× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Δέσμευση Μουτζούρη για ανάπτυξη με 395 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ

Απουσία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Αλκιβιάδη Στεφανή η ορκωμοσία του περιφερειακού συμβουλίου Βορείου Αιγαίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/12/2023

Δέσμευση Μουτζούρη για ανάπτυξη με 395 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ
κάμερα- βίντεο Παναγιώτης Μπαλάσκας

Στο Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι η ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής του Κώστα Μουτζούρη και του νέου περιφερειακού συμβουλίου των 36 μελών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ηχηρή η απουσία από τη τελετή της ορκωμοσίας του Αλκιβιάδη Στεφανή, επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ο οποίος δήλωσε κώλυμα. Δεν παρέστη στην ορκωμοσία και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κώστας Αρώνης. 

Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων οι δύο Μητροπολίτες της Λέσβου, Μυτιλήνης και Μηθύμνης, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, και φορείς του τόπου μας.

Μεταξύ άλλων ξεχώρισαν ο δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου Στρατής Γελαγώτης, ο διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς, του Εμπορικού Συλλόγου Μυτιλήνης Γιάννης Μουτζούρης, του ΤΕΕ Β.Α. Αιγαίου Στρατής Μανωλακέλλης κ.α. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου μεταξύ άλλων σημείωσε ότι οι πολίτες απέθεσαν στον ίδιο και στους 36 συμβούλους το μέλλον του τόπου μας και πρόσθεσε ότι όλοι οι σύμβουλοι και ο ίδιος αφήνουν πίσω τα πάθη των εκλογών.

«Η κυβέρνηση είναι στο πλευρό μας και βρίσκουμε πρόθυμους ακροατές στα αιτήματά μας. Η αγροτική ανάπτυξη των νησιών μας βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο ενώ και ο τουρισμός πλέον βρίσκεται σε τροχιά εκτόξευσης. Βέβαια θα πρέπει να γίνουν νέες υποδομές και να εκσυγχρονιστούν τα καταλύματα που υπάρχουν για να υπάρξει κάλυψη των αναγκών». 

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεταναστευτικό - προσφυγικό σημειώνοντας ότι παραμένει ακλόνητος και πιστός στις θέσεις του για καμία νέα δομή στα νησιά μας. «Όποτε χρειάστηκε χωρίς να με νοιάζει το κόστος, εξέφρασα τις θέσεις αυτές και αυτό θα κάνω και στο μέλλον. Καταφέραμε και σβήσαμε το brand name των προσφυγονησιών και να δημιουργήσουμε νέο προφίλ για τα νησιά μας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νέα πρόκληση πλέον η διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ  των 395.000.000 ευρώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα νησιά μας ποτέ δεν πεθαίνουν, όπως και η Ελλάδα μας».

Αναλυτικά στην ομιλία του ο κ. Μουτζούρης είπε:

«Σήμερα ορκίστηκε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο του Βορείου Αιγαίου. Ορκίστηκε ότι για τα επόμενα 5 έτη θα προσπαθήσουμε για ανάπτυξη και ευημερία του Βορείου Αιγαίου.
Ο λαός του Βορείου Αιγαίου απέθεσε στα χέρια και τους νόας 36 πολιτών του, το άμεσο μέλλον του στα θέματα αρμοδιότητος της Περιφέρειας. Θα ήθελα να συγχαρώ τους εκλεγέντες και να σφίξω το χέρι όλων ανεξαιρέτως.
Είμαι βέβαιος ότι όλοι και οι 36 θα ανταποκριθούν με κάθε ικμάδα των δυνατοτήτων τους.
Βάζω πίσω τα πάθη του πρόσφατου παρελθόντος. Όπως και ζητώ να το κάνουν και οι υπόλοιποι ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΟΛΩΝ.
Οι οιωνοί είναι καλοί:
Η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται σε κάθε κρούσιμο της πόρτας της και θέλω να την ευχαριστήσω γι’ αυτό
Η πρωτογενής παραγωγή μας βρίσκει ικανοποιητική οικονομική ανταπόκριση
Ο τουρισμός μας φαίνεται ότι θα γνωρίσει εκπληκτική ανάπτυξη αρκεί να ανταποκριθούμε εμείς οι πολίτες στις απαιτήσεις του
1)περισσότερα καταλύματα
2)εκσυγχρονισμοί παρεχόμενων υπηρεσιών
3)προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα.
Και σ’ αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στη διευκόλυνση χορηγήσεως βίζας σε εκτός Σέγκεν πολίτες όπως οι γείτονες Τούρκοι των 85 εκατ. Που με έμφαση ζητήσαμε όλο αυτόν τον καιρό. (Κυβέρνηση δια του Υπουργού Μετανάστευσης κ. Καιρίδη και Ε.Ε)
Το κύριο θέμα που απασχόλησε στη θητεία που λήγει ήταν το λεγόμενο ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ.
Με προσπαθειών όλων μας, και ας βάλω και τον εαυτό μου, φέραμε « βόλτα» την ένταση που είχε το 2019 και 2020.
Δηλώνω μπροστά σας ότι παραμένω πιστός, σταθερός, ακλόνητος, στις θέσεις που είχα και έχω για το θέμα. Έχετε απτές αποδείξεις για τις θέσεις μου. Όταν χρειάστηκε τις ξεδίπλωσα. Το έκανα. Το ίδιο θα κάνω και στο μέλλον, αν απαιτηθεί, ανεξαρτήτως κόστους.
Καταφέραμε όλοι μαζί να σβήσουμε από το θυμικό των Πανελλήνων το brand name ΠΡΟΣΦΥΓΟΝΗΣΙΑ που συναντούσα όπου πήγαινα.
Και το καταφέραμε με την εξωστρέφεια που επιδιώξαμε.
Καταφέραμε μαζί να κάνουμε αρκετά.
Μένει να κάνουμε ακόμη πιο πολλά.
Όλοι μαζί.
Τα νησιά μας ποτέ δεν πεθαίνουν.
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ύμνους και τραγούδια από την Χορωδία Δήμου Μυτιλήνης «Νίκος Μυρογιάννης».

Δείτε ολόκληρη την ορκωμοσία στο βίντεο της σελίδας ΣΤΟ ΝΗΣΙ στο facebook σε αυτό το σύνδεσμο 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόκληση οι ύβρεις Γεωργιάδη κατά εργαζομένων και υγειονομικών

Με δυναμικές κινητοποιήσεις και εργατικό κίνημα πού δε θα αρκείται σε συμβολικές κινήσεις, μπορεί να μπει φραγμός στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σημειώνει η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Λέσβου σε σχόλιο της για την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στη Λέσβο
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Το Blue Carrier 1 στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Πρώτη προσέγγιση του Ro - Ro της Blue Star Ferries στη Λέσβο
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ούτε ευρώ στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου

Η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας σε ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Παρασκευΐδη αποκαλύπτει πως από τα 17,7 δις ευρώ προνομιακών δανειοδοτήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης ούτε ευρώ δεν έφθασε στις επιχειρήσεις του Βορείου Αιγαίου
ΧΩΡΙΑ

Στη Λέσβο το Αγιο Φως με την Sky Express

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός προς όλους τους προορισμούς αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί νωρίς το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Γλέντι τη Λαμπροδευτέρα στον Αγιο Γεώργιο Μιστεγνών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος οι «Μιστεγνιώτες» θα αναβιώσουν το έθιμο της «κούνιας»
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Προχωράει έως την Περιφέρεια το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μετά το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής θα γίνει προσπάθεια να απομακρυνθούν οι λαμαρίνες ως το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος, για την ανεμπόδιστη περιφορά των επιταφίων. Τα σενάρια για τις εργασίες το καλοκαίρι
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Κλειστό το Τσαρσί Χαμάμ τη Μεγάλη Παρασκευη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Προσβάλλετε την υπόληψή μου, θα προσφύγω στη δικαιοσύνη»

Ο πρόεδρος της ΑΔΕΛ Βασίλης Τσαγκάρης περνά στην αντεπίθεση με ανακοίνωσή του και απαντά στην παράταξη «Νέα δράση - νέος Δήμος» και στα όσα ειπώθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο για το ακίνητο στη Θερμή
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δωρεά ρουχισμού στον Σύνδεσμο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Β. Αιγαίου Μιχαήλ Σεβδυνίδη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοανακηρύχθηκε ανεπιθύμητος…»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τον Άδωνι Γεωργιάδη