχή πυροτεχνημάτων

Κατασχέθηκαν 213 κροτίδες που προορίζονταν για πώληση
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΥΓΕΙΑ

«Όσο σάλιο κι αν χαλάσει ο Αδωνις, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα»

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου για τις κινητοποιήσεις και την ημέρα επίσκεψης του Υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΥΓΕΙΑ

Κλείνουν τα ιατρεία τους οι εργαστηριακοί γιατροί

Η κινητοποίηση ξεκινά από τις 8 Μαΐου σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβου για την ανάδειξη αντιπροσώπων

Την Πέμπτη 16 Μαΐου από τη 1 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα. Δείτε ψηφοδέλτια και υποψηφιότητες
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ρούχα και παιχνίδια για τα παιδιά της Λέσβου

Δράση της αστυνομικής διεύθυνσης βορείου Αιγαίου για τους δύο δήμους