× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Έκανα μεγάλο έργο, αλλά εμπιστεύτηκα λάθος ανθρώπους»

Απολογισμό τετραετίας έκανε ο Στρατής Κύτελης, με αυτοκριτική για τους συνεργάτες που εμπιστεύτηκε και δημιούργησαν προβλήματα. Καμία αναφορά σε έργα που απεντάχθηκαν και στην καθημερινότητα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/12/2023

«Έκανα μεγάλο έργο, αλλά εμπιστεύτηκα λάθος ανθρώπους»

Αποχωρεί γεμάτος από το Δήμο Μυτιλήνης, ο Δήμαρχος Στρατής Κύτελης αφού όπως ανέφερε έκανε ένα τεράστιο έργο το οποίο αφήνει παρακαταθήκη στη νέα δημοτική αρχή με την ευχή να το ολοκληρώσει και να το εμπλουτίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, αναφέρθηκε στο έργο που παραδίδει, παραδεχόμενος ωστόσο ότι εμπιστεύτηκε λάθος ανθρώπους οι οποίοι καταχράστηκαν τις αρμοδιότητές και την ελευθερία κινήσεων που τους είχε δώσει δημιουργώντας δυσάρεστο κλίμα στο Δήμο και παθογένειες οι οποίες προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα.

Όπως τόνισε το λάθος του ήταν ότι δεν συνεργάστηκε με άλλους δημοτικούς συμβούλους εκτός του συνδυασμού του από την αρχή. Μάλιστα σημείωσε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες οι δημοτικοί σύμβουλοι των παρατάξεων του Μιχάλη Μαμάκου και του Παναγιώτη Ζαφειρίου ήταν εκείνοι που στάθηκαν στο πλευρό του στα δύσκολα για να ολοκληρωθεί η θητεία της δημοτικής αρχής.

«Έπαθα και έμαθα, τόνισε ο Στρατής Κύτελης. Την καλοσύνη μου την εξέλαβαν ως αδυναμία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος στο έργο του ο απερχόμενος Δήμαρχος Μυτιλήνης σημείωσε ότι το έργο που έχει γίνει σε αυτή την τετραετία δεν  είχε ξαναγίνει από το 1990 έως σήμερα στην πόλη και στα χωριά προσθέτοντας ότι μπήκαν οι βάσεις για έναν σύγχρονο Δήμο Μυτιλήνης.

Ειδική αναφορά έκανε ο Στρατής Κύτελης στα αθλητικά έργα που έχουν γίνει σε γήπεδα της πόλης και των χωριών, στις παιδικές χαρές που κατασκευάσθηκαν, στις αναβαθμίσεις των σχολικών κτηρίων, στην ανάπλαση της προκυμαίας, του πάρκου της Επάνω Σκάλας, στα φωτιστικά led, στο έργο ανάπλασης της Σουράδας, στην έναρξη των εργασιών του Βιολογικού της Νότιας πόλης κ.λπ.

Δεν αναφέρθηκε ωστόσο ο Δήμαρχος στις δυσλειτουργίες που προέκυψαν στην πορεία της τετραετίας, στην καθημερινότητα, στην καθαριότητα, και στην υλοποίηση των έργων όπου χάθηκαν ενταγμένες μελέτες και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις δόθηκαν αποζημιώσεις στους εργολάβους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χαρακτηριστικά παραδείγματα έργων που δεν προχώρησαν είναι το Κολυμβητήριο το οποίο σταμάτησε με αφορμή καθυστέρηση πληρωμής από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Παλιό Λιμεναρχείο το οποίο δυστυχώς εξαιτίας μιας μελέτης που δεν έγινε εγκαίρως το έργο απεντάχθηκε από το πρόγραμμα που είχε μπει, το πάρκινγκ της Θερμής που έχει μείνει μισό και πολλά ακόμη που καθυστέρησαν.

Φυσικά το πιο ανησυχητικό απ’ όλα είναι η πορεία του έργου στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Εκεί δυστυχώς οι εργασίες προχωρούν με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς και υπάρχει εύλογος προβληματισμός πως θα μπορέσει να επεκταθεί σε καίρια σημεία, όπως είναι η Πλατεία Σαπφούς, το Φανάρι, και οι καφετέριες απέναντι από το λιμάνι.

Μιλώντας για τις δυσκολίες στο έργο του λιμανιού, ο Στρατής Κύτελης, σημείωσε ότι στην πορεία του έργου προέκυψαν προβλήματα τεχνικής φύσεως τα οποία έπρεπε να τακτοποιηθούν πριν προχωρήσει. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι υπάρχουν καθυστερήσεις οι οποίες όμως όπως τόνισε δεν οφείλονται στη Δημοτική Αρχή η οποία πιέζει προς κάθε κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο κλείσιμο της συνέντευξής του, ο Στρατής Κύτελης δήλωσε παρών στις εξελίξεις αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αναλάβει κάποια θέση ευθύνης που θα σχετίζεται με το Δήμο Μυτιλήνης και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σε κάθε περίπτωση τόνισε, ότι φεύγει γεμάτος και με ήσυχη συνείδηση γιατί σε μια δύσκολη τετραετία, με μεταναστευτικό και μεγάλα έργα σε εξέλιξη κράτησε ζωντανό το Δήμο Μυτιλήνης και παραδίδει στους επόμενους ταμείο 24.000.000 ευρώ και μελέτες προς αξιοποίηση.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε συνάντηση της ΚΕΔΕ ο Παναγιώτης Χριστόφας

Συμμετείχε σε συζητήσεις με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ανάπτυξης και Υποστήριξης της Επιχειρηματικότητας
ΥΓΕΙΑ

SOS από τη Διεύθυνση Υγείας για την Αφρικανική σκόνη

Οδηγίες στους κατοίκους του βορείου Αιγαίου για την περίπτωση μεταφοράς σκόνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΥΓΕΙΑ

Έσωσε τη ζωή 30χρονου στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης

Αρχιφύλακας εν ώρα υπηρεσίας ανέλαβε δράση το απόγευμα της Δευτέρας- Γιατί δεν υπήρχε γιατρός;
ΘΕΑΤΡΟ

«Στο μέλλον» της Ντέπης Χατζηκαμπάνη ανεβαίνει στο Artοποιώ

Σε σκηνοθεσία του Ιωάννη Παπλωματά
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σεισμός 4,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Λέσβου

Σήμερα Τετάρτη το πρωί
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στους «Blue Champions» της Ευρώπης η εταιρία του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Η SciDrones IKE αναπτύσσει ένα πρωτοποριακό σύστημα εντοπισμού θαλάσσιων απορριμμάτων με την χρήση drones και τεχνητής νοημοσύνης
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αποζημίωση 45.000 ευρώ για το κολυμβητήριο στα Θέρμα που δεν έγινε ποτέ!

Ο Δήμος Μυτιλήνης μετά τη διάλυση της εργολαβίας το Νοέμβριο του '22 με υπαιτιότητά του, θα πληρώσει αποζημίωση στην τεχνική εταιρεία που εκτελούσε το έργο
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυρόπουλος: Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε

Με την συμμετοχή πολλών τοπικών στελεχών και μελών του κόμματος η ομιλία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος Ανδρέα Σπυρόπουλου στη Μυτιλήνη
ΑΓΡΟΤΕΣ

20.000 ευρώ για υποστήριξη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας

Τεχνική σύμβουλο με απευθείας ανάθεση προσέλαβε η Περιφέρεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα στηρίζει τον ΚΟΣΜΟ για τις ευρωεκλογές

Όπως τονίζει το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, «αυτές οι εκλογές είναι το κλειδί για μια πιο πράσινη, δικαιότερη και πιο δημοκρατική Ευρώπη
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Το Πρότυπο ΓΕΛ Μυτιλήνης ταξίδεψε Ισπανία

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και e-twinning