× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πεζοπορία στην Συκαμνιά και ανάβαση στον Λεπέτυμνο

Με τον πεζοπορικό Σύλλογο Ορειάς την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/11/2023

Πεζοπορία στην Συκαμνιά και ανάβαση στον Λεπέτυμνο

Μέρες χειμώνα διανύουμε, όπως φαίνεται, μετά από ένα παρατεταμένο καλοκαίρι, και σίγουρα «έχουμε πια τις ιδανικές συνθήκες για την επαφή μας με τα βουνά και όλη αυτή την ομορφιά που μας περιβάλλει» λέει ο πεζοπορικός σύλλογος Ορειάς που αυτή τη φορά θα κινηθεί στο βόρειο μέρος του νησιού μας, με τα όμορφα χωριά του και την ψηλότερη κορυφή του στον επιβλητικό Λεπέτυμνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ραντεβού την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου στις 08:30 το πρωί στο My Market, απ' όπου με λεωφορείο που θα ναυλώσει ο σύλλογος «θα κατευθυνθούμε προς την Κλειώ. Εκεί θα αποβιβαστεί η πρώτη ομάδα για να ξεκινήσει την πεζοπορία της. Το λεωφορείο θα συνεχίσει προς Κάπη, όπου θα αποβιβαστεί η δεύτερη ομάδα για τη δική της διαδρομή.

Χωρισμένοι, λοιπόν, σε δύο ομάδες, ανάλογα με την προτίμησή μας, τη διάθεσή μας αλλά και, κυρίως, τις αντοχές μας, θα ξεκινήσουμε τη διαδρομή που επιλέγουμε, ως εξής:

Η πρώτη ομάδα, με οδηγό τον Θεόφιλο Προδρόμου, θα ξεκινήσει από την Κλειώ και από εκεί, ακολουθώντας όμορφα μονοπάτια και (ελάχιστα) αγροτικό δρόμο, αφού περάσει από τις πηγές Γκρίτζαλη, θα κατευθυνθεί προς την Συκαμνιά, το (χωριό) Λεπέτυμνο και θα τερματίσει στην Σκάλα Συκαμνιάς, όπου θα υπάρχει χρόνος για καφέ και ξεκούραση. Η διαδρομή είναι περίπου 9 χιλιόμετρα και κρίνεται εύκολη, καθώς τα μονοπάτια, στα οποία θα κινηθεί, είναι κατηφορικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η δεύτερη ομάδα, με οδηγό τον Δαμιανό Σταθάκη, θα ξεκινήσει από την Κάπη, θα κινηθεί σε ανηφορικά μονοπάτια προς την κορυφή Βίγλα του Λεπέτυμνου, την ψηλότερη κορυφή του νησιού μας και στη συνέχεια θα κατεβεί στη Συκαμνιά, αφού διανύσει μια δύσκολη, αλλά υπέροχη, διαδρομή 9 περίπου χιλιομέτρων.

Ανάλογα με τις συνθήκες και με τις διαθέσεις της (κάθε) ομάδας και, εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει ή το επιβάλλει (οι οδηγοί το αποφασίζουν αυτό), οι διαδρομές μπορεί να τροποποιηθούν κάπως, ώστε οι δυο ομάδες να συναντηθούν στον προβλεπόμενο χρόνο για την επιστροφή τους.
Για την επιστροφή το λεωφορείο θα ξεκινήσει από την Σκάλα Συκαμνιάς, όπου η πρώτη ομάδα θα έχει ολοκληρώσει τη διαδρομή της και στη συνέχεια θα περάσει από την Συκαμνιά, για να επιβιβαστεί και η δεύτερη ομάδα. Από εκεί όλους μαζί το λεωφορείο θα μας μεταφέρει σε τοπικό εστιατόριο, για να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο η μέρα μας.

Και για τις δυο διαδρομές απαραίτητη είναι η καλή φυσική κατάσταση! Επίσης, απαραίτητο είναι το μακρύ παντελόνι, τα παπούτσια πεζοπορίας (ή έστω ανθεκτικά αθλητικά παπούτσια trail running), ρούχα κατάλληλα για την εποχή και οπωσδήποτε το αντιανεμικό / αδιάβροχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σας τονίζουμε ότι η υποβολή δήλωσης συμμετοχής είναι υποχρεωτική, είτε σκοπεύετε να έρθετε με λεωφορείο είτε με δικό σας μέσο. Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να φάτε μαζί μας στο εστιατόριο, πρέπει να υποβάλετε δήλωση συμμετοχής, ώστε να γνωρίζουμε ποιοι και πόσοι θα περπατήσουν μαζί μας.
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή (πατώντας Επόμενο) για το λεωφορείο και για το κυρίως πιάτο της αρεσκείας σας το αργότερο έως την Παρασκευή 18:00 ώστε να ενημερώσουμε το εστιατόριο για τις προτιμήσεις μας. Οι θέσεις στο λεωφορείο είναι περιορισμένες και γι' αυτό κρατήστε τη δική σας εγκαίρως.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το οργανωτικό κομμάτι της πεζοπορίας καλείτε τη Μαρία Δεληγιώργη στο 6942934415 ενώ για πληροφορίες σχετικές με το τεχνικό κομμάτι της πεζοπορίας τον Δαμιανό Σταθάκη στο τηλέφωνο 6977915615.Καλή μας αντάμωση!»

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Παλαιόκηπος: Ένα χωριό στην αγκαλιά ενός ελαιώνα

Οι κάτοικοι διακρίνονται για την εργατικότητα και τη νοικοκυροσύνη τους
ΝΙΚΟΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Οι λέξεις του «ραφτάκου» θα γεμίσουν το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο θίασος «Μικρός Νότος» έπειτα από 5 χρόνια και 600 παραστάσεις έρχεται χάρη στον Σύλλογο Γονέων του 3ου Δημοτικού Μυτιλήνης- Τι μας είπαν οι συντελεστές
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Ανοίγουν τα ιαματικά Λουτρά Πολιχνίτου

Πολλά υποσχόμενη κίνηση για εξυπηρέτηση 500 ατόμων τα επόμενα δύο χρόνια
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Αγάπη, αλληλεγγύη και στήριξη ζητά ο Σύνδεσμος Πολυτέκνων Λέσβου

Από τις 2.300 μέλη, μειώθηκαν σε 2.000: «Παρά το δημογραφικό πρόβλημα δεν στηρίζονται οι πολύτεκνοι» λέει ο πρόεδρος, Μ. Κουφέλος
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Συνελήφθη γιατί κλώτσησε το σκύλο του

Καταγγελία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ζώα συντροφιάς στη Μυτιλήνη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

4ο πακέτο στήριξης στις νέες οικογένειες

Χαμόγελα ευγνωμοσύνης από τους δικαιούχους της Δυτικής Λέσβου
ΑΤΖΕΝΤΑ

Να επιλέξεις ΕΠΑΛ;

Ενημερωτική εκδήλωση το απόγευμα της Δευτέρας στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ένα Μουσείο αφιερωμένο στην ελιά

Γνωρίστε το Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Η Αθανασία Δαφιώτη στο Βοοκ and Art

H γνωστή θεατρολόγος-ηθοποιός θα βρίσκεται εκεί για να παίξει με τα παιδιά, πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, θεατρικά παιχνίδια βασισμένα στα βιβλία της
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση