× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Φρέσκο ψωμάκι και μυρωδιές γιορτών από τον Φούρνο της Βασιλικής

Το VASILIKI'S BAKERY SHOP κοντά σας και αυτές τις γιορτές, κερνάει χαμόγελα, μοσχομυριστό ψωμί και χειροποίητες νοστιμιές.

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/12/2023

Φρέσκο ψωμάκι και μυρωδιές γιορτών από τον Φούρνο της Βασιλικής

Υπέροχες γλυκές προτάσεις από το VASILIKI'S BAKERY SHOPή αλλιώς το φούρνο της Βασιλικής που βρίσκεται στην οδό Ίμβρου 2 και Κομνηνάκη γωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο φούρνο της Βασιλικής μπορείτε να βρείτε από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι φρέσκο, ζεστό και μυρωδάτοψωμάκι καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από αλμυρές γεύσεις, για να συνοδέψετε τον καφέ, το πρωινό ή το κολατσιό σας, στο σπίτι, στο γραφείο, στο δρόμο ή στο σχολείο για τους μικρούς μαθητές. Αυτές τις γιορτές ο φούρνος της Βασιλικής μας κερνά τα καλύτερα παραδοσιακά χειροποίητα γλυκά για να μυρίσει το σπίτι μας γιορτές και αγάπη.


Η συνταγή που προτείνει το VASILIKI'S BAKERY SHOP, είναι χριστουγεννιάτικα μπισκότα με καρύδια και χρώματα ζαχαροπλαστικής, για να νιώσετε λίγο παιδιά πλάθοντας το αλεύρι με την κανέλα και τους ξηρούς καρπούς.

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με κανέλα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • 350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστεί και λιγότερο, θέλουμε το ζυμάρι να μην σπάει)
  • 200 γραμμάρια καρύδια
  • 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 3 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (και λιγότερο)

Προαιρετικά:

  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Οδηγίες μαγειρέματος
-Καταρχάς, τρίβουμε τα καρύδια στο μούλτι λίγα λίγα.
-Σε ένα βαθύ μπολ, ανακατεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι, το τριμμένο καρύδι και το εκχύλισμα πορτοκαλιού καλά να ενωθούν τα υλικά. Θέλουμε να διαλυθεί και η ζάχαρη.
-Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ζυμώνουμε με τα χέρια. Ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να δούμε ότι η ζύμη μας δεν σπάει.
-Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για κάνα δυο ώρες για να σφίξει η ζύμη και να είναι εύκολο να ανοίξουμε το ζυμάρι χωρίς να σπάει.
-Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη ή και με το χέρι. Φροντίζουμε να έχει το ίδιο πάχος παντού για να έχουν όλα τα μπισκότα το ίδιο ψήσιμο.
-Πλάθουμε σε μπισκότα με το χέρι ή κόβουμε με κουπάτ (τα δικά μου είναι: λουλούδι, καρδιά, φεγγάρι, τετράγωνο και αστέρι).😊
-Εναποθέτουμε τα μπισκότα στο ταψί με τη λαδόκολλα σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο.
-Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου ένα τέταρτο. Αυτό έχει να κάνει σχέση με το πάχος και το μέγεθος που έχουμε δώσει στα μπισκότα μας, οπότε έχουμε το νου μας να μην αρπάξουν και να ψηθούν καλά.
-Όταν έχουν ροδίσει και ψηθεί καλά (χωρίς να καούν) σβήνουμε το φούρνο και βγάζουμε από το φούρνο.
- Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χρώματα ζαχαροπλαστικής, απλά αναμειγνύουμε τα χρώματα στο ζυμάρι ή όλα μαζί ή χωριστά ζυμώνοντας μέχρι να πάρει χρώμα το ζυμάρι. Μετά ψυγείο για να σφίξει και πάει λέγοντας.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με το Πάσχα ξεκινά η σεζόν στη Σκάλα Ερεσού

Ανοίγουν ένα- ένα τα καταστήματα εστίασης και τα καταλύματα, ενώ κάποια ήδη υποδέχτηκαν Τούρκους και αναμένουν τα φεστιβάλ και τη Σχολή Καλών Τεχνών
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Φεύγει το «Διαγόρας» έρχεται το «Νήσος Ρόδος»

Λύση στην αυξημένη κίνηση στην γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη η δρομολόγηση του πλοίου Ro – Pax της Hellenic Seaways
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αναδιάταξη στόχων και περισσότερους πόρους για την ΚΑΠ

Παρέμβαση του πρώην γενικού γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Χαράλαμπου Κασίμη στο συνέδριο της GAIA Επιχειρείν
ΕΡΓΑΣΙΑ

Δυο θέσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου

Μέχρι τις 12 Μαΐου η υποβολή των αιτήσεων
ΑΓΡΟΤΕΣ

Νέα Αριστερά: Η κυβέρνηση μοίρασε τις αγροτικές επιδοτήσεις σε ημετέρους

«Για τον κ. Αυγενάκη οι αγρότες του Βορείου Αιγαίου είναι ήσσονος σημασίας» σημειώνει ανακοίνωση του κόμματος
ΕΡΓΑΣΙΑ

Ξανά Ασφαλιστικά μέτρα από τους 26 συμβασιούχους covid της Μυτιλήνης

Επέστρεψαν στις δικαστικές αίθουσες οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν στις 23 Απριλίου αφού έχασαν τον πρώτο κύκλο των Ασφαλιστικών Μέτρων. Στο πλευρό τους Χριστόφας, Κατζανός και Καρασάββας
ΓΕΥΣΗ

«Roll ice and more», παγωτό σε άλλη διάσταση!

Το νέο κατάστημα με φρέσκο παγωτό και ατελείωτες άλλες γευστικές δροσερές επιλογές έρχεται στη Μυτιλήνη στην οδό Κουντουριώτη 63 από την Παρασκευή 3 Μαΐου
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Master Chef στη Λέσβο με γεύσεις και μεράκι

Ο Σύλλογος Ασπίδα, οι Δήμοι Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σε συνεργασία με την παραγωγή της εκπομπής έφεραν σε πέρας ένα μεγάλο εγχείρημα
ΑΓΟΡΑ

Utopia Concept Store: Μια ουτοπία για δώρα στο κέντρο της πόλης

Στο νέο κατάστημα Utopia Concept Store θα βρείτε μοναδικά δώρα από την Άννα και τη Χρύσα
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αδιαφορία για τους νησιώτες παραγωγούς

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ΟΠΕΚΕΠΕ «ξέχασαν» να πληρώσουν τις επιδοτήσεις του Ειδικού Προγράμματος Στήριξης της Αγροτικής Παραγωγής στα Μικρά Νησιά του Αιγαίου
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σφαγή... των νησιωτών αγροτών στα οικολογικά σχήματα

Άγριο ψαλίδισμα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ αποκαλύπτουν οι πληρωμές που βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα Μεγάλη Τρίτη
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΑΓΟΡΑ

«Πετούν στα σύννεφα» οι τιμές του πασχαλινού τραπεζιού

Σημαντικές αυξήσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά καταγράφονται σε αρνί, κατσικάκι, κρέατα, τσουρέκια και άλλα είδη που συνθέτουν το γιορτινό γεύμα της Κυριακής του Πάσχα