× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ζητούμενο οι νέες τουριστικές αγορές για την Λέσβο

Νέες πτήσεις τσάρτερ για το αεροδρόμιο Μυτιλήνης επιδιώκει η Fraport. Θετικά τα μηνύματα για την τουριστική κίνηση της Λέσβου το 2024

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 28/11/2023

Ζητούμενο οι νέες τουριστικές αγορές για την Λέσβο

Την εξέλιξη της επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης και τις προοπτικής προσέλκυσης νέων αεροπορικών εταιρειών για πτήσεις τσάρτερ ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρείας Fraport Greece κατά την διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λέσβου, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου. Ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της εταιρείας Γιώργος Βήλος ανέφερε πως τα μηνύματα είναι θετικά καθώς στο κλείσιμο της φετινής χρονιάς αναμένεται να καταγραφεί πλήρη ανάκαμψη της επιβατικής κίνησης σε σχέση με το 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμη είπε: «το 2022 ξεκίνησαν οι πτήσεις νέων αεροπορικών εταιρειών προς το αεροδρόμιο της Μυτιλήνης. Ελπίζουμε η τάση αυτή να συνεχιστεί και δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση». Για το 2024 αναμένεται η Βρετανική εταιρεία jet2 να αυξήσει τις πτήσεις τσάρτερ προς το αεροδρόμιο Μυτιλήνης. θετικά μηνύματα υπάρχουν και από άλλες αεροπορικές εταιρείες. Μέσα στους στόχους της Fraport είναι να προσελκύσει και γερμανικές αεροπορικές εταιρείες στη Λέσβο. Κάτι που αν συμβεί θα σημάνει την επιστροφή των Γερμανών τουριστών στο νησί.

Στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου του 2023 οι επτά σημαντικότερες τουριστικές αγορές για την Λέσβο, με βάση τις αφίξεις με πτήσεις τσάρτερ, ήταν η Ολλανδία, η Αγγλία, η Δανία, το Βέλγιο, η Πολωνία, η Σουηδία και η Νορβηγία. Η Ολλανδία παραμένει η μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή τουριστική αγορά για την Λέσβο εδώ και πολλά χρόνια. Η Πολωνία έδωσε την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση σε αριθμό τουριστών (155,7%) το 2023.  Οι νέες αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποίησαν πτήσεις τσάρτερ προς το αεροδρόμιο Μυτιλήνης, το 2022, ήταν η Jet2.com και η Brussels Airlines. Το 2023 ξεκίνησαν πτήσεις τσάρτερ προς την Μυτιλήνη η Enter Air και η Braathen Airways.

Στο περιθώριο της ημερίδας ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης δήλωσε στην κάμερα του «Ν» πως η Περιφέρειας δημιούργησε μια Σύμπραξη με Marketing Greece, την Fraport και την Aegean προκειμένου να συνεργαστεί μαζί τους για την τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς σημείωσε «ευελπιστούμε 2024 να έχουμε μια ακόμη καλύτερη τουριστική χρονιά και την ίδια εξέλιξη να έχουν οι επόμενες χρονιές, με την σύμπραξη όλων των εμπλεκόμενων φορέων».  Η Γενική Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου Ανδριάνα Σπανέλη τόνισε: «Οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι στην σωστή κατεύθυνση. Ο τουρισμός κινείται ανοδικά και ήδη το έχουμε αισθανθεί. Η Τουρκική τουριστική αγορά έχει βοηθήσει πάρα πολύ φέτος και ευελπιστούμε στο άνοιγμα νέων αγορών μέσα στο 2024».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΧΩΡΙΑ

Παρέμβαση για την επαναχάραξη γραμμών αιγιαλού και παραλίας

«Όχι άλλες καθυστερήσεις» αναφέρει η Πρωτοβουλία Ερεσού – Περιβαλλοντικός και Κοινωνικός Σύλλογος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΧΩΡΙΑ

Μια όμορφη πράξη στην Παναγιούδα

Τοποθετήθηκαν κάδοι ανακυκλωσης καπακιών για φιλανθρωπικό σκοπό
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος