× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Έρχονται ριζικές αλλαγές σε Ποινικό Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Ο δικηγόρος Στράτος Μαρινάτος μίλησε για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και τις επικείμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 14/12/2023

Έρχονται ριζικές αλλαγές σε Ποινικό Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

Συνέντευξή στο ρ/σ του «Ν» 99 fm και την εκπομπή «Καλημέρα στο Νησί» με τον Θράσο Αβραάμ παραχώρησε ο δικηγόρος Στράτος Μαρινάτος. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πρόσφατα ψηφισμένο φορολογικό νομοσχέδιο και στον νέο Ποινικό Κώδικα που αναμένεται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα από την Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο κ. Μαρινάτος σχολιάζοντας τον νέο φορολογικό νόμο μίλησε για αποτυχία των οριζόντιων μέτρων να αντιμετωπίσουν την φοροδιαφυγή. Επίσης χαρακτήρισε ως αμετροεπείς τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Τσακλόγλου.  Συνολικά οι ελεύθεροι επαγγελματίες θεωρούνται συνολικά φοροφυγάδες από τον νέο φορολογικό νόμου.

Σε ότι αφορά τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα ο κ. Μαρινάτος μίλησε για «ριζικές τροποποιήσεις που αγγίζουν τα όρια της δογματικής εκτροπής, η απόπειρα απειλείται ακόμη και με την ποινή ολοκληρωμένου εγκλήματος, αυστηροποίηση ως προς το πλαίσιο χορήγησης της αναστολής έκτισης κάτι που οδηγεί σε υπερπληθυσμός στις φυλακές».

Σε ότι αφορά τις αλλαγές στον Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ο κ. Μαρινάτος είπε πως είναι καλό να επισπευσθούν οι διαδικασίες για εκδίκασης. Ωστόσο είναι λάθος αυτό να γίνει σε βάρος της ποιότητας των δικαστικών αποφάσεων. Οι αλλαγές στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αφορούν: «Μεταφορά μεγάλου αριθμού κακουργημάτων από το τριμελές εφετείο στο μονομελές, παραπομπή σημαντικών κακουργημάτων, όχι μέσω του δικαστικού συμβουλίου, αλλά με απευθείας κλήση από τον εισαγγελέα. Επίσης προβλέπεται η μη εμφάνιση ανακριτικών υπαλλήλων στο ακροατήριο αν έχουν καταθέσει στο στάδιο της προδικασίας. Οι ρυθμίσεις αυτές έρχονται αντίθεση με τις βασικές αρχές της ποινικής δίκης και επιπλέον δεν επιτυγχάνεται η επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης σημείωσε ο κ. Μαρινάτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ ολόκληρη την συνέντευξη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ