× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

«Με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής επιβάλλεται τέλος άσκησης του επαγγέλματος!»

Για το φορολογικό νομοσχέδιο και το νομοσχέδιο που αφορά τον ποινικό κώδικα μιλήσαμε με τον Στράτο Πέτρου, μέλος ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 30/11/2023

«Με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής επιβάλλεται τέλος άσκησης του επαγγέλματος!»

Διανύοντας την τρίτη εβδομάδα αποχής οι δικηγόροι της Μυτιλήνης, επιχειρώντας με τη στάση τους να δείξουν τη σφοδρή αντίθεσή τους στο φορολογικό νομοσχέδιο, και εν μέσω κήρυξης «διαβούλευσης» για το νομοσχέδιο που αφορά σε αλλαγές του ποινικού κώδικα, καλέσαμε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99» το μέλος της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης, Στράτο Πέτρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Πέτρου εκτιμά ότι θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις εν όψει της ψήφισης του φορολογικού νομοσχεδίου και αναφέρθηκε εκτενώς στις αλλαγές που φέρνει για τους δικηγόρους, εξωθώντας τους είτε σε αλλαγή επαγγέλματος, είτε σε δημιουργία εταιρείας, κάνοντας πάντως λόγο για πρόσχημα καταπολέμησης της φοροδιαφυγής: «Αυτοί που πραγματικά φοροδιαφεύγουν και πλουτίζουν δεν αντιμετωπίζονται με αυτό το νομοσχέδιο, δεν θίγονται. Αντίθετα αδίκως επιβαρύνονται οι δικηγόροι των χαμηλότερων εισοδημάτων, ουσιαστικά καλούμενοι να πληρώσουν ένα τέλος άσκησης επαγγέλματος!».

Για τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα, ανέφερε ότι πρόκειται για αυστηροποιηση των ποινών, όταν επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι με αυτόν τον τρόπο δεν μειώνεται η εγκληματικότητα, ούτε επιτυγχάνεται ο «σωφρονισμός», όταν είναι γνωστό ότι «οι φυλακές είναι εργαστήρι αναπαραγωγής του εγκλήματος». «Ο νόμος πρέπει να έχει παιδαγωγικό χαρακτήρα», τόνισε ο κ. Πέτρου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

H ανάρτηση του Στράτου Πέτρου

Σε μια στοιχειωδώς σοβαρή χώρα βασικά νομοθετήματα όπως είναι οι κωδικοποιήσεις της βασικής ποινικής νομοθεσίας και των διατάξεων που αφορούν στις οργανωτικές διατάξεις της διαδικασίας απονομής της ποινικής δικαιοσύνης, θα ήταν προϊόντα σοβαρού επιστημονικού διαλόγου και ευρύτερων συναινέσεων, θα αποκρυστάλλωναν δε τη συνισταμένη θεμελιωδών κοινωνικοηθικών σταθμίσεων με χρονικό ορίζοντα που εκτείνεται πολύ πέραν της εκάστοτε συγκυρίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο κράτος παρωδία που λέγεται Ελληνική Δημοκρατία, ο Ποινικός Κώδικας και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας τροποποιούνται για πολλοστή φορά από το 2019, χωρίς κανένα επιστημονικό διάλογο, με βάση τα κελεύσματα πρωινών και μεσημεριανών εκπομπών κοινωνικού σχολιασμού και με γνώμονα την ανάγκη της κυβέρνησης να ικανοποιήσει την (ακρο)δεξιά μερίδα του ακροατηρίου της.

Τη στιγμή λοιπόν που η βαριά εγκληματικότητα ανθεί, η προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης των πλημμελημάτων.

Τη στιγμή που σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από τις εναλλακτικές μορφές έκτισης της ποινής, η ημετέρα δήθεν κεντρώα και δήθεν φιλελεύθερη κυβέρνηση, επιλέγει την περισσότερη φυλακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τη στιγμή που διεθνείς οργανισμοί και σοβαροί επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τον υπερπληθυσμό των φυλακών, για τον ιδρυματισμό των κρατουμένων και για το οτι τελικά ο εγκλεισμός στα κατ’ ευφημισμό σωφρονιστικά καταστήματα δεν οδηγεί στην επανένταξη αλλά στην εγκληματική υποτροπή, το εγχώριο Tea Party επιλέγει το λαϊκισμό της αυστηροποίησης των ποινών και της αυστηροποίησης των προϋποθέσεων της υφ’ όρων απόλυσης - ακόμα και για τα πλημμελήματα - για να ικανοποιηθεί το φιλοθεάμον κοινό του Λιάγκα, της Κουτσελίνη, της Τατιάνας και της Μάνδρου…

ΥΓ. Με τα περί δήθεν επιτάχυνσης θα γελάσει ο κάθε πικραμένος…

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου
ΘΕΑΤΡΟ

Χάρη στη «Φλόγα» αγαπήσαμε κι άλλο τη ζωή

Είδαμε τη θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Αντουέλ Νάκε, για καλό σκοπό, στο καφενείο «Πι»
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΥΓΕΙΑ

Kαι οι Προοδευτικές Γυναίκες στην υποδοχή Γεωργιάδη

Καλούν σε συμπόρευση με το Εργατικό Κέντρο, την Ενωση Γιατρών ΕΣΥ και τα σωματεία την Τρίτη 30 Απριλίου
ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας για την επίσκεψη Γεωργιάδη

Ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Τραγικός θάνατος για πρόσφυγα‑ πεζό που παρασύρθηκε σε τροχαίο στην Παναγιούδα

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προς την Κυριακή σημειώθηκε το τροχαίο δυστύχημα με αγροτικό, τρεις επιβαίνοντες και δύο πεζούς
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα σε κινητοποίηση από την Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών

Την Τρίτη 30 Απριλίου, στις 11:00 το πρωί στο κτίριο του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Μυτιλήνης στη νότια Πελοπόννησο

Στο πλαίσιο περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο