× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

50 νέα έργα ξεκινούν άμεσα στη Δυτική Λέσβο

Με αισιοδοξία αλλά και προβληματισμό ξεκινά η νέα πενταετία στον «άλλο» Δήμο της Λέσβου, με τον Ταξιάρχη Βέρρο να ετοιμάζει το πλάνο της νέας δημοτικής αρχής με την αξιοποίηση νέων και παλιών συμβούλων

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 22/11/2023

50 νέα έργα ξεκινούν άμεσα στη Δυτική Λέσβο

Την πρώτη μετεκλογική του συνέντευξη έδωσε στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί διάλογοι», ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τη νέα θητεία που ξεκινά τον σχεδιασμό για την υλοποίηση έργων και τα μεγάλα αγκάθια που δυσκολεύουν την καθημερινότητα όπως η έλλειψη προσωπικού αλλά και το ενδεχόμενο εμπλοκής ιδιωτών στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της προεκλογικής περιόδου ο Ταξιάρχης Βέρρος σημείωσε ότι κινήθηκε σε λογικά επίπεδα χωρίς εξάρσεις και σοβαρές αντιπαραθέσεις ενώ σημείωσε ότι το μεγάλο ποσοστό που πήρε η παράταξή του, αποτελεί στην ουσία επιβράβευση της προσπάθειας που έγινε τα προηγούμενα χρόνια αλλά και μεγάλη ευθύνη για την πενταετία που έρχεται.

Οι επιτυχημένοι μάλλον παραμένουν οι νέοι περιμένουν…

Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο της Καλλονής όπου θα παραστεί ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο σχήμα της νέας Δημοτικής Αρχής ο Ταξιάρχης Βέρρος σημείωσε ότι μελετά πολύ προσεκτικά τις επιλογές του, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι οι παλιοί αντιδήμαρχοι που έχουν μια επιτυχημένη  πορεία θα παραμείνουν στη θέση τους, πρόσθεσε ωστόσο ότι θα γίνουν ορισμένες προσθήκες από τους νεοεκλεγέντες και κυρίως από εκείνους που έχουν εμπειρία.

«Είναι αρνητικό το γεγονός ότι μειώθηκε ο αριθμός των αντιδημάρχων και έτσι έχουμε δικαίωμα για 5 έμμισθους και 2 άμισθους αντιδημάρχους, ενώ με την κατάργηση του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και αθλητισμού καθώς των σχολικών επιτροπών θα υπάρξουν αρκετά προβλήματα αφού μια σειρά από δραστηριότητες φορτώνονται στις υπηρεσίες του Δήμου.

Στο νέο σχήμα θέλω ανθρώπους που έχουν την εμπειρία διαχείρισης ωστόσο και οι νέοι θα αξιοποιηθούν όσο είναι δυνατόν, όμως αυτό θα πρέπει να γίνει αφού το πρώτο διάστημα ενημερωθούν για τη λειτουργία των υπηρεσιών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

50 έργα ξεκινούν άμεσα …

Αναφερόμενος στα έργα που μπαίνουν σε προτεραιότητα τη νέα περίοδο, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι άμεσα μέσα στο Δεκέμβριο ανοίγει το ΕΣΠΑ και ήδη υπάρχουν έτοιμες προτάσεις που αφορούν στην σχολική στέγη και την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων.

Από εκεί και πέρα πρόσθεσε είναι σε διαδικασία δημοπράτησης πάνω από 50 έργα το επόμενο διάστημα που αφορούν παιδικές χαρές, αναπλάσεις, πάρκα, αθλητικά κέντρα, γήπεδα, πάρκινγκ, κ.λπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδική αναφορά έκανε ο Ταξιάρχης Βέρρος στον σχεδιασμό που υπάρχει για δύο σημαντικά περιβαλλοντικά έργα. Το πρώτο το  αντιπλημμυρικό της Καλλονής όπου φαίνεται ότι οι μελετητές υιοθετούν τη λύση των μικρών φραγμάτων και το δεύτερο η ανάπλαση της παραλίας της Ερεσού μια προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και αρκετά χρόνια από το Δήμο Λέσβου όταν ήταν δήμαρχος ο αείμνηστος Σπύρος Γαληνός.

Ιαματικά και γεωθερμικό Πολιχνίτου σε προτεραιότητα

Ο Ταξιάρχης Βέρρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις ιαματικές πηγές καθώς και στο Γεωθερμικό πεδίο του Πολιχνίτου, η αξιοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει πολύ σύντομα με την εφαρμογή της τηλεθέρμανσης.

Από εκεί και πέρα πρόσθεσε σύντομα θα βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για την μίσθωση των ιαματικών πηγών της Εφταλούς όπου ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από δύο επενδυτές ενώ μόλις ολοκληρωθεί και η δικαστική διαμάχη για τις πηγές του Λισβορίου με τον προηγούμενο διαχειριστή θα προχωρήσει και εκεί η αξιοποίησή του.

Σε άλλο της συνέντευξής του ο Ταξιάρχης Βέρρος αναφέρθηκε στην γνωστή υπόθεση με το Αφεντέλλι σημειώνοντας ότι το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η μελετητική του ομάδα πριν μια εβδομάδα παρέδωσαν τη μελέτη για το χειμέριο κύμα, ώστε να προχωρήσει η επαναχάραξη του αιγιαλού και της παραλίας.  

Χάνουμε την ΔΕΔΑΠΑΛ;

Την ανησυχία του εξάλλου εξέφρασε ο Ταξιάρχης Βέρρος για το θέμα της ΔΕΔΑΠΑΛ η οποία όπως είπε με τη σημερινή μορφή της βαδίζει προς κατάργηση και στη θέση της θα δημιουργηθεί ένας νέος φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), ο οποίος θα είναι για ολόκληρο το Βόρειο Αιγαίο. «Αυτό που με ανησυχεί προσωπικά είναι ότι τα έργα που θα γίνουν για την αξιοποίηση των απορριμμάτων θα γίνουν μέσω ΣΔΙΤ σύμφωνα με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση θα αυξηθεί σημαντικά το κόστος μεταφοράς και υγειονομικής ταφής των σκουπιδιών και πολύ φοβάμαι ότι αυτό θα κληθεί να το πληρώσει ο ίδιος ο δημότης».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.