× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Πέντε έργα που θα αλλάξουν τη Μυτιλήνη

Ποδηλατόδρομοι, νέες παιδικές χαρές, υποδομές πρόσβασης ΑμεΑ, ανάπλαση στα Τσαμάκια και στην Επάνω Σκάλα περιλαμβάνει το νέο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που ξεκινάει άμεσα μέσα από το ΕΣΠΑ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/1/2024

Πέντε έργα που θα αλλάξουν τη Μυτιλήνη

Σημαντικά έργα που αναμένεται να αλλάξουν την όψη της Μυτιλήνης να βελτιώσουν την εικόνα της πόλης και την προσβασιμότητα σε αυτή ατόμων με αναπηρία και ειδικές κινητικές ανάγκες, εντάχθηκαν στο νέο πρόγραμμα Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που χρηματοδοτείται από το νέο ΕΣΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήδη ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης προχώρησαν στην υπογραφή της έγκρισης του προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 53.104.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αναμένεται να ενταχθούν έργα που αφορούν  αναπλάσεις κεντρικών περιοχών της Μυτιλήνης, η δημιουργία ποδηλατόδρομων, η βελτίωση της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία με ειδικές εφαρμογές καθώς και δράσεις που θα αφορούν την στήριξη της κοινωνίας, των νέων και των ανέργων ώστε να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Στο νέο πρόγραμμα εξάλλου εντάσσονται ως έργα γέφυρες και συνεχιζόμενες δράσεις όπως το πολύπαθο έργο της Προκυμαίας Μυτιλήνης, το αμφιθέατρο της Επάνω Σκάλας και το Πάρκο Αναψυχής της Αγίας Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος που προχωρά άμεσα  η υλοποίηση του ΣΒΑΑ δηλώνει ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο οποίος σημειώνει ότι όλα τα έργα είναι εξαιρετικά σημαντικά ωστόσο σε αυτά ξεχωρίζουν ορισμένες δράσεις οι οποίες όπως λέει πραγματικά θα αλλάξουν την όψη της Μυτιλήνης.

- Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Επάνω Σκάλας. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Μυτιλήνης το συγκεκριμένο έργο θα αλλάξει της όψη περιοχής ενώ θα συνδεθεί και με την ανάπλαση του Πάρκου του Αγίου Ευδοκίμου. Σε αυτό εκτός από την παιδική χαρά θα γίνουν και άλλες ενέργειες οι οποίες θα αναβαθμίσουν σημαντικά την ευρύτερη περιοχή.

- Δημιουργία του ποδηλατόδρομου Σουράδα – Νεάπολη. Πρόκειται για το γνωστό έργο το οποίο παραμένει στα συρτάρια εδώ και πολλά χρόνια λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν με την νομιμοποίηση του δρόμου Μυτιλήνης – Αεροδρομίου. Το πολύπαθο έργο βγαίνει ξανά στην επιφάνεια ωστόσο απαιτείται αρκετή προσπάθεια για την υλοποίηση των απαιτούμενων μελετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

- Ανάπλαση του Άλσους Τσαμάκια. Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανανέωση του δάσους βάσει δασοτεχνικής μελέτης καθώς και εγκατάσταση ήπιων υποδομών αναψυχής. Πιθανόν θα γίνει και οδός πρόσβασης με την πάνω πλευρά όπου είναι τμήματα του κάστρου Μυτιλήνης.  Στο ίδιο έργο ευελπιστεί ο Δήμαρχος Μυτιλήνης να εντάξει και το μικρό τμήμα του ποδηλατόδρομου από το Τελωνείο ως το άγαλμα της Ελευθερίας, που έχει μείνει αυτή τη στιγμή εκτός προγραμμάτων.

-Βελτίωση προσβασιμότητας ΑμεΑ στο κέντρο της Μυτιλήνης. Το έργο αυτό θα περιλαμβάνει πεζόδρομους και υποδομές για τα άτομα με κινητικά προβλήματα ωστόσο σύμφωνα με το Δήμαρχο για να προχωρήσει αυτή η δράση θα πρέπει πρώτα να υπάρξει συνεννόηση με τη ΔΕΥΑΛ για το πότε θα υλοποιηθεί το έργο των δικτύων ώστε να μην ανοίξουν δύο φορές τα ίδια κομμάτια του δρόμου.

- Κυκλικοι κόμβοι. Πιθανόν το συγκεκριμένο μέτρο να εφαρμοσθεί σε ορισμένες κεντρικές περιοχές της Μυτιλήνης όπως είναι η Πλατεία Κυπρίων Πατριωτών για να διαπιστωθεί η λειτουργικότητά του.  

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΧΩΡΙΑ

Το έθιμο της «κακαρώνας» στα Δάφια

Ένα θρησκευτικό έθιμο που πήρε πολιτικά χαρακτηριστικά τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης
ΧΩΡΙΑ

Δευτερανάσταση στα Μιστεγνά

Περιφορά του Λάβαρου της Ανάστασης στους δρόμους του χωριού θα γίνει στις 10.30 το πρωί της Κυριακής του Πάσχα
ΧΩΡΙΑ

Προσοχή στις... κακαρώνες

Ενημέρωση από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και την Πυροσβεστική
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Εχει ο καιρός γυρίσματα

Μεταφέρονται οι βροχές που ήταν να ξεκινήσουν από τις 9 το πρωί του Μ. Σαββάτου στη Λέσβο
ΧΩΡΙΑ

Πολύς κόσμος και στον Επιτάφιο των Μιστεγνών

Μετά το ολονύχτιο μοιρολόι των γυναικών στον Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στον ορεινό Ασώματο

Yπό τους ήχους του «νεκρώσιμου»
ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Πρώτη Ανάσταση στη Μυτιλήνη

Με ήχους από τις καμπάνες και χτυπήματα των ξύλινων στασιδιών στο ναό σήμα κατατεθέν της Μυτιλήνης τον Άγιο Θεράποντα, οι Μυτιληνιοί υποδέχτηκαν το μήνυμα της προσμονής της Ανάστασης
ΧΩΡΙΑ

Η περιφορά του Επιταφίου στη Σκάλα Λουτρών

Η χορωδία από ομάδα γυναικών μελών του Συλλόγου Μικρασιατών έψαλε τα Εγκώμια
ΧΩΡΙΑ

Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα ο Επιτάφιος στο Μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ

Περιφορά το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής από την αδελφότητα της Μονής και την Ηγουμένη Ταβιθά
ΧΩΡΙΑ

Ένας ξεχωριστός Επιτάφιος στη Σκάλα Συκαμιάς

Περιφορά με καΐκι στο λιμανάκι του χωριού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζει η ενορία του Κάτω Χάλικα στη Μυτιλήνη

Πανηγυρικές εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Φωτεινής