× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Ποιος είναι ο 18χρονος που ομολόγησε ότι έριξε φωτοβολίδα στον αστυνομικό

Τι είπε ο καθ' ομολογίαν δράστης στην πρώτη κατάθεσή του για τα επεισόδια στο Ρέντη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/12/2023

Ποιος είναι ο 18χρονος που ομολόγησε ότι έριξε φωτοβολίδα στον αστυνομικό

Ένας 18χρονος οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού ομολόγησε, την Κυριακή (10/12), πως ευθύνεται για τον βαρύτατο τραυματισμό ενός 31χρονου αστυνομικού από ναυτική φωτοβολίδα, κατά τα επεισόδια που έγιναν, την Πέμπτη (07/12), στον Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και στον Παναθηναϊκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι είπε ο καθ' ομολογίαν δράστης στην πρώτη κατάθεσή του

Με λεπτομέρειες ομολόγησε τις πράξεις του ο 18χρονος χούλιγκαν στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν για τον βαρύτατο τραυματισμό άνδρα των ΜΑΤ στον Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, στην ομολογία του αναφέρει: «Υπήρχε από πριν η πληροφορία ότι θα γίνει επίθεση στους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο γυμναστήριο στου Ρέντη. Κάποια στιγμή, μας ενημέρωσαν να βγούμε έξω από το γήπεδο. Υπήρχε ένας οργανωτής. Εγώ δεν τον ήξερα. Φορούσε κουκούλα και δεν έβλεπα το πρόσωπό του. Αυτός ο άντρας μάς είπε πότε θα ξεκινήσει η επίθεση. Πήραμε ξύλα, πέτρες, μολότοφ και φωτοβολίδες. Εγώ δεν ήξερα πώς να χρησιμοποιήσω τη φωτοβολίδα που μου έδωσαν. Μου έδειξαν εκείνη την ώρα πώς να την ενεργοποιήσω και να την εκτοξεύσω. Έριξα τη φωτοβολίδα, την είδα να χτυπάει πρώτα κάτω στο έδαφος και μετά είδα ότι καρφώθηκε στον αστυνομικό. Τον είδα να πέφτει κάτω. Εγώ γύρισα πίσω, έτρεξα και μπήκα ξανά μέσα στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ADVERTISEMENT
Καθοριστική ήταν η κίνηση της ΕΛ.ΑΣ. να κλειδώσει τους 424 προσαχθέντες μέσα στο γήπεδο. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι το πιθανότερο είναι ο 18χρονος να μην είχε συλληφθεί ποτέ σε περίπτωση που δεν σφραγίζονταν οι πόρτες του γηπέδου.

Σημειώνεται ότι θεωρείται θέμα χρόνου να υπάρξουν και άλλοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση. Ο 18χρονος είναι οργανωμένος οπαδός του Ολυμπιακού και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Παππούς αστυνομικού: «Γνωρίζω μόνο ότι σταμάτησε η αιμορραγία»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεχίζεται η αγωνία για τον αστυνομικό που τραυματίστηκε, την Πέμπτη (07/12), σοβαρά από τη ναυτική φωτοβολίδα στον Ρέντη. Ο παππούς του νεαρού αστυνομικού μίλησε, την Κυριακή (10/12), για τον εγγονό του που χαροπαλεύει στο νοσοκομείο.

Χαρακτηριστικά, ο παππούς του 31χρονου αστυνομικού δήλωσε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» του MEGA τα εξής: «Είμαι μονάχος, τα παιδιά είναι όλα κάτω, δεν ξέρω τίποτα. Απλώς ξέρω μόνο, με πήραν ότι σταμάτησε η αιμορραγία. Κατά τα άλλα, είναι κρίσιμη η στιγμή, δεν ξέρω. Τώρα ο Θεός, ό,τι πει ο Θεός. Είναι κρίσιμη η κατάσταση, αυτό μας λένε. Είναι πολύ κρίσιμα τα πράγματα. Τώρα δε μπορούμε να πούμε τίποτα άλλο».

[ΠΗΓΗ]
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φαντασμαγορικές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στη Χίο

Περισσότεροι από 20.000 θεατές βρέθηκαν στο Βροντάδο για να παρακολουθήσουν το έθιμο
ΕΛΛΑΔΑ

Αναζήτηση νέων αγορών για τα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης μιλά για την αγροτική διπλωματία και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το μέλλον της πρωτογενούς παραγωγής
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Προχωρά η ηλεκτρική διασύνδεση του Βορείου Αιγαίου

Ως τον Αύγουστο του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες βυθού που εκπονούνται για λογαριασμό του ΑΔΜΗΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία:Παράταση στην απαγόρευση εξαγωγών χύμα ελαιολάδου

Δυσφορία από τους Τούρκους εμπόρους και ελαιοπαραγωγούς
ΕΛΛΑΔΑ

Αποζημίωση 17 εκατ. ευρώ θα πάρει η Fraport

Τo Ελληνικό δημόσιο θα αποζημιώσει την εταιρεία για διαφυγόντα κέρδη κατά την περίοδο της πανδημίας
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

49χρονη σκότωσε τον πατέρα της

Οικογενειακή τραγωδία στη Σάμο
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πέθανε η Αννα Παναγιωτοπούλου

Η αγαπημένη Μαντάμ Σουσού, μία από τις τρεις Χάριτες, βασικό μέλος του Ελεύθερου Θεάτρου, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών
ΕΛΛΑΔΑ

«Τα προβλήματα δεν λύνονται με την ισχύ και την εξουσία, αλλά με την ελευθερία και την αγάπη»

Το Αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου
ΕΛΛΑΔΑ

Στις 3 χειρότερες θέσεις της Ευρώπης, η Ελλάδα στην ελευθερία του τύπου

Σύμφωνα με έκθεση του World Press Freedom Index για το 2024, η χώρα μας είναι τελευταία στην κατάταξη μαζί με Ουγγαρία και Μάλτα
ΕΛΛΑΔΑ

Όχι στην αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου!

Προκλητική η απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967 - 1974
ΕΛΛΑΔΑ

Οι πληρωμές από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ τη Λαμπροβδομάδα

Θα καταβληθούν περισσότερα από 62 εκατ. ευρώ σε 60.583 δικαιούχους
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ