× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ξεκινούν οι επισκέψεις Τούρκων μαθητών στο Μουσείο Σιγρίου

Συνεχίζεται η τουριστική κίνηση από την Τουρκία δηλώνει στο «Ν» ο τουριστικός πράκτορας Άρης Λαζαρής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/11/2023

Ξεκινούν οι επισκέψεις Τούρκων μαθητών στο Μουσείο Σιγρίου
Φωτό αρχείου

Μια εξαιρετικά θετική ανακοίνωση έκανε ο τουριστικός πράκτορας Άρης Λαζαρής μέσα από τον φακό του «Ν» για την τουριστική κίνηση από την Τουρκία. Καθώς ένα σχολείο από το Αϊβαλί θα επισκεφθεί το Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Η επίσκεψη αυτή είναι το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη του μαθητικού τουρισμού στο νησί της Λέσβου από την γείτονα χώρα. Παράλληλα ο κ. Λαζαρής τονίζει πως υπάρχουν δυνατότητες πολύ μεγαλύτερης αύξησης των αφίξεων Τούρκων τουριστών στην Λέσβο, αρκεί να γίνουν ορισμένες αναγκαίες κινήσεις όπως είναι η εφαρμογή του προγράμματος έκδοσης βίζας στις πύλες εισόδου των νησιών και η ανάδειξη σημαντικών Οθωμανικών μνημείων που υπάρχουν στην πόλη της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ειδικότερα ο κ. Λαζαρής αναφερόμενος στις επισκέψεις σχολείων είπε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω την πρώτη επίσημη επίσκεψη ενός σχολείου από το Αϊβαλί  στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Σιγρίου.

Αναμένουμε να μας ανακοινωθεί ένα πρόγραμμα που θα είναι η αρχή για να ακολουθήσουν οι επισκέψεις και άλλων σχολείων από την Τουρκία. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη γιατί θα ξεκινήσουν εκδρομές από σχολεία της Τουρκίας προς την Λέσβο, με σκοπό να επισκεφθούν το Μουσείο στο Σίγρι. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Διευθυντή του Μουσείου τον κ. Νίκο Ζούρο.

Φαίνεται πως από εδώ και πέρα δεν θα έχουμε επισκέπτες μόνο με τουριστικό ενδιαφέρον από την Τουρκία. Αλλά θα έχουμε επισκέπτες για εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς σκοπούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε σχέση με την τουριστική κίνηση από την Τουρκία ο έμπειρος τουριστικός πράκτορας τόνισε: «Η τουριστική σεζόν δεν έχει τελειώσει για εμάς. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε, με λιγότερους επισκέπτες, αυτό είναι μια καλή εξέλιξη για εμάς τους επαγγελματίες. Αν μάλιστα υλοποιηθεί την νέα χρονιά το πρόγραμμα θεώρησης στην πύλη εισόδου (σ.σ. πιλοτικό πρόγραμμα χορήγησης βίζας στις πύλες εισόδου της χώρας), πιστεύω ότι θα φθάσουμε στους αριθμούς αφίξεων που έχει η Χίος, δηλαδή 150.000 επισκέπτες από την Τουρκία ανά έτος.

Την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν στην έκθεση Filoxenia που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη κι είχαν την ευκαιρία μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου να επισκεφθώ τα Γιάννενα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η ανάδειξη όλων των μνημείων που υπάρχουν στην περιοχή, μεταξύ αυτών Εβραϊκών και Οθωμανικών, χωρίς να υπάρχουν εμπόδια. Η πόλη των Ιωαννίνων απευθύνεται σε ένα κοινό 5.000 – 10.000 Τούρκων επισκεπτών. Κι όμως έχει γίνει πολύ μεγάλη δουλειά για την ανάδειξη των Οθωμανικών μνημείων.  Λυπήθηκαν γιατί εδώ, στην Λέσβο, δεν έχουμε δει αυτά τα πράγματα τα οποία θα έπρεπε να δούμε. Ελπίζω η Περιφερειακή Αρχή και ο νέος Δήμαρχος Μυτιλήνης να δουν από κοντά τα προβλήματα που υπάρχουν. Να ζητήσουν κι από εμάς (σ.σ. εννοεί τους τουριστικούς πράκτορες) κάποια γνώμη. Η Μυτιλήνη έχει ανάγκη ανάδειξης κάποιων μνημείων τα οποία συνεισφέρουν στην οικονομία του νησιού μας». 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ως πότε θα μείνει η Μυτιλήνη χωρίς κολυμβητήριο;

Καμία εξέλιξη έως αυτή τη στιγμή για την χρηματοδότηση του έργου η οποία περιορίστηκε σημαντικά από το Υπουργείο μετά την πρώτη δημοπράτηση του έργου. Δεν προχωρά η διαδικασία χωρίς ολόκληρο το ποσό
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Καθαρίζουν οι ακτές της Δυτικής Λέσβου

Με την άφιξη ειδικού μηχανήματος η αρχή έγινε στην Πέτρα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συλλυπητήρια Μουτζούρη για τον θάνατο του Στράτου Σεφτελή

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Eφυγε από τη ζωή ο Στράτος Σεφτελής

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, αθλητικός συντάκτης και παρουσιαστής για 34 χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Ερχεται «Φως της Ανάστασης» για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Τι είπε ο πρόεδρος Κλεάνθης Κορομηλάς στον Κυριάκο Μητσοτάκη- Τι καλά νέα φέρνει ο Ηρακλής Κουντουρέλλης από τον υπουργό Μετανάστευσης και τον Δήμο Μυτιλήνης
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Να απαιτείτε από τους πολιτικούς να είναι υπηρέτες σας»

Πολίτες της Μυτιλήνης και εκπροσώπους φορέων συνάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψη του στη Λέσβο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάλεσμα σε αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ

Εξόρμηση στην αγορά της Μυτιλήνης πραγματοποίησαν στελέχη του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Χριστόφας συγχαίρει την Μιλένα Κοντού

Συνεχίζει να μας κάνει περήφανους τονίζει ο Δήμαρχος Μυτιλήνη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έφτασε στη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ‑Π.Σ.

Λίγο μετά τις 6 και 30 το απόγευμα έδεσε στο λιμάνι της πόλης το σκάφος που μετέφερε τον Στέφανο Κασσελάκη
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης

«Διεκδικούμε ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τη ζωή μας και για το μέλλον των παιδιών μας» τονίζει σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος