× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με την Παλαιστίνη η Λαϊκή Συσπείρωση

Καταγγελία για τη διαφωνία στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Λέσβου να εκδοθεί ψήφισμα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/11/2023

Με την Παλαιστίνη η Λαϊκή Συσπείρωση

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τις 21 Νοεμβρίου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσαν ψήφισμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, «απέναντι στην δολοφονική επίθεση  που δέχεται από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ» όμως δεν βρήκαν σύμφωνους τη Δημοτική Αρχή και την παράταξη της ΝΔ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

«Η δημοτική αρχή αλλά και η παράταξη που στηρίζει η ΝΔ καταψήφισαν το ψήφισμα αφού είναι γνωστό ότι εδώ και πολλοί καιρό έχουν διαλέξει πλευρά.

Έχουν διαλέξει την πλευρά των ιμπεριαλιστών που αιματοκυλούν τους λαούς για να αυξήσουν τα μονοπώλια την κερδοφορία τους και για να εφαρμόσουν τα σχέδια τους δεν διστάζουν να δολοφονούν χιλιάδες αμάχους ακόμα και βρέφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πως αλλιώς να δικαιολογήσει κανείς την απόφασή της να γίνουμε ο πρώτος και μοναδικός Δήμος σε όλη την Ελλάδα που έχρισε επίτιμο Δημότη τον Πρέσβη του Ισραήλ στην χώρα μας;

Η στάση της δημοτικής αρχής εκτός από βραβείο απανθρωπιάς με την ουσιαστική στήριξη του Ισραήλ, που δολοφονεί αθώες ψυχές και δημιουργεί χιλιάδες πρόσφυγες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν με την βία τον τόπο τους, δημιουργεί και νέους κινδύνους αφού σε μια γενίκευση των πολεμικών συγκρούσεων, τα νησιά του Αιγαίου θα βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα .  

Σε ότι μας αφορά, ενώνουμε την φωνή μας με τα εκατομμύρια των ανθρώπων που διαδήλωσαν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ευρώπης όπως στις Βρυξέλες, το Λονδίνο, το Παρίσι κ.α.  δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον λαό την Παλαιστίνης αψηφώντας διώξεις και απαγορεύσεις.

Αγωνιζόμαστε για να μπορεί ο παλαιστινιακός λαός να ζει σε πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα, νοικοκύρης στον τόπο του, γι αυτό και απαιτούμε:

  • Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.
  • Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Να αποσυρθεί η φρεγάτα «ΨΑΡΑ» από την περιοχή και να μην αντικατασταθεί από άλλο πολεμικό πλοίο και να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική – πολιτική – στρατιωτική συνεργασία με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου».»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ