× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Με Ειδικό Σχολείο στις αποσκευές του, επιστρέφει ο Βέρρος από Αθήνα

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου εξασφάλισε την χρηματοδότηση της μελέτης εκ μέρους του Υπουργείου Υποδομών στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον Υφυπουργό Νίκο Ταχιάο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/1/2024

Με Ειδικό Σχολείο στις αποσκευές του, επιστρέφει ο Βέρρος από Αθήνα
Με την εξασφάλιση της χρηματοδότησης της μελέτης εκ μέρους του Υπουργείου Υποδομών, για την κατασκευή του Ειδικού Σχολείου (όλων των βαθμίδων) Δυτικής Λέσβου,ολοκληρώθηκε πριν λίγο η συνάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο. 
Νωρίτερα ο Δήμαρχος είχε διαδοχικές συσκέψεις με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και για την τελική δρομολόγηση των διαδικασιών ίδρυσης του Ειδικού Σχολείου.
Για το ιστορικό της υπόθεσης, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου μέσα στην προηγούμενη θητεία της δημοτικής αρχής, είχε αποκτήσει το οικόπεδο στη θέση «Σουμούρια» Καλλονής, για να κατασκευάσει εκεί το Ειδικό Σχολείο, μετά από πολύμηνες επαφές με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης που το παραχώρησε δωρεάν. 
Στο διάστημα που ακολούθησε όπου ολοκληρώθηκε το τυπικό σκέλος της παραχώρησης του οικοπέδου, η δημοτική αρχή εξασφάλισε την εκπόνηση της μελέτης για τη δημιουργία του σχολείου από την ΚΤΥΠ Α.Ε που θα χρηματοδοτηθεί -όπως προαναφέρθηκε- από το Υπουργείο Υποδομών. Είναι πρόσφατη εξάλλου εκείνη η σχετική συνάντηση του Δημάρχου τον περασμένο Νοέμβρη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΚΤΥΠ Α.Ε Αθανάσιο Γιάνναρη.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος έχει ομοίως εξασφαλισμένη την ένταξη της κατασκευής του Ειδικού Σχολείου, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου, καταφέρνοντας έτσι να βάλει τις βάσεις για να δοθεί λύση σε ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα για το νησί μας.
Στις συναντήσεις που πραγματοποιεί στην Αθήνα από χτες, ο Δήμαρχος συνοδεύεται από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιώργο Αλάνη και τον Ειδικό Συνεργάτη του Δήμου, Κώστα Κατσαρό. 
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ