× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Τον πούλησαν οι δικοί του... τον στήριξαν οι ξένοι»

Με τρεις αντιδημάρχους από άλλες παρατάξεις και μόνο με έναν από τον δικό του συνδυασμό κλείνει τη θητεία του ο Στρατής Κύτελης. Οι Ζαφειρίου, Βουνατσής, Βατός και Τζιμής μίλησαν για το έργο τους και τη συνεργασία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 27/12/2023

«Τον πούλησαν οι δικοί του... τον στήριξαν οι ξένοι»

Οι αντιδήμαρχοι Στρατής Τζιμής από τα τεχνικά έργα, Γιάννης Βατός από την Πολεοδομία, Παναγιώτης Ζαφειρίου από την Καθαριότητα και Θεόδωρος Βουνατσής από την Οικονομική Υπηρεσία, στάθηκαν στο πλευρό του απερχόμενου δημάρχου Στρατή Κύτελη στην τελευταία συνέντευξη τύπου στα Μέσα Ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους τέσσερις αντιδημάρχους που έμειναν στο πλευρό του ως την τελευταία στιγμή, μόνο ένας, ο Στρατής Τζιμής, ήταν από την δική του παράταξη. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν είτε από την παράταξη του Μιχάλη Μαμάκου, ο Γιάννης Βατός και ο Θεόδωρος Βουνατσής, είτε από την παράταξη του Παναγιώτη Ζαφειρίου, που ήταν ο ίδιος ο Ζαφειρίου.

«Έτοιμη η μελέτη της Νότιας Παράκαμψης»

Στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Βατός, έκανε ειδική αναφορά στη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την παράταξή του, λέγοντας ότι αυτή θα είχε γίνει πολύ νωρίτερα, ωστόσο οι στενοί συνεργάτες του δημάρχου που τον εγκατέλειψαν στην πορεία δεν επέτρεπαν την σύγκλιση των συνδυασμών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γιάννης Βατός μίλησε για σημαντικά ζητήματα που προχώρησαν επί των ημερών του όπως η μελέτη της Νότιας παράκαμψης η οποία μάλιστα τόνισε ότι αν και ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα επ’ αυτού, ωστόσο έτρεξε γρήγορα, ξέμπλεξε ορισμένα ζητήματα που ήταν σε εκκρεμότητα και τώρα το έργο μπορεί να προχωρήσει ακέραιο και όχι σε δύο υποέργα. Μάλιστα τόνισε ότι δεν θίγεται καμία ιδιοκτησία πολίτη και ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε ακόμη στην ολοκλήρωση της πολεοδόμησης Βαρειάς – Ακρωτηρίου που είναι πια σε τελικό στάδιο καθώς και στην πολεοδόμηση των Χαλίκων που επίσης προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.

Σημείωσε δεν ότι παραδίδει σημαντικές ενέργειες στη νέα δημοτική αρχή όπως το χωροταξικό των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κ.α. που απαιτείται να προχωρήσουν γρήγορα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τακτοποιήθηκαν σημαντικές εκκρεμότητες»

Παίρνοντας το λόγο ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θεόδωρος Βουνατσής, σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή Κύτελη θα μείνει στην ιστορία ως εκείνη  προώθησε τη συνεργασία μεταξύ των παρατάξεων αξιοποιώντας και άλλα στελέχη εκτός του συνδυασμού του.

Αναφερόμενος στο έργο που προχώρησε στη σύντομη θητεία του σημείωσε ότι μπήκαν σε τάξη ορισμένα οικονομικά ζητήματα, αν και δεν υπήρχαν χρέη ενώ δρομολογήθηκε και ολοκληρώθηκε η αγορά του οικοπέδου από το Μιχαλέλειο ώστε να πάρει ανάσα το ίδρυμα. Σε προχωρημένο στάδιο, βρίσκεται εξάλλου σύμφωνα με τον Θεόδωρο Βουνατσή και η αγορά των ακινήτων στο Πλωμάρι, στην περιοχή που είχε γίνει κατολίσθηση βράχων το 2017.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Σημαντική παρακαταθήκη έργων για τους επόμενους»

Ιδιαίτερα περήφανος για το έργο του δήλωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Στρατής Τζιμής, παρά την κριτική που δέχθηκε στη διάρκεια της θητείας του, όπως είπε.

Όπως είπε αφήνει 170 έργα παρακαταθήκη στην επόμενη δημοτική αρχή για να τα αξιοποίησει και να τα εμπλουτίσει. «Δυστυχώς σημείωσε, δεν είχαμε την κατάλληλη επικοινωνιακή πολιτική κι έτσι ο κόσμος πολλά από αυτά που έγιναν τα αγνοεί. Ολοκληρώθηκαν ενεργειακής αναβαθμίσεις σε 32 σχολεία, 10 από την προηγούμενη δημοτική αρχή και 22 εξολοκλήρου από εμάς. Χτίσαμε 4 νηπιαγωγεία εκ θεμελίων, προχωρήσαμε έργα αγροτικής οδοποιίας, 24 παιδικές χαρές και μένει να γίνουν άλλες 15 που δεν προλάβαμε.

Σε ειδική αναφορά που έκανε ο Στρατής Τζιμής για το έργο της προκυμαίας Μυτιλήνης και για το κολυμβητήριο σημείωσε ότι τα προβλήματα που προέκυψαν οφείλονται στον πόλεμο της Ουκρανίας ο οποίος προκάλεσε αύξηση των τιμών και σοβαρά προβλήματα σε όσες δραστηριότητες είχαν δημοπρατηθεί από πριν.

Κολυμβητήριο και προκυμαία …τα μεγάλα αγκάθια

Για την περίπωση της προκυμαίας ανέφερε ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις ωστόσο αν το έργο σταματήσει και επαναδημοπρατηθεί τότε θα χαθούν τουλάχιστον δύο χρόνια με ανυπολόγιστες συνέπειες για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Για το κολυμβητήριο ο αντιδήμαρχος παραδέχθηκε ότι παραλίγο να χαθεί μέρος της χρηματοδότησης από λάθος του Υπουργείου το οποίο ξέχασε να βάλει στον προϋπολογισμό του ολόκληρο το ποσό του έργου που είναι σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ. «Παραδέχθηκαν το λάθος του και θα το διορθώσουν, όπως μας είπαν από τη νέα χρονιά».

«Έκανα ό,τι μπορούσα, πιστεύω στις συνεργασίες»

Στην τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Ζαφειρίου, σημείωσε ότι συνεργάστηκε χωρίς να ζητήσει ανταλλάγματα με τη Δημοτική Αρχή Κύτελη από την πρώτη στιγμή.

«Προσέφερα ό,τι μπορούσα γιατί πιστεύω στις συνεργασίες των παρατάξεων και επίσης πιστεύω βαθιά και στην απλή αναλογική. Από εκεί και πέρα τους τελευταίους μήνες κλήθηκα από το Δήμαρχο να βοηθήσω σε σημαντικές θέσεις ευθύνης όπως είναι η Καθαριότητα , ο φωτισμός, τα αδέσποτα και η Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου. Προσπάθησα πάρα πολύ και είμαι περήφανος για όσα κατάφερα».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

2η η Πανεπιστημονική για την κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στη Λέσβο

Ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στην παράταξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς στη Λέσβο

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί το νησί την Παρασκευή 24 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Απόστολος Πατέστος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Εκλέχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο κύκλος του νερού

Περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

17 ‑ 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες KRAVARA ENDURO ΜΤΒ 2024

Σημαντικές επιτυχίες για τους αθλητές του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου Βασίλη Βουρσούκη, Παναγιώτη Δελημήτρο, Λευτέρη Τιτιρέκη και Δημήτρη Καραντώνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μια κάρτα, μια ποια κάρτα; Μια κάρτα Πειραιώς!

Με «υπογραφή» του Εμπορικού Συλλόγου, η προκυμαία Μυτιλήνης φιγουράρει σε κάρτες ΑΤΜ σε μια φωτογραφία αρκετά παλιά
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεκλογικό περίπτερο και περιοδείες από τη Νέα Αριστερά

«Θα διεξάγονται συναντήσεις και εκδηλώσεις για τις οποίες θα ενημερώνεται το κοινό»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Βραβείο Μπότση» στο Στρατή Μπαλάσκα

Το κορυφαίο «ειδικό βραβείο περιφερειακού ρεπορτάζ» απονεμήθηκε σήμερα στο Μυτιληνιό δημοσιογράφο, σε τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σεμινάριο μητρικού θηλασμού για έγκυες και νέες μητέρες

Με τη μαία, Εριφύλη Κώστογλου, στο Λευκό Χαρτί στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ψέμα της ΝΔ ότι οι δομές‑ φυλακές προσφύγων θα είναι άδειες»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης στη συνέντευξη που έδωσε στο «Ν»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τροχαίο ατύχημα στον Καρά Τεπέ

Την Δευτέρα 20 Μαΐου το πρωί
ΧΩΡΙΑ

Χαρμόσυνα νέα για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης αναλαμβάνει την χρηματοδότηση της ανακαταστκευής του θεάτρου και της αντικατάστασης του εξοπλισμού
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ