× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Μεγάλη εκδήλωση για τα 25 χρόνια της «Συνύπαρξης»

Η Βήλυ Τεντόμα- Ζερβού με τη Χριστίνα Χατζηδάκη μιλούν στο «Ν» για την πολυαναμενόμενη γιορτή και την πλούσια διαδρομή της οργάνωσης

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/12/2023

Μεγάλη εκδήλωση για τα 25 χρόνια της «Συνύπαρξης»

Η Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο γιορτάζει τα 25 χρόνια λειτουργίας και συνεχούς δράσης της με μια εκδήλωση αφιερωμένη στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια σήμερα, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα. Για όλη αυτή την πλούσια διαδρομή, μιλήσαμε με τα μέλη της «Συνύπαρξης», Βήλυ Τεντόμα- Ζερβού και Χριστίνα Χατζηδάκη στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm και την εκπομπή «Ανθέων 99».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ηταν καλοκαίρι του 1997 όταν μπήκε για τα καλά στα σκαριά η ιδέα της δημιουργίας της «Συνύπαρξης» λόγω των ξενοφοβικών αντανακλαστικών σε όλη την Ελλάδα με την έλευση Αλβανών μεταναστών και την έξαρση των αντιτουρκικών συνθημάτων μετά τα Ιμια. Η Χριστίνα Χατζηδάκη θυμάται τον Ιανουάριο του 1998 την ίδρυση του Συλλόγου, στον οποίο δεν χώρεσαν ποτέ κομματικές σημαίες, καθώς τα μέλη του ήταν ανέκαθεν από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Η Βήλυ Τεντόμα- Ζερβού μίλησε για τη συνδρομή ακόμα και σήμερα στους πρόσφυγες, παρέχοντας τρόφιμα και πρωινά, αλλά και για τη συμβολή της «Συνύπαρξης» στον δημόσιο διάλογο για τη βίζα στους Τούρκους επισκέπτες.

Ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι:

- Ο Δημήτρης Χριστόπουλος, Κοσμήτορας Σχολής Πολιτικών Επιστημών, Καθηγητής Πολιτειολογίας Παντείου Πανεπιστημίου θα μιλήσει με θέμα "Το νόημα της διεθνούς αλληλεγγύης σε καιρούς ανθρώπινης κινητικότητας και κλιματικής κρίσης. Η Ασφάλεια δεν είναι μόνο πηλήκιο, κυρίως δεν είναι αυτό"

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Ο Πάνος Τριγάζης,Πρόεδρος της Φιλειρηνικής Κίνησης ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, θα μιλήσει με θέμα " Ελληνοτουρκικές σχέσεις- Από τη διπλωματία των πολιτών στη διπλωματία των πόλεων"

- Η Zeynep Altiok, Πρόεδος της "Ένωση για την Ειρήνη και Επικοινωνία στο Αιγαίο" (Ege Baris) θα μιλήσει με θέμα "Μια ιστορία συντροφικότητας και αλληλεγγύης".

- Το μουσικό πρόγραμμα πλαισιώνουν οι: *Πάραλος (Δημήτρης Καρπούζης, Φλώρα Αντωνοπούλου, Erdem Gureler, Άρης Αποστολής) και οι Rad Music International

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συστάσεις από την Πυροσβεστική για την αντιπυρική περίοδο

Δείτε αναλυτικά τα όσα πρέπει να προσέχουν οι πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιάς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Tίμησαν τους Μυτιληνιούς εκτελεσμένους της Καισαριανής

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αρχίζει η κατασκευή των δικτύων του βιολογικού της νότιας Μυτιλήνης

Το Ελεγκτικό Συνέδριο πάγωσε την δεύτερη φάση του έργου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γιορτή της Kούνιας στο Ακράσι Λέσβου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ακρασίου διοργανώνει και φέτος μια ξεχωριστή γιορτή στην πλατεία του χωριού την Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου, στις 11 το πρωί.
ΔΡΑΣΕΙΣ

Αναβιώνει το έθιμο της Κούνιας στην Αγρα

Την Δευτέρα 6 Μαΐου στην πλατεία της Άγρας στις 12:00 το μεσημέρι
ΔΡΑΣΕΙΣ

Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 με αφετηρία από την Πλατεία Σαπφούς, στις 5:00 το απόγευμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική σε Γεωργιάδη από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Ήρθε για να κόψει κορδέλα σε νοικιασμένο κτήριο σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του κόμματος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ούτε φέτος το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ

Στο μακρινό μέλλον, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα, μεταφέρεται η λειτουργία των παιδικών κατασκηνώσεων της Νεάπολης. Απαιτούνται να γίνουν και άλλα έργα ενώ αναζητείται χρηματοδότηση δηλώνει ο δήμαρχος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο πρώτος απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Χριστόφα

Τις ενέργειές της το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων της περιγράφει σε ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης με Δήμαρχο τον Παναγιώτη Χριστόφα.
ΥΓΕΙΑ

«Έτοιμο ως τα Χριστούγεννα το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στην περιοχή. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος