× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Σκάλωσε» στο πλωτό φράχτη η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη

Ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης Ανταρσία στο Αιγαίο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 4/2/2020

«Σκάλωσε» στο πλωτό φράχτη η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη

«Σε σύγχυση βρίσκεται η Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη όπως φάνηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που έγινε την Παρασκευή, στην Σάμο. Επιμελώς απέφυγε να γίνει συζήτηση - απολογισμός των όσων έγιναν από τις 22 Ιανουαρίου και μετά στο προσφυγικό ζήτημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Περιφερειάρχης και οι συνεργάτες του δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να αναμένουν την εφαρμογή των κυβερνητικών αποφάσεων παρότι είναι φανερό ότι η κυβερνητική πολιτική έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο. Αδιέξοδο που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους πρόσφυγες – μετανάστες/ τριες και ταλαιπωρία στις κοινωνίες των νησιών μας.

Οι κυβερνητικές αστειότητες για πλωτούς φράκτες αντί να αντιμετωπίζονται με χλευασμό και σκληρή κριτική προσεγγίζονται θετικά από την Περιφερειακή Αρχή.
Είναι θλιβερό ότι οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που το προηγούμενο διάστημα συμφώνησαν με την πολιτική της Περιφερειακής Αρχή, αδυνατούν ή αρνούνται να δουν πως πρόκειται για μια πολιτική ουράς προς την κυβερνητική πολιτική.

Οι παραπάνω εξελίξεις αποδεικνύουν ότι η μόνη ρεαλιστική πρόταση για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος είναι το αγωνιστικό πλαίσιο της Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά. Ένα πλαίσιο που απευθύνεται στο λαϊκό και το εργατικό κίνημα των νησιών από την σκοπιά της εργατικής αλληλεγγύης. Κι έχει τρεις βασικούς πυλώνες α) πολιτική δράση για να σταματήσει η δημιουργία προσφυγικών ρευμάτων, β) ενεργητικές πολιτικές ενσωμάτωσης των προσφύγων – μεταναστών/ τριών στις πόλεις και τα χωριά της χώρας μας, γ) καταγγελία της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και των άλλων διεθνών συμφωνίων που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στα νησιά και την χώρα. Άμεση χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όλους όσους το επιθυμούν για να ταξιδέψουν νόμιμα προς τις χώρες προορισμού τους.

Η Ανταρσία στο Αιγαίο δηλώνει την στήριξη της στις κινητοποιήσεις των προσφύγων – μεταναστών /τριών που αναπτύσσονται τις τελευταίες ημέρες στη Μυτιλήνη για ζωή και ελευθερία. Τώρα είναι η ώρα το κίνημα αλληλεγγύης να συναντηθεί με το κίνημα των προσφύγων και από κοινού να εργαστούν για την ανατροπή της αντιπροσφυγικής και αντιμεταναστευτικής πολιτικής της Ε.Ε. και των Ελληνικών κυβερνήσεων».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση σε Ίππειος και Μιστεγνά

Δείτε εδώ τα έθιμα που συνδέονται μαζί της
ΧΩΡΙΑ

Εντυπωσιακές εικόνες από την Ανάσταση στο Μεσαγρό

Οι κάτοικοι του χωριού της Λέσβου τίμησαν την κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης
ΧΩΡΙΑ

Αντιμετωπίσθηκε άμεσα η φωτιά στην Πεδή της Βορειοατολικής Λέσβου

Ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που πήρε φωτιά είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί γρήγορα η φωτιά στα παρακείμενα πεύκα. Ωστόσο η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής οδήγησε στην γρήγορη κατάσβεση.
ΧΩΡΙΑ

Η Ανάσταση στην Παναγιούδα της Λέσβου

Δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και το λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με λαμπρότητα η Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Εντυπωσιακό πανοραμικό βίντεο του «Ν» από τους εορτασμούς σε όλη την πόλη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Με SKY express το Αγιο Φως στη Μυτιλήνη

Η εταιρεία διαθέτει ανελλιπώς, από το 2017, τα αεροσκάφη της για το σκοπό της μεταφοράς του Αγίου Φωτός και του χαρμόσυνου μηνύματος της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ