× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Φοροεξόντωση για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Σε κλείσιμο θα οδηγηθούν οι μικρές ατομικές επιχειρήσεις αν εφαρμοστεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο εκτιμά η ΟΕΒΕ Λέσβου. Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι επαγγελματίες του κλάδου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/11/2023

Φοροεξόντωση για τους ελεύθερους επαγγελματίες

Μια πρώτη ενημερωτική σύσκεψη – συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αφορά της ατομικές επιχειρήσεις έγινε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στο Επιμελητήριο Λέσβου με πρωτοβουλία της  Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Λέσβου. Κατά την διάρκεια της οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διατάξεις του νομοσχεδίου.

Η εφαρμογή των τεκμηρίων του νομοσχεδίου τόνισε ο  πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Λέσβου Παναγιώτης Τατάκης στην κάμερα του «Ν» θα οδηγήσει πολλές ατομικές επιχειρήσεις σε κλείσιμο διότι θα είναι πολύ μεγάλοι οι φόροι που θα επιβληθούν. «Η κυβέρνηση έχει δίκιο που θέλει να πατάξει την φοροδιαφυγή. Αλλά δεν μπορεί τσουβαλιάζει 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες, επειδή 150.000 δηλώνουν ζημιές. Άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις οι ζημιές μπορεί να είναι πραγματικές κι όχι εικονικές».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Λέσβου Νίκος Μπουλμπούλης τόνισε: «Τα μέτρα που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο είναι πολύ άσχημα για τους μικρούς επαγγελματίες. Οι μικρές επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να αντέξουν, θα κλείσουν.

Ο Πρωθυπουργός έλεγε πως θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος. Όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Κι επιπλέον βάζει νέα χαράτσια.

Εμείς ζητάμε να επανέλθει το αφορολόγητο σε εισοδήματα μέχρι 12.000 ευρώ, να ενισχυθούν οι μικρές επιχειρήσεις και να αντιμετωπισθεί η ακρίβεια των πρώτων υλών. Αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα για να μπορέσει να ζήσει η μικρή επιχείρηση. Διαφορετικά οι μικρές επιχειρήσεις θα κλείσουν».

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης ο κ. Μπουλμπούλης πρότεινε οι ληφθούν αποφάσεις για κλείσιμο ατομικών επιχειρήσεων στις 22 Νοεμβρίου ως μια μορφή διαμαρτυρίας στο νομοσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση. Ανάλογες αποφάσεις για κλείσιμο των μικρών επιχειρήσεων έχουν ληφθεί σε πολλές άλλες περιοχές της χώρας.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Ασπίδα» Δήμος Καραμπεάζης δήλωσε: «Το νομοσχέδιο αυτό είναι ταφόπλακα για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις. Ειδικά για αυτές που βρίσκονται στον χώρο της εστίασης. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος επιχειρηματίες του κλάδου μας που αυτή την περίοδο βγάζει κέρδος. Οι περισσότεροι ζουν από τον «εσωτερικό» δανεισμό, αφήνοντας απλήρωτους κάποιους λογαριασμούς για να μπορέσουν να ζήσουν τα σπίτια τους.

Αν υπάρχουν κάποιοι που φοροδιαφεύγουν είναι στο χέρι της κυβέρνησης να το ελέγξει χωρίς να μας τσουβαλιάζει όλους»

Δείτε το βίντεο από την σύσκεψη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει ο Αγιος Θεράποντας της Μυτιλήνης

Δείτε εδώ το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν από 13 ως 19 Μαΐου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

H Jet2.com ενισχύει την παρουσία της στη Λέσβο για το 2025

Η εταιρεία έχει προσθέσει 35.000 θέσεις για το καλοκαίρι του 2025 προς μια σειρά από δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ανάμεσά τους είναι η Λέσβος και η Σκιάθος