× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Και ειδικός σύμβουλος Κύτελη… στην Αθήνα;

Ερωτηματικά από την πρόσληψη αρχιτέκτονα, που διαμένει μόνιμα εκτός νησιού, για την επικουρία του Δημάρχου Μυτιλήνης και ουδέποτε εμφανίστηκε στη Μυτιλήνη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/1/2020

Και ειδικός σύμβουλος Κύτελη… στην Αθήνα;

Είθισται σε κάθε θητεία δημοτικής αρχής να προσλαμβάνονται ειδικοί σύμβουλοι και ειδικοί συνεργάτες, οι οποίοι αναλαμβάνουν -βάσει των πτυχίων που συνοδεύουν τα βιογραφικά τους- έναν τομέα για να παρέχουν συμβουλές και να διατυπώνουν εξειδικευμένες γνώσεις προς τον εκάστοτε Δήμαρχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην περίπτωση του Δήμου Μυτιλήνης, ωστόσο, με την οποία ασχοληθήκαμε και προ ημερών γύρω από το αντικείμενο εργασίας ενός εκ των ειδικών συνεργατών του κ. Κύτελη, σα να αρχίζουν να μαζεύονται αρκετές «σκιές» σχετικές με τις προσλήψεις της στρατιάς των συμβούλων του.

Το «Ν» φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα μια ακόμα τέτοια περίπτωση, αυτή τη φορά όχι γιατί το αντικείμενο εργασίας είναι διαφορετικό στην απόφαση πρόσληψης από αυτό που τελικά επιτελεί ο συνεργάτης του Δημάρχου Μυτιλήνης. Αλλά διότι πρόκειται για κάποιον που διαμένει μόνιμα εκτός Λέσβου και –κατά πληροφορίες- δεν έχει εμφανιστεί ούτε μία ημέρα στο νησί!

Ποιος είναι ετούτος;
Σύμφωνα με το έγγραφο που αναρτήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2019 στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης υπέγραψε σχετική απόφαση για την πρόσληψη του αρχιτέκτονα κ. Αριστείδη Πέτρου, αποστέλλοντάς την εν συνεχεία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, προκείμενου να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Πέτρου ζει μόνιμα στην Αθήνα, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το νησί, ενώ κατά πληροφορίες δεν έχει εμφανιστεί και ποτέ στο Δήμο Μυτιλήνης.Δεδομένων όλων των παραπάνω ερωτάται ο κ. Κύτελης:

Δεν θεωρείται απαραίτητο στην περίπτωσή ενός αρχιτέκτονα – ειδικού συμβούλου του Δημάρχου, που προσελήφθη για να του παρέχει συμβουλές και να διατυπώνει εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα αρχιτεκτονικής, για την ανάπλαση αρχαιολογικών και δημόσιων χώρων και την προστασία παραδοσιακών κτιρίων και οικισμών, να παρευρίσκεται στη Λέσβο;

Είναι φυσιολογικό κάποιος που πληρώνεται κανονικά από τον Δήμο Μυτιλήνης, να παραμένει άφαντος έκτοτε, όπως επιβεβαιώνεται από πηγές εντός του Δήμου Μυτιλήνης;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ακόμα κι αν θεωρείται νόμιμο Δήμαρχε, είναι σίγουρα και ηθικό;

Θα επιλέξει ξανά τη σιωπή ο κ. Κύτελης στα ερωτήματα ή θα συνεχίζει στην ειδική επικοινωνιακή πολιτική μέσω facebook που του έχει επιβάλλει έτερος ειδικός συνεργάτης και μάλιστα… εθελοντής; (επί αυτού θα επανέλθουμε σύντομα).

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΘΕΑΤΡΟ

Πάσχα με θέατρο στο Παλαιοχώρι

Ακολούθησε ούζο και καλή διάθεση
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΟΥΣΙΚΗ

Ανοίγει το Parasol στη Σκάλα Ερεσού

Μιλήσαμε με τον παρά λίγο 34χρονο, νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού μπαρ, καφέ, σημείου αναφοράς, Θανάση Καραολάνη που το ξανάφτιαξε με τα χέρια του
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΧΩΡΙΑ

Πανηγυρίζει η Μονή Αγίου Ραφαήλ στο Λόφο των Καρυών

Ξεχωριστή μέρα για τη Λέσβο η Λαμπροτρίτη 7 Mαίου
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική